Gratis compost vanaf 7 oktober

Gratis compost

Inwoners van de gemeente Land van Cuijk kunnen 4 zaterdagen op een rij, startend op 7 oktober 2023, gratis compost ophalen op alle mini-milieustraten. Dit kunt u ook ophalen bij de milieu- en groenstraat in Haps. Het ophalen van compost is alleen voor particulieren en max 1 m3 per keer. Wilt u compost ophalen zorg dan zelf voor verpakkingsmateriaal, een schep en vervoer. 

Compostdagen

  • 7 oktober 2023
  • 14 oktober 2023
  • 21 oktober 2023
  • 28 oktober 2023

Openingstijden mini-milieustraten zaterdag van 09.00 uur – 13.00 uur.

Openingstijden milieu- en groenstraat Haps zaterdag van 09.00 uur – 15.00 uur.

Waar is compost goed voor?

Compost wordt ook wel het zwarte goud genoemd omdat het zo goed is voor je tuin. Het houdt vocht vast, is een natuurlijke bodemverbeteraar en stimuleert de groei van planten op een milieuvriendelijke manier. Daarnaast voorkomt het dat er CO2 in de atmosfeer terecht komt. Door compost te gebruiken in je tuin vergroot je de CO2 opslag in de grond en niet in de atmosfeer. Het op de juiste manier scheiden van afval is hierbij natuurlijk wel heel erg belangrijk.

 Thuis composteren

Je kan ook zelf composteren. Dit kan door middel van een compostvat in de tuin of je maakt een composthoop. Maar ook zonder tuin of veel ruimte kun je composteren door middel van een wormenhotel (vermicompost). Zo houd je de kringloop nog kleiner en lokaler!

Meer informatie

Kijk voor meer informatie over het scheiden van afval op www.gemeentelandvancuijk.nl/afvalinzameling of kijk in de AfvalApp. De AfvalApp is sowieso heel handig. Je ziet meteen wat waar en wanneer wordt opgehaald. En je krijgt alle relevante wijzigingen door via een pushbericht. Het downloaden van de de AfvalApp kan via de Playstore of via de Appstore.