Scouting Mill en Grave samen met IVN op Natuurfeest Tongelaar

boomklimmen-tongelaar 2022

Zelf houtskool maken, broodjes bakken of vuur maken in het bushcraft kamp. Indianen praatstokken maken en hutten van wilgentakken bouwen. Diertjes scheppen uit de sloot en ‘De vloer is lava’ spelen in het Speelbos. Zondag 23 oktober komen Scouts uit Mill en Grave samen op Natuurfeest Tongelaar om deze activiteiten voor de kinderen te organiseren. Samen met vrijwilligers van IVN, OntdekMill, het Smaakcentrum en Brabants Landschap verzorgen zij een educatieve dag op het gebied van natuur voor het hele gezin.

De organisatie is superblij met de hulp van al deze jonge buiten-professionals. De activiteiten spelen zich af in de weides en boomgaard rondom het kasteel en zijn geschikt voor kids tussen de 4 en 12 jaar. Ben je een beetje jonger of ouder dan is dat ook geen probleem. Voor de oudere kinderen geeft Esther van Gemert een Natuurfotografie workshop die je met je smartphone kunt meelopen. De allerkleinsten kunnen zich vermaken in de modderkeuken of met paddenstoelen-bingo in het Speelbos.

Je kunt Scouting Mill en Grave vinden in de boomgaard, naast de Kinderuniversiteit en het wilgenvlechten. Nieuw dit jaar is het Kooktheater onder leiding van Martien Bos (Smaakcentrum Land van Cuijk) en het Creatief Plein met natuurknutselen, schilderen en kleien. De IVN neemt het Rad van Duurzaamheid mee en Chef-kok Jeroen van den Heuvel test je kennis van groente en fruit in de groentebingo. “Op deze manier willen we de jeugd op speelse wijze meenemen in de wereld van natuur, (gezonde) voeding en ‘zelf doen en maken’, zegt de organisatie. “Iedereen moet hieraan mee kunnen doen dus de ticketprijs is bewust laag gehouden en dankzij een bijdrage van Dik Groen Fonds kunnen ook dit jaar weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis komen.”

Heb je zin om te helpen bij één van de mooiste feestjes van het Land van Cuijk als vrijwilliger? Neem dan contact op met de organisatie: www.natuurfeesttongelaar.nl. Natuurfeest Tongelaar is zondag 23 oktober 2022 (de eerste zondag van de herfstvakantie) van 11 tot 17 uur. Reserveren van tickets (à € 5,-) kan op www.natuurfeesttongelaar.nl. Doe dat tijdig want al 50% van de kaartjes is verkocht.