Opening foto-expositie “1 van ons” 

dementievriendelijk 2023

Op vrijdag 15 september om 10.00 uur vindt de officiële opening plaats van de foto-expositie “1 van ons” in wijkaccommodatie “De Wester” Mill.

Na een officieel openingswoord door Jean Rouwet (voorzitter van De Huiskamer Mill) zal Silvia Beuving (medewerker dagbesteding Sociom) een presentie verzorgen over het belang van dagbesteding voor senioren (met of zonder dementie), waarna de officiële opening zal worden verricht.

Sprekende portretfoto’s

De foto-expositie bestaat uit 12 sprekende portretten van inwoners uit de voormalige gemeente Mill en Sint Hubert gemaakt door fotograaf Rens Hubers uit Mill.

Hun foto, symbool voor de ziekte die hun leven en dat van hun omgeving is gaan beheersen en waar wij allemaal mee om moeten (leren) gaan.

Aantal mensen met dementie stijgt fors


Omdat het nodig is! De cijfers liegen er niet om: één op de vijf Nederlanders krijgt dementie. En omdat we steeds ouder worden, stijgt het aantal mensen met dementie in Nederland in 2040 naar verwachting naar 550.000.

Een pittige klus voor de mantelzorgers

Omdat veel mensen met dementie gewoon thuis wonen en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken om hun leven zo lang mogelijk te kunnen leven zoals zij dat graag willen, zijn hun mantelzorgers (en netwerk) van onschatbare waarde.

Ook mantelzorgers kunnen dus wel een steuntje in de rug en/of een helpende hand gebruiken.

Samenwerking met diverse partijen

In samenwerking met de werkgroep Samen Dementie Vriendelijke Gemeenschap Mill en Sint Hubert, wijkaccommodatie “De Wester” en “De Huiskamer Mill” wordt deze foto-expositie georganiseerd.

Openingstijden expositie

De expositie is dagelijks tot maandag 30 oktober (met een korte onderbreking ten gevolge van nationale Burendag en aanverwante expositie Jo Willems/Lucien v.d. Ven, 23 september) te bezoeken tijdens de openingstijden van wijkaccommodatie “De Wester”.

Een “reizende” expositie

De expositie reisde in de afgelopen periode door de voormalige Gemeente Mill en Sint Hubert om blijvend aandacht te vragen voor dementie. De Wester is de laatste ‘halteplaats’.

Wereld Alzheimer Dag 21 september

Deze dag zijn er tal van activiteiten in geheel Nederland én ook in Land van Cuijk. Het thema is dit jaar ‘Samen aan tafel’. Mede daarom biedt De Huiskamer Mill i.s.m. met De Wester na de opening van deze expositie een eenvoudige lunch aan. Er is plek voor 50 liefhebbers. Opgeven vóór 13 september 18.00 uur bij Diny van der Linden, telefoon 06-1219 8364. Eigen bijdrage €4,- die bij binnenkomst wordt geïnd.