Lever je elektronisch afval in tijdens E-waste Race

Ewaste_in_de_kliko 2023

Gemeente Land van Cuijk doet mee aan de E-waste Race. Scholen gaan de strijd aan met elektronisch afval. De scholieren gaan op pad om elektronische apparaten bij mensen aan huis in te zamelen. Daarbij leren ze ook wat je met dit afval nog allemaal kunt doen. De kinderen en hun omgeving worden zich bewust van recycling en inwoners raken hun elektronisch afval op een verantwoorde manier kwijt. Met de E-waste Race maken we het inzamelen van e-waste leuk, leerzaam en gemakkelijk!

Laat e-waste thuis ophalen

Woon je in de buurt van een van de deelnemende scholen, dan kun je tussen maandag 11 september en donderdag 5 oktober gemakkelijk en gratis je elektronisch afval thuis laten ophalen. Dit doe je door je elektronisch afval vanaf 11 september tot en met 4 oktober online aan te bieden op de website: www.ewasterace.nl. Je geeft zelf een aantal afhaalmomenten op en de scholieren geven aan wanneer het hen uitkomt.

Wat valt onder e-waste?

Elektronisch afval zijn kapotte of oude apparaten met een stekker eraan of een plek voor een batterij. Denk hierbij aan een oud toetsenbord, kapotte waterkoker, defect mobieltje maar ook aan oude of kapotte kabels en adapters. Inktcartridges, losse batterijen en losse accu’s vallen niet onder e-waste en mogen dus niet worden ingeleverd. Kun je zelf batterijen uit de apparaten halen? Haal deze dan voor het inleveren uit de apparaten.


Je helpt de scholen en het milieu

Wanneer je klein elektronisch afval apart inlevert, zorg je ervoor dat schadelijke stoffen niet in het milieu terechtkomen en er minder grondstoffen uit de aarde hoeven te worden gehaald. De E-waste Race maakt het je gemakkelijk doordat leerlingen het afval thuis komen ophalen. De kinderen krijgen punten voor het ingezamelde e-waste en de school met de meeste punten wint een geheel verzorgd schoolreisje. Dus bied je kapotte of oude elektronische apparaten online aan!