Eerste exemplaar ‘Ontmoet’ overhandigd

uitreiking eerste exemplaar gemeentemagazine 2022


Ontmoet, het gloednieuwe magazine van de gemeente Land van Cuijk, valt volgende week bij alle huishoudens in de nieuwe gemeente op de deurmat. Het eerste nummer werd in het centrum van Grave aangeboden aan de Graafse Anne Hirdes. Zij is samen met haar man voor het magazine geïnterviewd over hun keuze voor een toekomst in de gemeente Land van Cuijk. Waarnemend burgemeester Wim Hillenaar reikte het eerste exemplaar uit aan Hirdes.

Volgens Hillenaar hoort bij de start van een nieuw tijdperk en een nieuwe gemeente ‘ook zo’n prachtig magazine’. Hij zegt te begrijpen dat de inwoners misschien nog even moeten wennen aan de nieuwe gemeente. Met 33 kernen beslaat het Land van Cuijk een flink oppervlak en Hillenaar is zich ervan bewust dat niet iedereen alle kernen even goed kent. Daarom laat het magazine Ontmoet alle facetten van de gemeente zien: van natuur tot werkgelegenheid en van historie tot ontspanning. “Kortom, de pareltjes van het gebied. Waar het om draait. Om te koesteren. Voor en door mensen uit de gemeente, want verbinding, daar staan we voor in de gemeente Land van Cuijk.”

Tussen De Peel en Moeder Maas…

Het Land van Cuijk kent het oudst bewoonde klooster van Nederland, in Sint Agatha. Boxmeer heeft een heuse basiliek. De meest belegerde vestingstad van het land is Grave. We hebben de kloosters in Velp, naoorlogse rijksmonumenten in Overloon en Oeffelt, landgoederen in Beers, Mill en Wilbertoord. De Staatsbossen in Sint Anthonis, de rozenvelden in Haps en de Martinuskerk in Cuijk, het tweetorenfront als een baken aan de rivier. Het Land van Cuijk is het land van ‘houdoe’ en ‘kom mar achterum’. Ingeklemd tussen De Peel en Moeder Maas, een land om te koesteren.

Ontmoet staat bol van verrassende en nog te ontdekken plekjes, van leuke weetjes, van artikelen over dingen waarover de lezer graag meer zou willen weten of die hij wellicht nog helemaal niet kent. Ontmoet draagt zo een steentje bij aan de verdere uitbouw van de nieuwe gemeente.

Made by..

Ontmoet is een uitgave van de gemeente Land van Cuijk en uitgever InZaken. Het ontwerp is verzorgd door Maek creative team. De teksten komen van de hand van The Write House en TradeMark heeft de fotografie gedaan.