Renovatie binnenplein Kasteel Tongelaar

Renovatie Tongelaar 2023

Aangepaste agenda en gedeeltelijk gesloten

Van 15 februari tot en met 4 maart 2023 is Kasteel Tongelaar tijdelijk gesloten vanwege grootscheepse renovatie aan het binnenplein. Rondje Tongelaar gaat wel gewoon door.

Leuk hè? Die middeleeuwse keitjes op het historische binnenplein van Kasteel Tongelaar? Maar killing voor dames met hakjes en bovenal de knieën van de medewerkers. Menig bruidspaar heeft hier zijn dat-ging-net-goedmomentje al op beleefd, maar daar komt nu verandering in. Onder supervisie van het bouwtechnische team van Brabants Landschap en Monumentenzorg wordt een grootscheepse renovatie uitgevoerd. Een hele klus!

Gesloten voor Lunch

Grote graafmachines nemen alles op de schop. Het kasteel krijgt meteen een nieuwe riolering en een goede vetput. Daarom gaat het kasteel een aantal weken sluiten voor lunch of feestjes. Van 15 februari tot en met 4 maart. De gidswandeling ‘Rondje Tongelaar’ van 26 februari valt daar precies in. Deze wandeling gaat wel gewoon door (start om 10 uur vanaf de poort van het kasteel). Er is helaas geen mogelijkheid voor koffie of lunch na afloop.

Thema Rondje Tongelaar

Natuurgids Miep gaat in de wandeling van zondag 26 februari op zoek naar de eerste tekenen van lente op Tongelaar. Hoe is het in het insectenhotel? Is de Rosse Metselbij al aan het werk? Kunnen we al sporen zien van zoogdieren met lentekriebels? Staan er al  bomen en struiken in aanzet tot bloei zoals de Wilg, Els, Sleedoorn en de Hazelaar? En laat de Gevlekte Aronskelk zich al zien? Of andere bloeiende planten? Miep heeft er zin in, wandel je mee? Meer info of reserveren voor de wandeling kan op de website: kasteeltongelaar.nl of reserveer direct: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/rondje-tongelaar-3/

Vanaf zondag 5 maart is Kasteel Tongelaar weer open volgens de gebruikelijke openingstijden.

www.kasteeltongelaar.nl

Autonavigatie Hoogedijk Mill invoeren!