Marieke Moorman beëdigd als burgemeester van gemeente Land van Cuijk

Burgermeester Marieke Moorman 2023

Tijdens een bijzondere raadsvergadering is Marieke Moorman door commissaris van de Koning, mevrouw Ina Adema, beëdigd als burgemeester van de gemeente Land van Cuijk. Haar beëdiging vond onder grote belangstelling plaats in Hotel Riche in Boxmeer.
Na de bijzondere raadsvergadering werd de nieuwe burgemeester welkom geheten met een vendelgroet door de gildes. Aansluitend vond een informele receptie plaats.
Marieke Moorman neemt in Land van Cuijk het stokje over van Wim Hillenaar die vanaf 1 januari waarnemend burgemeester was. Zelf was zij vanaf 1 november 2013 burgemeester van Bernheze.
En eerder was zij wethouder in de gemeente Tilburg (2006-2013). Ze is geen onbekende in het Land van Cuijk. In haar jeugd genoot ze haar vwo-opleiding aan het Elzendaalcollege in Boxmeer.

Betrokken en enthousiast

Tijdens de verschillende toespraken werd Marieke Moorman een burgemeester genoemd die betrokken, enthousiast en authentiek is. Iemand die groot kan denken en klein kan doen. Een burgemeester die als nieuwe aanvoerder aan de slag gaat met de uitdagingen in de gemeente Land van Cuijk.

Kleine ontmoetingen

In haar eigen toespraak gaf de nieuwe burgemeester aan dat ze vooral veel energie haalt uit kleine ontmoetingen. Ze wil graag nog dit jaar alle 33 kernen bezoeken. ‘Ik nodig inwoners uit om suggesties te doen voor plekken die ik echt moet bezoeken en mensen die ik zeker moet gaan spreken.’

Meer weten over Marieke Moorman? Zie deze video: https://youtu.be/vBZ722zLjSc