Harrie Cillessen ‘Klotstèker van het jaar 2022’!

Klotsteker 2022

Onze voorgaande ‘Klotstèkers van het jaar’ hebben ook dit jaar hun stem laten gelden en weer een hele actieve vrijwilliger uit ons dorp aangewezen als ‘Klotstèker van het jaar’.

Dit jaar komt de eer toe aan Harrie Cillessen.

Harrie is op Valentijnsdag, 14 februari 1959, geboren in ‘s-Hertogenbosch, maar opgegroeid in Schijndel. Op de jongensschool in Schijndel, heeft Harrie veel kattenkwaad uitgehaald. Vervolgens ging hij naar de LTS in Schijndel om te leren voor installatiemonteur. Na de LTS ging hij aan de slag als installatiemonteur bij Van Der Meijden in Heeswijk Dinther. Later vervulde hij de rol van vertegenwoordiger en bedrijfsleider bij verscheidene bedrijven op het gebied van industriële gassen. Inmiddels zijn Harrie en Bea al 17 jaar zelfstandig ondernemer met hun bedrijf HABE opleidingen.

Harrie leerde Bea kennen op camping Elfenmeer in Herkenbosch. In 1978 is Harrie in Wilbertoord komen wonen en in 1983 zijn ze met elkaar in het huwelijksbootje gestapt. Enkele jaren later werden hun kinderen Thijm en Carmen geboren. De kinderen zijn inmiddels uitgevlogen. Harrie en Bea wonen samen met hond Cilles aan de wethouder Lindersstraat in Wilbertoord.

Harrie is gemiddeld vier avonden per week van huis om vrijwilligerswerk te verrichten. De tijd die hij daarnaast over heeft probeert Harrie te besteden aan het werken in de tuin en hij probeert elke dag een uur met hond Cilles te gaan wandelen. De grootste hobby van Harrie is het werken voor HABE opleidingen. Hij heeft, samen met Bea, van zijn hobby zijn beroep kunnen maken.

Het vrijwilligerswerk van Harrie vindt zijn oorsprong in Schijndel, waar hij in 1972 misdienaar voor de kerk werd. In Wilbertoord is Harrie zeer betrokken gebleven binnen de kerk en hij werd gevraagd om Acoliet te worden. Bij elkaar opgeteld is Harrie in 2022 al 50 jaar misdienaar en acoliet voor de parochies in Schijndel en Wilbertoord. Harrie is heden 20 jaar bestuurslid bij parochie de goede herder en daarnaast is hij al 20 jaar voorzitter van de St. Joseph kerk in Wilbertoord.  

Harrie en Bea verzorgen vanuit hun bedrijf HABE opleidingen, EHBO opleidingen en herhalingen. Naast hun werk is dit ook hun passie. Harrie is hier op  verschillende manieren bij betrokken. Momenteel is Harrie voorzitter en instructeur van EHBO vereniging Luther King Wilbertoord, alwaar hij al 36 jaar bij betrokken is. Harrie is 34 jaar lotusinstructeur en voorzitter bij Lotuskring Oploo. Tevens is Harrie al 24 jaar Lotus examinator voor het Oranje kruis en al 8 jaar instructeur voor het rode kruis.

Harrie heeft zich ook ingezet voor de basisschooljeugd in Wilbertoord. Hij is 32 jaar bestuurslid van de AKM geweest.
Harrie is van 1997 tot en met 2001 voorzitter geweest van het schoolbestuur van basisschool De Klimop.

Bij voetbalclub De Willy’s was Harrie van 2008 tot en met 2016 betrokken binnen de sponsorings-commissie. Vanaf 2016 is Harrie samen met Bea kantinediensten gaan draaien. Dit doen zij momenteel nog steeds voor DWSH in Wilbertoord.


Harrie is sinds 2016 lid en bestuurslid geweest bij politieke partij VKP (vierkernen partij).  

Harrie, Bea en kinderen, van harte gefeliciteerd met de benoeming van ‘Klotstèker van het jaar 2022’ en bedankt namens alle mensen uit Wilbertoord.