Week van de Toegankelijkheid ook in het Land van Cuijk goed in beeld

Wethouder Willy Hendriks en Jenneke van Dongen

Van maandag 3 tot en met zaterdag 8 oktober 2022 is het de Week van de Toegankelijkheid. Ook in het Land van Cuijk is daar volop aandacht voor. Zo zijn bij Omroep Land van Cuijk in deze Week van de Toegankelijkheid interviews te zien met vertegenwoordigers van de lokale platforms die sinds juli samenwerken via Stichting Toegankelijk Land van Cuijk. Op hun verzoek sprak Corné Kremers met deze vertegenwoordigers over wat de betekenis is van toegankelijkheid, wat er goed gaat maar ook wat er beter kan. Ook wethouder Willy Hendriks van Haren schoof hierbij aan.

Bekijk deze interviews bij Omroep Land van Cuijk op:

Maandag 3 oktober – platform Sint Anthonis Corrie Schilderink en Marja Thijssen;

Dinsdag 4 oktober – platform Boxmeer José Lichteveld en Jeannette Schroder;

Woensdag 5 oktober – platform Grave Jenneke van Dongen en Chantal Hendriks;

Donderdag 6 oktober – platform Mill Henk Kuppen en Guus Fonteijn;

Vrijdag 7 oktober – wethouder Willy Hendriks van Haren en Jenneke van Dongen voorzitter Stichting Toegankelijk Land van Cuijk;

De Tv-uitzending van Omroep Land van Cuijk start elke dag om:

09.30 uur, 13.00 uur, 17.00 uur, 20.00 uur en 23.00 uur.

Zie voor een overzicht van alle frequenties bij de diverse providers www.omroeplvc.nl

Waarom de Week van de Toegankelijkheid?

Toegankelijkheid is om te beginnen het weghalen van alle fysieke, sociale en digitale drempels voor alle mensen in onze samenleving. Dit jaar vraagt de Week van de Toegankelijkheid speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je op een normale wijze wordt aangesproken bijvoorbeeld, en dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt.

Kortom, de kern van sociale toegankelijkheid is dat iedereen gewoon welkom is ook bij Stichting toegankelijk Land van Cuijk.