Nieuwe activiteiten tijdens Natuurfeest Tongelaar.

spinster-natuurfeest-tongelaar-2023

Voor de derde keer organiseren Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, OntdekMill en Een Goei Leven Natuurfeest Tongelaar. Hét buitenfeestje voor het hele gezin op de eerste zondag van de herfstvakantie (15 oktober 2023). Met meer dan 30 activiteiten heeft de organisatie ook dit jaar weer een aantal mooie aanvullingen weten te bedenken. We hebben er een paar uitgelicht:

Botanische drukken, eco-printen en zelf verf maken

Kunstjuf Karline Linssen geeft demonstraties over hoe je met pigmenten uit de natuur zelf je verf kan maken. Je gaat ei-tempera maken en aquarelverf. Daarmee mag je je eigen bijen-boekenlegger schilderen.

Op het Creatief Plein staat een kleine druk-pers waarmee grotere kids kunstzinnige afdruksels gaan maken van bladeren, planten en bloemen. (Tip voor een tof kunstwerk: kijk thuis al wat je aan mooie bladeren en bloemen kunt vinden in je tuin of wijk en neem die mee!)

Bouwen, vlechten en vilten in de boomgaard

Strovlechten deden mensen duizenden jaren geleden al. Meestal maakten ze oogstsymbolen van zomertarwe om de goden gunstig te stemmen. Maak op Natuurfeest Tongelaar zelf een tarwekransje of oogstpoppetje met juf Leontien.

Bevers bouwen hun burcht met heel de familie. Van takken, modder en stenen maken ze burchten van soms wel 2 meter hoog en 10 meter lang! Zou ons dat ook lukken? Vrijwilligers van Brabants Landschap hebben de materialen alvast voor je verzameld.

Schapenhouders Wim en Joke Jans komen met hun schaapskudde uit Zeeland naar Tongelaar. Schapen werden 5000 jaar geleden al gehouden voor hun wol waar mensen kleding en dekens van maakten. Tijdens Natuurfeest kun je zien hoe je wol spint, verft en misschien zelf een schaapje of toversteen vilten van wol. Bekijk een overzicht van alle activiteiten op natuurfeesttongelaar.nl.

Al 60% van de tickets verkocht

Vorig jaar hadden 550 bezoekertjes tussen de 4 en 12 jaar een topdag in de boomgaard van het landgoed. Voor deze editie is reeds 60% van de kaartjes verkocht.  Tickets à € 6,- zijn verkrijgbaar via de website van Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap (ouders gratis). Ook dit jaar mogen weer 50 kinderen waarvan de ouders het niet zo breed hebben gratis meedoen.

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, OntdekMill, Stichting Een Goei Leven, IVN Cuijk, IVN Grave, Scouting Mill en Scouting Grave. Met dank aan alle sponsoren, Fonds NME en Prins Bernard Cultuurfonds.

Helpen?

Ben je zelf een beetje creatief (met koken of knutselen) en een paar uurtjes beschikbaar op zondag 15 oktober? Dan ben je heel erg welkom bij het Natuurfeest-team! Mail voor meer info: mail@ingeborgvriends.nl. We zijn superblij met wat extra handjes!

Praktische info

Natuurfeest Tongelaar
Zondag 15 oktober
11:00 tot 17:00 uur Kasteel Tongelaar, navigatie: Hoogedijk Mill. Niet op Google Maps rijden, dan rijd je jezelf vast. Of kom lekker met de fiets. Ticketlink: www.natuurfeesttongelaar.nl