Eredivisiehelden weer naar Wilbertoord

Kille Cup 2022Grote kans dat je in het weekend van vrijdag 1 en zaterdag 2 juli de spelers van diverse Nederlandse topclubs tegen het lijf loopt. Onder andere Tadic, Gakpo en Dessers zullen te zien zijn op de Wilbertoordse velden. Natuurlijk niet de echte toppers maar de jeugdspelers van DWSH’18. In dit weekend staat namelijk de vijftigste editie van de Kille Cup op het programma. Een toernooi waarbij de jongste jeugd van Wilbertoord en Sint Hubert in de rol kruipt van hun idolen en onderling gaan uitmaken wie de winnaar wordt van het prestigieuze toernooi.

Op vrijdag 1 juli worden rond de klok van kwart voor zes de teamshirts uitgereikt en de teams voorgesteld. Na de groeps- en teamfoto’s wordt iets voor half zeven het toernooi in gang gezet met een wedstrijd tussen de subtoppers Vitesse en FC Groningen. Elk team speelt deze avond twee wedstrijden alvorens er gestart wordt met het avondprogramma. Na dit avondprogramma zullen alle spelers en speelsters blijven slapen op de accommodatie van stadion De Binding. Hopende op een goede nachtrust richting de bepalende laatste toernooidag.

Deze laatste toernooidag start met de traditionele ochtendgymnastiek onder leiding van de jeugdleiders van DWSH’18 en daar zullen de eerste tekenen duidelijk worden welk team de nacht goed is doorgekomen. Tussen de poulewedstrijden door wordt ook gestreden door de toernooi- en niet toernooispelers om de penaltybokaal en is er weer de loterij waar prachtige gesponsorde prijzen gewonnen kunnen worden. Rond half 5 is de prijsuitreiking en weten we wie de opvolger wordt van sc Heerenveen. De Friese ploeg won de laatste editie in 2019 en heeft zich dit jaar niet gekwalificeerd voor de jubileumeditie. Is de opvolger kampioen Ajax of trekt de Eindhovense bekerwinnaar en winnaar van de Johan Cruijff Schaal PSV dit jaar aan het langste eind? Of heeft Conference League-finalist Feyenoord nog een beetje energie over om nog een keer te vlammen en revanche te nemen op hun verloren finale?

Al met al zijn de traditionele ingrediënten weer volop aanwezig voor een memorabele jubileumeditie van de Kille Cup. Hopelijk werkt het weer ook mee en kunnen we genieten van een prettig zonnetje. Dan kunnen de jeugdspelers van DWSH’18 weer genieten van een rijke voetbalervaring.