Filmhuis Mill start seizoen met “A man called Otto” en “Toon W. is hersteld”

Man called Otto 2023

Woensdag 13 september start Filmhuis Mill in Cultureel centrum Myllesweerd het seizoen met de film “A man called Otto”. Deze film in het genre drama/comedy start om 20.00 uur, tickets kosten 9,- euro inclusief een consumptie. Later deze maand staat een bijzondere documentaire op het programma van Filmhuis Mill. “Toon W. is hersteld” is een docufilm en zowel Toon Walravens zelf als de filmmaker zijn die avond aanwezig om informatie te geven en vragen te beantwoorden. Tickets kosten 15,- euro inclusief een consumptie.

Woensdag 13 september 20.00 uur – A man called Otto

Otto is een norse weduwnaar die na de dood van zijn vrouw het leven heeft opgegeven en er een einde aan wil maken. Maar wanneer een jong gezin naast hem komt wonen, leidt dit tot een onverwachte vriendschap die zijn wereld op zijn kop zet.

Acteurs: Tom Hanks, Mariana Treviño, Manuel Garcia-Rulfo Regisseur: Marc Forster.

Vrijdag 29 september 20.00 uur – Toon W. is Hersteld

  Toon Walravens is in 2023 beleidsadviseur forensische zorg bij GGzE en veelgevraagd gastspreker in de wereld van detentie, justitie, ervaringsdeskundigheid en forensische zorg. Maar daar zag het lang niet naar uit. In de eerste docufilm van Helmonder Rob Deelen, Toon W. is hersteld, zien we hoe Toon opgroeit en in de criminaliteit belandt. Drank, drugs, diefstal en vechtpartijen domineren zijn leven. Na diverse korte detenties, waarover hij in de filmische docu uitgebreid vertelt, krijgt hij aan het begin van de jaren negentig vijf jaar gevangenisstraf als leider van een criminele organisatie. Die straf betekent voor hem de ommekeer.

In de gevangenis besluit Toon om het roer om te gooien. Maar dat gaat niet zomaar. De relatie met zijn Andrea geeft hem de noodzakelijke steun. Die ondervindt hij ook als hij bij GGzE voor het eerst behandeld wordt voor de ondertussen vastgestelde psychiatrische problematiek. Toon gaat, met vallen en opstaan, op zoek naar zichzelf en besluit zijn ‘sociale’ kant te ontdekken. Nog tijdens zijn behandeling komt hij in de cliëntenraad van GGzE. Later zal hij er vrijwilligerscoördinator worden en is hij de eerste ervaringsdeskundige in Nederland die gedetineerden en begeleiders ondersteunt op het gebied van herstel en terugkeer in de maatschappij. In Engeland krijgt hij voor zijn werk op het gebied van ervaringsdeskundigheid de eerste Internationale Redemption & Justice Award. Een verhaal over kracht, hoop en een tbs-systeem dat mensen een tweede kans biedt.

Tickets

Tickets zijn af te halen bij de balie van Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Ook online tickets kopen is mogelijk. Check hiervoor de agenda op www.myllesweerd.nl