RTV-programma’s rond verkiezingen, afscheid gemeente Mill en Sint Hubert en Lokale Omroep Mill

borden einde gemeente 2021

Een volksraadpleging in januari 2020 was de basis van de gemeenteraadsverkiezingen waaraan ook de inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert komende week deel kunnen nemen. Tot dat moment kwam men er in de gemeenteraad niet helemaal uit. AB’90 wilde zelfstandig blijven als gemeente, VKP zag een herindeling met de gemeente Grave en Cuijk als de meest logische stap en CDA Mill en Sint Hubert wilde al langere tijd een herindeling met de 5 gemeenten in het Land van Cuijk. Het woord was op donderdag 23 januari 2020 aan de inwoners. Ruim 70% van de inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert koos voor aansluiten bij de gemeente Land van Cuijk.

12uurtje

Komende zondag schuiven Mark Janssen van het CDA en Ad Berends als initiatiefnemer van de volksraadpleging aan in het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje. Dit is te horen (en zien) tussen 12.00 uur en 14.00 uur. Hebben zij terugkijkend op alle ontwikkelingen spijt van hun standpunten en of zien ze nog steeds voordelen in het samengaan in de gemeente Land van Cuijk?

Door de gemeentelijke herindeling komt er op 1 januari 2022 ook een einde aan de Lokale Omroep Mill. Per gemeente mag er namelijk maar 1 publieke lokale omroep zijn. Martin Nabuurs uit Wilbertoord was een van de initiatiefnemers van de Lokale Omroep Mill. In Het 12uurtje kijken Tom Raaijmakers en Corné Kremers met Martin terug op 33 jaar Lokale Omroep Mill.

Verkiezingsdag

Komende woensdag 24 november staat bij de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk alles in het teken van de verkiezingen. Vanaf 18.00 uur is er live op radio en Tv veel te beleven zoals interviews, opkomstcijfers en reacties. Ook uitslagen zijn live via RTV te volgen. 

Regelkevers

Het politieke radioprogramma Regelkevers van de Lokale Omroep Mill en Omroep Land van Cuijk kijkt komende week terug op de verkiezingen. Zij praten met winnaars en verliezers plus naar mogelijke coalities. Dat op donderdag om 18.00 uur via Omroep Land van Cuijk en zaterdag om 09.00 uur bij de Lokale Omroep Mill.

Afscheid

Zaterdag 27 november staat bij de Lokale Omroep Mill alles in het teken van het afscheid van de zelfstandige gemeente en de Lokale Omroep Mill. Die dag is er van 10.00 uur tot 18.00 uur een Top 100. Deze platenlijst is samengesteld door inwoners uit onze gemeente. Om 20.30 uur start er een live Tv-uitzending vanuit Myllesweerd waarin ook terug wordt gekeken op 33 jaar omroep en de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit met o.a. voormalig burgemeesters Gerard Daandels, Frank van Beers, Hans Verheijen en de laatste burgemeester van onze gemeente Antoine Walraven. Maar er zijn meer interviews, beelden van vroeger en diverse muzikale en humoristische optredens.

De RTV-programma’s van de L.O.M. zijn via (bijna) alle providers te horen en zien. Check voor een overzicht van frequenties of om wereldwijd live mee te kijken en luisteren www.lokaleomroepmill.nl