Wilbertoord gaat voor plaatsing Guinness Book of Records met een Nederlands record sjaalbreien

Meten sjaals 2023

Wethouder Willy Hendriks van gemeente Land van Cuijk heeft een officieuze ‘tussentelling’ verricht voor het Nederlands record sjaal-breien. 1,6 kilometer ligt er aan wollen dassen in Wilbertoord. Nog 6,4 kilometer te gaan.

,,Best nog een eind”, ,,Het moet wel allemaal gebeuren.” Maar Breien kent geen grenzen’.

Natuurlijk was het een zot idee. 8 kilometer aan sjaals breien, het wasn een idee van een cabaretduo dat vorig jaar oktober het vijfjarig bestaan van ’t Verzetje opluisterde.

Secretaris Wilma Cornelissen: ,,Als dames zouden we toch niks om handen hebben. We werden gewezen op het Nederlands record sjaalbreien van het dorp Bladel, 7,7 kilometer. Misschien dat we een poging zouden kunnen wagen?”

Zo’n vijftig breisters zijn inmiddels actief om de megaklus te klaren. De meeste vrouwen breien voor de tv, gewoon thuis. Een oproep in krant en op Facebook leverde extra breiwerkjes op uit het hele land.

’t Verzetje zoekt sponsors voor aanschaf van wol. Ook is opslagruimte gewenst. Met 1,5 kilometer zijn al zestig vuilniszakken gevuld. Info: tel. 06 – 305 301 03.

Het 1e resultaat lag deze dag meter voor meter uitgestald in het gemeenschapshuis De Wilg. Langs de kant de vrouwen die, breiend, de meting live bijwonen. Ze doen het voor de gein, maar ook omdat we straks de sjaals kunnen opsturen, bijvoorbeeld naar Oekraïne.

Hen Daams van Omroep Land van Cuijk maakte hiervan dit sfeerverslag. klik hier