Ganzenpadroute op Landgoed Tongelaar te Mill op Tweede Kerstdag.

LR-daaltje-oonah-staand-ganzenpad 2023

Ga je mee met de gidsen op Landgoed Tongelaar en bewandel de vernieuwde Ganzenpadroute op Tweede Kerstdag?

Kasteel Tongelaar organiseert in samenwerking met Brabants Landschap een wandeling op de vernieuwde Ganzenpadroute op Landgoed Tongelaar te Mill op Tweede Kerstdag.

Het Ganzenpad is een geliefd wandelpad bij gezinnen. De wandelroutekaart bevat kleine opdrachten voor jong en oud. IVN-natuurgidsen hebben de wandelroutekaart geheel vernieuwd en staken de huidige route in een eigentijds jasje. In samenwerking met Kasteel Tongelaar en Brabants Landschap zijn de opdrachten aangepast en is het nu mogelijk om via QR-codes filmpjes te bekijken over dieren die op Tongelaar voorkomen. Onderweg zoek je naar sporen van de das, bever, vos en ree. Je wandelt via de Raam, een kikkerpoel en het oude Perenlaantje en leert verschillende vogels kennen. Kortom er valt veel te zien en te doen onderweg.

Na afloop van de traditionele Kerstwandeling zijn er marshmallows, warme chocomelk en Glühwein bij het vuur op het binnenplein.

Heb je ook zin om de vernieuwde wandelroutekaart eens te bekijken en op onderzoek uit te gaan, ga dan tweede kerstdag mee onder begeleiding van gidsen van IVN de Groene Overlaat Cuijk.

 Praktische informatie

  • De wandeling is op Tweede Kerstdag 26 december van 11.00 uur tot 13.00 uur.
  • Verzamelen bij de poort van Kasteel Tongelaar
  • Parkeren Hoogedijk Mill, niet op Google maps rijden!
  • Draag goed schoeisel, we gaan over drassige paden.
  • Deelname is gratis en je hoeft niet te reserveren,
  • Honden mogen mee, mits goed aangelijnd.
  • Na afloop warme chocomelk en Gluhwein bij het vuur

Meer info: www.kasteeltongelaar.nl of mail info@smaakmakersmill.nl