Koekjes bakken en History Walk op Monumentendag Kasteel Tongelaar

Monumentendag tongelaar 2023

Bezoek zondag 10 september tijdens Open Monumentendag het kasteel of het historische bakhuisje waar Chef Koekenbakker Marius koekjes bakt (en uitdeelt!). Om 11 uur start de History Walk met gidsen Jo en Gijs.

Landgoed Tongelaar kent een historie die meer dan 1000 jaar omspant en ademt daarom geschiedenis. Je voelt het overal in het gebied, welke dan ook rijkelijk bedeeld is met monumenten en andere herinneringen aan lang vervlogen tijden.

Twee ervaren gidsen leiden u tijdens een in afstand korte, maar in tijd lange wandeling langs een aantal hoogtepunten van dit mooie gebied. Zo wordt o.a. de kasteelburcht zelf belicht, maar ook boerderijen, boomgaarden, bosschages en weides door de tijd heen.

Deze wandeling van een uur gaat meer de diepte dan de verte in en is daarom ook goed toegankelijk voor mensen die wat minder goed ter been zijn of gezinnen met kinderen.

Uiteraard doet de wandeling ook het bakhuisje aan, waar Chef Koekenbakker Marius zijn onversmadelijke koekjes bakt (en uitdeelt!). 

Het terras is geopend voor koffie, lunch en borrel(hap) van 10 tot 18 uur. Het bakhuisje van 11 tot 16 uur. De History Walk start om 11 uur bij het kasteel. Reserveren voor de wandeling is verplicht (max. 40 pers.) en kan bij Brabants Landschap: https://www.brabantslandschap.nl/activiteiten/open-monumentendag/heel-landgoed-tongelaar-bakt/

Adres

Tongelaar 12, autonavigatie Hoogedijk Mill

Niet op Google Maps rijden!

5451HS Mill

Nederland

Kasteel Tongelaar