Opening Kunstroute 2022 op de Kuilen in Langenboom

Kunstroute Spitfire 2022

Zondag 1 mei zal om 11.00 uur de Kunstroute 2022 officieel geopend worden. Dit alles door waarnemend burgemeester Wim Hillenaar van de gemeente Land van Cuijk bij Strandbar Goeiedag (Fazantenweg) op de Kuilen in Langenboom. Iedereen is daarbij van harte welkom. De ongeveer 15km lange Kunstroute met het thema “Samenwerken dat werkt” is vanaf 1 mei tot eind september gratis te bezoeken. De organisatie is in handen van een speciale werkgroep binnen het toeristisch en recreatief platform Ontdek Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

Een van de deelnemende kunstgroepen is LHISTOIRE – Samenwerking in Kunstproducties. Deze groep bestaat uit Tom Oosthout, Herman Peters, Jolanda van der Pas en  Ans Verwegen. Hun kunstwerk is vanaf 1 mei op de Kuilen te vinden en heeft de titel Spitfire   Landing. Dit zal ook deel uit gaan maken van de opening van deze Kunstroute.

In Oorlogstijd ( 12/1944 – 1/1945 )  is op de Kuilen onder erbarmelijke weersomstandigheden en grote tijdsdruk een tijdelijk Vliegveld B89 Mill aangelegd. Ingebruikname was op 8-2-1945. Zuidoost- Nederland was al bevrijd en Vliegveld Volkel was eerder  uitgeschakeld door bombardementen. Vanaf het nieuwe vliegveld konden de geallieerden  luchtsteun  bieden  aan de grondtroepen  en fotoverkenning  aan de 1 e Canadian Army. Het werd een omvangrijk complex met dienstgebouwen en huisvesting voor het Royal Air Force – personeel. In totaal 72 barakken en 140 nishutten. Meer hierover is vanaf 1 mei beschikbaar bij het betreffende werk. Maar ook kunt u vanaf 1 mei de overige 28 kunstwerken bezoeken en is er zoals gebruikelijk een folder met route en meer informatie verkrijgbaar. Dit op diverse locaties en op www.ontdekmill.nl/kunstroute