Op weg naar tafeltennistop

Marco Skwira 2024

Zondag 11 februari heeft Smash’23-speler Marco Skwira in Soest deelgenomen aan het tafeltennis B-ranglijsttoernooi. Afgelopen december heeft Marco zijn B-licentie behaald, waardoor hij al tot de subtop behoorde.

Zondag was de eerste keer dat hij aan een B-ranglijsttoernooi kon deelnemen. Dat cadeautje pakte hij met beide handen aan!

Marco stond derde geplaatst in een poule van zes. Alleen de nummer één en de nummer twee zouden doorgaan naar de vervolgronde. Tijdens de eerste wedstrijd bleek al gauw dat hij in vorm was. Maar was dat wel genoeg in zo’n sterk deelnemersveld? Na een aantal spannende wedstrijden wist hij knap beslag te leggen op de eerste plaats, waardoor hij meteen geplaatst was voor de halve finale.

Marco leek nu niet meer te stoppen. Nog twee wedstrijden te gaan voor de winst. De halve finale was een ware sensatie om naar te kijken. Zowel Marco als zijn tegenstander speelden beide aanvallend. Hierdoor werd het publiek getrakteerd op lange rally’s die over en weer gingen. Uiteindelijk wist hij ook hier aan het langste eind te trekken wat hem een finaleplek opleverde.

Nu nog de finale tegen een linkshandige speler van wie hij vorige keer verloren had. De eerste game werd vrij eenvoudig door Marco gewonnen. Daarna sloeg de vermoeidheid bij hem toe en kwam hij met 2-1 achter. Na een goed gesprek met coach Joan Arts wist Marco zijn laatste restjes energie bij elkaar te sprokkelen en knokte hij zich naar de winst. De verrassing was compleet.

Deze winst leverde hem een A-licentie op en nu kan hij zich gaan meten met de top van Nederland. Wat een ongelooflijk knappe prestatie! Coach Joan Arts is trots op haar speler. Het eerstvolgende A-ranglijsttoernooi staat op 14 maart in de startblokken in Den Haag.

Bron: De Maasdriehoek