Komende zondag voor de 100e keer Het 12uurtje bij Omroep Land van Cuijk

12 uurtje 100 uitzending 2022

Zondag 29 mei is voor de 100e keer Het 12uurtje te horen. Tot 1 januari was dit radioprogramma elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur bij de Lokale Omroep Mill te horen. Maar door de gemeentelijke herindeling per 1 januari zijn ook de 2 bestaande omroepen in het Land van Cuijk samengegaan als Omroep Land van Cuijk. Sinds dat moment maken Tom Raaijmakers uit Wilbertoord en Corné Kremers uit Mill Het 12uurtje voor deze hele nieuwe gemeente.

“Nu we Omroep Land van Cuijk zijn is het qua apparatuur wel professioneler geworden,” vertelt Tom Raaijmakers (26 jaar). “Alles is computergestuurd, we hebben een grotere database met muziek en jingles en ook de inrichting van de radiostudio in Myllesweerd in Mill is helemaal gemoderniseerd.” Een ander verschil vinden de programmamakers de binding met de luisteraars. Corné Kremers (57 jaar): “Redactioneel is het programma veranderd. Eerst keken we vooral naar zaken die in de gemeente Mill en Sint Hubert gebeurden, nu richten we ons ook op de 29 andere kernen in de gemeente Land van Cuijk. Je merkt dan hoe groot deze gemeente is en het is even zoeken om daar een goede redactionele balans in te vinden.”

Zondag zal in Het 12uurtje extra aandacht zijn voor de 100e editie van Het 12uurtje. Dit door o.a. de eenmalige terugkeer van het letterspel. “Dit deden we sinds de start van mijn eerste radioprogramma eind jaren tachtig bij de Lokale Omroep Mill,” vertelt Corné. “In de hoogtijdagen van de Lokale Omroep Mill namen er vaak zoveel mensen deel aan het letterspel dat anderhalf uur de telefoon non-stop overging. Met kerst hebben we zelfs ooit de telefooncentrale in Mill overbelast. Je kreeg dan geen kiestoon meer als je de telefoon opnam. Dat zal anno 2022 niet meer lukken.”

Onder alle deelnemers aan het letterspel worden tegoedbonnen verloot. Er zijn interviews over het nieuwe theaterseizoen van de Schouwburg in Cuijk en de Zomer van een Goei Leven in het Land van Cuijk. Zie voor een overzicht van alle kanalen en frequenties van Omroep Land van Cuijk bij de diverse providers of om wereldwijd live mee te luisteren www.omroeplvc.nl