Test gratis je fysieke en mentale fitheid in Wilbertoord

Fitnissdag FAAM_KBO_VERZETJE_2023

WILBERTOORD | Weet jij hoe het met je bloeddruk gesteld is? Ben je nieuwsgierig hoe het zit met je conditie? En hoe gaat het nou eigenlijk mentaal echt met je? Dit en nog veel meer kun je gratis laten testen tijdens de Wilbertoordse Fitheidstest voor 55-plussers op dinsdag 10 oktober 2023 in gemeenschapshuis De Wilg. De test wordt georganiseerd door Faam Fysiotherapie, in samenwerking met KBO Wilbertoord en stichting ’t Verzetje Wilbertoord.

“Deze middag wordt iedereen getest op kracht, conditie, balans en bloeddruk”, legt Mario Hermens, mede-eigenaar van Faam Fysiotherapie, uit. “Ook wordt er gekeken naar het BMI en of je voldoende beweegt volgens de Nederlandse Beweegnorm.” Naast de lichamelijke fitheid wordt er aandacht besteed aan positieve gezondheid. Middels een vragenlijst worden er onderwerpen behandeld als zingeving, het sociale aspect in je leven en je dagelijks functioneren op mentaal vlak.

“Het hoofddoel van de test is om mensen bewust te maken van wat hun gezondheid op fysiek en mentaal vlak is, en hen stimuleren hiermee aan de slag te gaan. Wij kunnen hierin begeleiden en ondersteunen, maar het zou natuurlijk heel mooi zijn als deelnemers er zelf mee aan de slag gaan.”

Fittest

Er wordt op 10 oktober tussen 14.00 en 15.30 uur getest. “Na de test van een uur is er direct een presentatie met je persoonlijke resultaten, uitleg en tips om je fitheid en positieve gezondheid te verbeteren, mocht dat nodig zijn”, vertelt Mario. Deze test is laagdrempelig en Faam Fysiotherapie wordt tijdens deze testdag ondersteund door de vrijwilligers van KBO en ’t Verzetje dus er zal een gemoedelijke sfeer aanwezig zijn.

Aanmelden

Aanmelden kan via een mail naar info@faamfysiotherapie.nl of stichting.verzetje@gmail.com of berlicum@home.nl

Kun je geen mailtje sturen?
Geen probleem, bel dan voor opgave tot en met 8 oktober naar:

K.B.O.:
Fien van Berlicum, Willibrordusstraat 16, tel: 0485-478113

’t Verzetje:

Wilma Cornelissen, Verbindingsweg 8, tel: 06-30530103