Genesis Project “Two Sides Live” in Theater Myllesweerd

Genisis Project 2023

Muziekliefhebbers kunnen dit seizoen hun hartje ophalen in Cultureel Centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill. Want dit theaterseizoen staan er diverse muzikale tribute acts en andere live shows op het programma. De eerste hiervan is op zaterdagavond 9 september Genesis Project. De show start om 20.30 uur en tickets kosten 25,- euro inclusief een consumptie. Er zijn in de zaal uitsluitend staanplaatsen, op het balkon zijn wel zitplaatsen beschikbaar.

De Nederlandse band “Genesis Project” bestaat bijna 25 jaar. Door de jaren heen heeft dit enthousiaste gezelschap diverse shows van Genesis opgevoerd, waarbij authenticiteit hoog in het vaandel staat. Dit seizoen speelt Genesis Project de show Two Sides Live, de twee kanten van Genesis.

Genesis werd in 1967 opgericht door onder andere zanger Peter Gabriel en hun eerste album verscheen in 1969. In 1970 kwam Phil Collins als drummer bij Genesis. In de meest creatieve periode tot 1975 werden de legendarische symfonische klassiekers geschreven. Toen Peter Gabriel in 1975 de band verliet voor zijn solo carrière werd Phil Collins de zanger en tweede drummer. Vanaf 1980 werd de nieuwe stijl muziek van Genesis populair bij het grote publiek en ging Phil Collins ook solo albums maken. In 1996 verliet Phil Collins de band en werd er in 1997 nog één album met zanger Ray Wilson gemaakt. In 2000 werd de band opgeheven.

Je kunt voor de pauze genieten van songs uit het “oude” tijdperk met frontman Peter Gabriel en na de pauze wordt de “nieuwe” kant van Genesis met leadvocalist Phil Collins belicht. Denk hierbij aan “nieuwe” nummers zoals Mama, Follow you follow me, That’s All, Hold on my heart en Land of confusion en “oude” nummers zoals Firth of fifth, Supper’s ready en In the cage. Vette keyboards en bass pedals, loepzuiver gitaarwerk en bombastische drums staan garant voor de authentieke sound.

Wat je kunt verwachten is dat Genesis Project zowel de oude als nieuwe stijl muziek met groot enthousiasme neer zet. Compleet met twee drummers is dit een strakke eigentijdse show, die zelfs de echte Genesis liefhebber niet zal teleurstellen. Deze band is dan ook veel meer dan een tributeband en neemt je helemaal mee in de wereld van de intelligente rock van Genesis. De beleving wordt versterkt door een dynamische lichtshow en uitgekiende visuals die gedurende het concert achter de band worden geprojecteerd. We beloven je een geweldige avond. Sluit je ogen en je hoort en voelt Genesis. Heb je je ogen open dan ervaar je de muziek gehuld in een prachtige lichtshow en met verrassende visuals.

Haal tickets bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill of reserveer ze online via de agenda op www.myllesweerd.nl