SC Autoservice Mill

sc-autoservice-mill

Bericht inMill.nl ( Foto Cockie Kremers)

Per 1 juni aanstaande neemt Sander Cornelissen (37 jaar) het autobedrijf van Eric Vloet aan de Langenboomseweg 56a in Mill over. “Ik ga het deel onderhoud, reparatie, APK keuringen, verhuur van aanhangwagens en de wasbox doen,” vertelt de in Wilbertoord geboren en getogen Sander die nu in Mill woont. “Ik werk al 21 jaar hier, dus voor onze klanten zal er niet veel veranderen. Alleen de naam wordt anders, het gezicht blijft hetzelfde.”

Het was 1968 toen Theo Vloet aan de Lijsterstraat een autogarage begon. “Ons pap werkte daarvoor bij garage Joep Teunesen waar later Reinen en toen Vlaar een garagebedrijf had,” vertelt Eric Vloet (56 jaar). “Sinds 1988 werkte ik in het bedrijf, wat ik vervolgens in 1991 heb overgenomen. In 2011 zijn we verhuist naar de Langenboomseweg waar we nu zitten.” Op de vraag waarom Eric het bedrijf verkocht heeft zegt hij: “Ik was op zoek naar een extra uitdaging. Sommige ondernemers herkennen dat gevoel wel. Ik was bezig met een uitbreiding van onze bedrijfsactiviteiten, maar dat ging uiteindelijk niet door. Daarom heb ik besloten het bedrijf en tankstation hier in Mill te verkopen en rustig even te kijken wat ik hierna zal gaan doen.”

Sander werkt al vanaf zijn schooltijd bij Autobedrijf Vloet in Mill. Sander: “Mijn stage heb ik hier gedaan en ik ben hier vervolgens blijven werken. Toen Eric vertelde dat hij het bedrijf van de hand ging doen en er een mogelijkheid was dat ik het reparatie- en onderhoudsdeel over kon nemen, heb ik er niet lang over na hoeven te denken.” Omdat hij ook al de werkplaats receptie, een gedeelte van de administratie en het klantencontact deed, is ook dat niet vreemd voor hen. “Alle klanten kennen mij hierdoor dus ook al lang. We leggen bijvoorbeeld altijd de facturen uit, wat het gaat kosten en waarom is gedaan wat we deden. Goeie afspraken maken en eerlijk communiceren vind ik erg belangrijk.”

Onder de naam SC Autoservice gaat Sander vanaf 1 juni als zelfstandig ondernemer aan de slag. “Het bedrijf is fantastisch uitgerust met moderne apparatuur. We werken universeel, dus we zijn niet gebonden aan bepaalde merken.” Ook voor bedrijfs- en hybride voertuigen, campers en caravans kan men bij Sander terecht. Met trots laat Sander ook een speciale testbank zien voor o.a schokdempers, zijslipmeter, resonantiemeter, remmenbank en spelingsdetector. “Eric heeft deze aangeschaft omdat deze bijna nog nergens in Nederland te vinden is en hiervoor komen ook andere garagebedrijven uit een grote regio naar ons toe als zij het probleem zelf niet kunnen vinden of oplossen. Hiermee kun je het hele onderstel en stuurdelen van een auto meten, testen en of controleren. Soms horen mensen bijvoorbeeld een rammeltje in de auto, door deze bij ons op de testbank te zetten kunnen we dat onderzoeken en oplossen.”

Belangrijk vinden Eric en Sander ook te vertellen dat het voor de klanten nog interessanter wordt om langs te komen. Sander: “Omdat ik alleen de kosten voor de garage heb en voorlopig ook alleen werk, kan ik voordeliger werken. Autorijden is best duur en daarom denk ik ook graag mee als er een reparatie nodig is. We zoeken dan naar alternatieve en goedkopere oplossingen.”

Tot slot wil Eric alle klanten bedanken die hij sinds 1991 heeft mogen begroeten. “Ik weet zeker dat het autobedrijf bij Sander in prima handen is en wens hem heel veel succes met SC Autoservice.”