Kunst in het Maasziekenhuis

Kunst maasziekenhuis 2023

De komende maanden exposeren twee kunstenaars van het Boxmeerse kunstcollectief Kunstkolk in Maasziekenhuis Pantein hun werk. Kunstenaar Christel Roelofs uit Boxmeer met enkele van haar textiel schilderijen. De andere kunstenaar is Wil Friesen uit Vierlingsbeek met fotowerken.

Textielkunst

Christel is haar hele leven al bezig met textiel. Als jong meisje maakte zij poppenkleertjes, later kleding voor haar kinderen en zichzelf. Daarnaast maakte zij ook ‘lapjes dekens’ zoals zij ze zelf noemde, van restjes stof en een oude, versleten wollen deken als tussenlaag. In 1990 werd zij lid van het Quiltersgilde en groeiden de lapjesdekens uit tot Quilts. Inmiddels schildert ze al meerdere jaren ook met stof. In eerste instantie waren het vooral kleine stillevens met groente en fruit. Nu is haar werk meer divers, maar het blijft voor haar ‘schilderen met stof’.

Fotowerken

De kunstwerken van Wil Friesen balanceren op de rand van de fotografie. Wil Friesen is geen fotograaf, maar hij werkt met de mogelijkheden van analoge en digitale fotografische middelen. Hij gebruikt de fotografie zoals een schilder kwasten en verf gebruikt. Het landschap is een belangrijk thema in zijn werken. Het gaat vooral om de sfeer. Meestal geheimzinnig, soms onheilspellend alsof er iets is gebeurd of gaat gebeuren.

De kunstwerken zijn tot 23 december te vinden op de eerste verdieping van het Maasziekenhuis.