Rockband Juveniles viert dit weekend hun 25-jarig jubileum in Wilbertoord

juveniles 2024

Rockband Juveniles viert dit weekend, zaterdagavond 20 april het 25-jarig jubileum. Dit alles bij zaal Amanshof aan de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord. Iedereen is welkom en het begint allemaal om 20.00 uur. Juveniles doen die avond zelf de aftrap met daarna BlueMonday, wel bekend in de blues scène en als afsluiting de rockband Machetté.

Juveniles

Zo’n 25 jaar geleden tijdens een barbecue van een stel vrienden kwam Henk, onze huidige sologitarist/zanger, op het lumineuze idee om zelf een band te beginnen.

Met een paar biertjes op, zagen wij dat wel zitten. De twijfels kwamen een dag later ….. maar uiteindelijk toch begonnen. De band Juveniles was geboren ……..

De bezetting was na enkele verschuivingen als volgt: Louis Weerts drummer, Frans van Tienen basgitaar, John vd Kandelaar zang, Willie van den Heuvel slaggitaar en Henk Klaassen sologitaar. Ons genre was de Blues. Het oefenhok was bij de startup bij onze drummer Louis thuis.

Onze eerste CD met als titel Cold Mountain (vrij vertaald van Couwen Berg) waren voornamelijk covers. Louis moest helaas de band verlaten (om gezondheid redenen) en werd vervangen door Mat van Boxtel. In die periode hebben wij onze tweede CD uitgebracht, opgenomen in een studio in Venlo. Een dikke blues CD met op één nummer na, allemaal eigen nummers. Apetrots waren we bij de CD-presentatie bij De Keizer in Mill en het was bomvol.

Helaas moest ook Mat wegens gezondheidsredenen de band verlaten. Toen op zoek naar een nieuwe drummer en deze uiteindelijk gevonden in Overloon namelijk Piet Broeks.

Maar Piet is een liefhebber van Metal Muziek en wij speelden Blues? Een compromis werd gevonden door over te stappen qua genre op het wat stevigere werk uit de Top 2000 afwisselend met eigen nummers.

Nieuwsgierig en zin in een gezellige avond met afwisselende muziek? Kom dan aanstaande zaterdagavond 20 april naar zaal Amanshof in Wilbertoord voor een meer dan fantastisch jubileumfeest. De entree is gratis! De consumpties helaas niet.