Nieuwbouw 39 sociale huurwoningen nu officieel gestart

Bouw 39 huurwoningen gestart, foto

Publicatiedatum: Donderdag 9 december 2021

In klein gezelschap werd afgelopen dinsdag de officiële start bouw verricht door Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland, Vincent Hendriks, directeur Hendriks Bouwbedrijf Oss en Jos van den Boogaart, wethouder gemeente Mill en Sint Hubert. Zij gaven op symbolische wijze het startsein voor de nieuwbouw. In het centrum van Mill bouwt Hendriks Bouw en Ontwikkeling in opdracht voor Mooiland 39 sociale huurwoningen. De bewoners kunnen rond oktober 2022 de sleutels van hun nieuwe woning tegemoet zien.

Foto: Jos van den Boogaart, wethouder gemeente Mill & Sint Hubert, Vincent Hendriks, directeur Hendriks Bouw en Ontwikkeling, en Bart Kivits, directeur vastgoed Mooiland verrichtten de officiële start van de bouw.

Diverse typen huurwoningen

Op de hoek van de Oranjeboomstraat, Hoogstraat en Bernhardstraat liggen twee terreinen: Vlaar en Woonhof. In de Bernhardstraat ligt het derde te bebouwen terrein. Op Vlaar bouwt Mooiland tien appartementen, op Woonhof drieëntwintig appartementen en vier nultredenwoningen en aan de Bernhardstraat komen twee nultredenwoningen.De realisatie van deze woningen is het slotstuk van de ontwikkeling van het Centrumplan Mill. De appartementengebouwen van Woonhof en Vlaar vormen de “poort” tot het centrum van Mill. De woningen komen te liggen aan een parkachtige omgeving met diverse voorzieningen dichtbij.De appartementen zijn driekamerappartementen met een wintertuin, inpandige berging en een gezamenlijke fietsenberging.

Comfortabel en energiezuinig

Mooiland bouwt met deze sociale huurwoningen aan een duurzame en toekomstbestendige woningvoorraad in Mill. Jos van den Boogaart, wethouder gemeente Mill en Sint Hubert: “De woningnood is hoog in ons land, dat geldt ook voor de gemeente Mill en Sint Hubert. Dit bouwproject zorgt voor sociale huurwoningen voor verschillende doelgroepen. Daarnaast betekent dit een afronding van het centrumplan en tegelijk een prachtige entree voor ons centrum. Het gemeentebestuur is hier heel blij mee.”