Status dorpsplan Langenboom en Wilbertoord, de Kuilen, ViaSana, Merletcollege, sporthal Mill, gemeentehuis Mill, bouwplannen en . . .

Mark Janssen 2021

Over deze en diverse andere onderwerpen zal donderdagavond 11 april gesproken worden met wethouder Mark Janssen van de gemeente Land van Cuijk in het Live Podcastcafé in ’t Lagerhuis in Mill. Dit wordt georganiseerd door het Ondernemers Collectief Mill en De Neije Krant. Op deze gratis toegankelijke avond gaat Corné Kremers (redacteur De Neije Krant en coördinator Ondernemers Collectief Mill) in gesprek met diverse gasten over een aantal actuele onderwerpen.

Iedereen is hierbij van harte welkom, inloop vanaf 19.30 uur en er is een gratis kopje koffie of thee voor alle bezoekers. Tevens bestaat de mogelijkheid om desgewenst ook zelf vragen te stellen aan de geïnterviewde gasten tijdens dit Live Podcastcafé. Het programma start om 20.00 uur.

Onderwerpen zijn dit keer:

Als alles volgens plan verloopt zal op 1 augustus 2026 de regionale VMBO-school Peelrand in Mill de deuren gaan openen. Wat op dit moment de status is van dit plan, waarom het belangrijk is dat ouders vrijblijvend een ouderverklaring afgeven en welke hobbels er nog genomen moeten worden voor alles definitief door kan gaan, dat hoort u in het Live Podcastcafé. Want dan schuiven Lidia van Boxtel en Bart Hermanussen van Stichting VMBO-onderwijs Mill en omgeving aan.

Nu al meer weten of de enquête invullen? Zie https://vmbopeelrand.nl/

Hoe is het om in Mill een nieuwe onderneming te starten en hoe maak je van de winkel van je ouders na de overname je eigen zaak? Die vragen zullen worden beantwoord door Marianne van Hal van Kempen en Peter Versantvoort. Marianne is dit jaar precies 30 jaar actief in de winkel die eerst van haar ouders was en nu als Buitengewoon Kado bekend is. Peter Versantvoort is eigenaar van Jumbo Mill en is sinds het vertrek van Jan Linders op de markt in Mill te vinden.

De commandostructuur van de luchtmacht veranderde op 1 juli 2022. Johan van Deventer is sinds dat moment officieel commandant van de ‘Air Combat Command’. Daar vallen de vliegbases van Leeuwarden en Volkel en de commandopost van Nieuw-Milligen onder. In het Live Podcastcafé zal coomodore van Deventer vertellen over hetgeen men op de vliegbasis Volkel zoal doet en welke toekomstplannen er zoal zijn.

Op 1 januari 2022 ging de gemeente Land van Cuijk en de nieuwe gemeenteraad van start. In maart 2026 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en nu zijn we dus precies halverwege de huidige zittingsperiode. Met wethouder Mark Janssen zal Corné Kremers zowel terug- als naar voren kijken, maar ook worden actuele ontwikkelingen besproken zoals o.a. de status van uitbreiding Myllesweerd, verhuizing Hobby Centrum en toekomst van het voormalige gemeentehuis in Mill.

Wilt u hierbij aanwezig zijn of wilt u nu alvast uw vraag of vragen doorgeven zodat Corné deze donderdagavond 11 april zal stellen? Aanmelden kan via:

redactie@deneijekrant.nl of bel/app 06 10 838 612.

Alle interviews zijn na deze avond terug te vinden in De Neije Krant Podcast. Ook nu al zijn daar tal van interessante gesprekken te beluisteren. Dit kan via alle bekende podcastproviders, podcastapps en via de rubriek Podcast op www.inmill.nl

Meer weten over het Ondernemers Collectief Mill, wat men zoal doet, de activiteiten die men organiseert voor ondernemers en consumenten? Zie www.ocmill.nl