Herinrichting Wethouder Lindersstraat weer uitgesteld – Verleggen kabels en leidingen nu te duur

herinrichting-wethouder-lindersstraat

Het opnieuw inrichten van de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord wordt uitgesteld tot 2026. Het verleggen van kabels en leidingen is nu te duur. Hieronder lees je waarom.

Opnieuw inrichten

De gemeente wil de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord opnieuw inrichten. De prachtige bomenlaan blijft daarbij zo veel mogelijk bewaard. Ook wil de gemeente op sommige plaatsen het regenwater beter opvangen.

Het asfalt gaat er uit en er komen straatstenen voor in de plaats. Bij het Sint Josephplein en de school wordt het centrum van het dorp beter aangegeven. Om de veiligheid te verbeteren gaat de gemeente verkeersplateaus aanleggen. Voetgangers en fietsers moeten zich veiliger door de straat kunnen bewegen. Auto’s mogen straks in de Wethouder Lindersstraat nog maar 30 kilometer per uur rijden.

Kabels en leidingen

Om de weg opnieuw in te richten moeten er kabels en leidingen verlegd worden. Brabant Water was toch al van plan de waterleiding te vernieuwen. Zij nemen het verleggen van de waterleiding voor hun rekening. Enexis wil dat niet doen. Het verleggen van de stroomkabel en gasleiding moet de gemeente betalen. Dat kost de gemeente toch al gauw 720.000 euro. 

Vanaf 2025 gelden andere afspraken en betaalt Enexis de rekening. De gemeente stelt daarom het opnieuw inrichten van de weg uit. Zoals het er nu naar uitziet beginnen de werkzaamheden in 2026. In 2027 is de nieuwe weg dan klaar.

Tot die tijd blijft de gemeente wel kleine herstelwerkzaamheden uitvoeren. Dat gebeurt in april 2024. Hier en daar wordt het asfalt gerepareerd en vinden andere, kleine reparaties aan het straatwerk plaats.

Vragen

Heb je vragen over dit onderwerp? Neem dan contact op met Michiel van Boekel, projectleider openbare ruimte, michiel.vanboekel@landvancuijk.nl of 0485 – 854000.