Een bomvol programma met veel spektakel

Eightball Boppers jukebox-poll 2024

20 jaar Eightball Boppers – 10 maart MFC Oelbroeck

  • Iedereen heeft inspraak in de liedjes die de Eightball Boppers op 10 maart tijdens ’20 jaar 8BB’ gaan spelen. Er is een heuse poll gemaakt om uit 100 nummers te kiezen welke tien van je favoriete nummers de Eightball Boppers in ieder geval moeten spelen op 10 maart in MFC Oelbroeck in Sint Anthonis. Het stemformulier is te vinden op de website www.8bb.nl en ook op facebook.  
  • Bussen vol boogiewoogiedansers zullen aanrukken om de dansvloer van MFC Oelbroeck met hun coole moves te vullen. Nou, dat is misschien een beetje overdreven, maar feit is dat Rock-‘n-Rollvereniging DoubleU vanuit het Limburgse Elsloo met een bus vol dansers de reis naar Sint Anthonis zal aanvaarden. En daarnaast komen ook talrijke leden van Boogiewoogieclub Thunderbirds uit Lierop (bekend van de SBS dansmarathonfinalisten Toon en Maria) de feestvreugde nog verder opvoeren. 
  • De ruimte zal stemmig in fifties-stijl worden ingericht met medewerking van Joey’s Fifties, de verhuur- en verkoopspecialist van fifties parafernalia uit Uden.
  • Er zal een mega-grote jukebox, hoger dan 3 meter(!) in de zaal verschijnen. Geen mechanisch bediend geval, maar een handmatig model, waarbij de menselijke platenspeler echt binnenin zit. Van daaruit gaat DJ Marcel vinyl plaatjes draaien tussen de live gespeelde sets door.
  • Het evenement vindt plaats van 15.00 uur tot 19.00 uur. Dat betekent dat de magen op een gegeven moment hongerig worden. Om die alimentaire noden te lenigen zal er een speciale frietkar helemaal uit Duitsland (wel met Nederlandse bemensing) geparkeerd worden direct voor de ingang van het MFC Oelbroeck, met als specialiteit friet gemaakt van eigenhandig geschilde aardappelen. Als je erg aandringt mag je misschien zelf ook nog een pieper schellen. 
  • Tijdens deze middag kun je een gratis optreden van de Eightball Boppers winnen. Bij aankoop van het speciale jubileum T-shirt krijg je een lootje voor de loterij. Aan het einde van de middag worden twee winnaars getrokken: één gelukkige wint een akoestisch optreden zonder stekkers en de andere prijswinnaar wint een volledig elektrische gig van 8BB.
  • Het aloude volksvermaak ‘bierviltjes-verzoekjes’ zal ook een plekje krijgen op deze gratis toegankelijke middag. De aanwezigen kunnen hun verzoekje (ook weer uit de lijst van 100 liedjes) net als vroeger op een bierviltje schrijven en op het podium deponeren, met de hoop -niet de garantie- dat het lied ook echt wordt gespeeld.
  • Een rad van fortuin speelt ook nog een rol bij de speellijst van dit jubileumfeest. Bij tijd en wijle zullen de Boppers super-paraat moeten zijn om het lied dat het gedraaide rad aanwijst meteen uit de losse pols ten uitvoering te brengen.