Gladheidbestrijding Land van Cuijk

Winter,Service,Vehicle,Snow,Plow,Clearing,Side,Street,In,Morning

In en rond de winter kan gladheid ontstaan door sneeuwval of ijzel. Op zo’n moment krijgt de gemeente vaak vragen over gladheidsbestrijding. Daarom hebben we de belangrijkste zaken voor je op een rijtje gezet.

  • De gemeente heeft in de periode dat er gladheid kan optreden contact met Meteoconsult. Op basis van de verwachtingen van Meteoconsult wordt preventief gestrooid.
  • De gemeente heeft geprioriteerde strooiroutes. In deze routes zijn de hoofdontsluitingswegen, de wijkontsluitingswegen en de gebiedsontsluitingswegen opgenomen. Daarnaast wordt er gestrooid op fietspaden en op bus- en schoolroutes. Ook de routes naar openbare voorzieningen zoals verzorgingstehuizen, scholen en winkelcentra worden standaard altijd gestrooid.
  • De strooiroutes lopen echter zodanig door de gemeente dat iedere bewoner binnen een acceptabele afstand op een gestrooide weg komt.
  • Is het ergens glad? Tref je een onvolkomenheid aan? Meldingen over de openbare ruimte, dus ook bij gladheid, kunnen worden gedaan via MijnGemeenteApp  . Dit is een speciale app voor op je smartphone. Je kunt natuurlijk ook bellen met de gemeente: 0485-854000.

Wat kun je zelf doen

Je helpt de strooiploegen als je de stoep voor je woning bij sneeuwval veegt. Het is maar een kleine moeite en veel voetgangers zullen je dankbaar zijn.

Strooiroutes

Wil je zien hoe de strooiroutes lopen? Deze zijn in te zien via:

https://www.gislandvancuijk.nl/cook/gladheidsbestrijding