Rijbewijs gemakkelijk en snel online verlengen in Land van Cuijk

New Dutch pink driver's license in credit card format isolated on white background. Focus on on the first letters of the word RIJBEWIJS (drivers licence)

Vervelend hè, wachten? Dat vinden wij ook. Daarom maken we het je extra makkelijk om je rijbewijs te verlengen, want wist je al dat dit gewoon online kan? Online regelen doe je heerlijk vanuit je luie stoel. Dat bespaart je wachten op een afspraak én een extra bezoek aan het gemeentehuis!

Hoe zit dit?

Normaal gesproken moet je een afspraak maken voor het aanvragen én een afspraak maken voor het afhalen. Twee keer naar het gemeentehuis dus. Door drukte kan het zijn dat je niet meteen een eerste afspraak kunt plannen. Door het online verlengen omzeil je die wachttijd en hoef je alleen nog een afspraak te maken voor het afhalen van je rijbewijs. Dan kan meestal al na 2 werkdagen, terwijl je anders 5 werkdagen moet wachten. Handig!

Waar kan ik mijn rijbewijs online verlengen?

Dat kan via de website van RDW: www.rdw.nl/particulier/voertuigen/auto/het-rijbewijs/rijbewijs-aanvragen/rijbewijs-verlengen.
Voor het online verlengen heb je de DigiD-app nodig waaraan de ID-check is toegevoegd. Of je hebt een identiteitsbewijs met pincode en de DigiD-app. Lees de overige voorwaarden en het stappenplan op de website van RDW.

Geldt dit ook voor paspoorten en ID-kaarten?

Helaas, een paspoort of ID-kaart kun je niet online verlengen of aanvragen. Met de zomer in zicht raden we je aan om reisdocumenten van jou en/of je minderjarige kinderen op tijd te verlengen of aan te vragen. We merken dat het vlak voor de zomer erg druk is met aanvragen, waardoor we dan geen garantie kunnen geven dat jij je reisdocument op tijd hebt. Plan dus op tijd een afspraak in!

Meer weten over het verlengen van je rijbewijs? Kijk dan op www.gemeentelandvancuijk.nl/rijbewijs. Voor meer informatie over je reisdocumenten kun je terecht op www.gemeentelandvancuijk.nl/Identiteits-paspoort-en-rijbewijs.