Dorpsplannen in Langenboom en Wilbertoord, herontwikkeling kerken en meer in Live Podcastcafé

Kerken vm gemeente Mill en Sint Hubert 2023

Donderdagavond 26 oktober is er op initiatief van De Neije Krant en het Ondernemers Collectief Mill voor alle belangstellenden een gratis toegankelijk Live Podcastcafé in ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Tijdens deze avond zal Corné Kremers met diverse gasten praten over een aantal actuele onderwerpen die leven en spelen in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Iedereen is hierbij van harte welkom. Inloop vanaf 19.30 uur en de interviews starten om 20.00 uur. Aanmelden om hierbij aanwezig te zijn is gewenst en kan via 0485 32 56 34 of mail naar info@ocmill.nl

De individuele kernen in het Land van Cuijk komen bijna allemaal met eigen dorpsplannen om de leefbaarheid in het eigen dorp te behouden en waar mogelijk te verbeteren. Wat is de status van het dorpsplan in Langenboom en hoe zien de dorpsplannen in Wilbertoord er uit? Bij deze dorpsplannen speelt de herontwikkeling van de kerk een belangrijke rol. Maar hoe staat het kerkbestuur in dit soort plannen en wat zijn eventuele plannen en mogelijkheden met de kerk in Mill?

Dit alles zal besproken worden met Ivon van der Horst van het dorpsplan in Langenboom, Harry Habets van het dorpsplan in Wilbertoord  en Frank van Lith, voorzitter van het kerkbestuur in Mill.

Maar tijdens dit Live Podcastcafé nodigen we ook elke keer een ondernemer uit om met hem of haar over ondernemen te praten. Deze keer is ondernemer Eric Nabuurs uit Langenboom van N2 People te gast. Hoe hij in deze branche terecht is gekomen, wat zij zoal doen en welke toekomstplannen er zijn zal besproken worden.

Bouwen, bouwen en nog eens bouwen. Dat is de taak van wethouder Bouke de Bruin van de gemeente Land van Cuijk. Hoe staat het met deze plannen en is dit genoeg? Nog steeds gaan prijzen voor woningen door het dak en is het voor de meeste starters onmogelijk een woning te kopen, zonder dat ouders eventueel flink financieel bijschieten. Daarnaast kijken we met Bouke ook terug op de bijna eerste 2 jaar gemeente Land van Cuijk en de onrust onder bewoners van de Ringersstraat in Mill rond het voorgenomen besluit van Mooiland om hun woningen te slopen.

Podcast

De Neije Krant neemt regelmatig interviews op die later terug te beluisteren zijn via het podcastkanaal van De Neije Krant. Hiermee is er meer ruimte en tijd voor zaken die leven en spelen in Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord. Vandaar dat in de krant de belangrijkste zaken worden gepubliceerd maar voor het hele verhaal rond bepaalde onderwerpen verwezen wordt naar De Neije Krant Podcast. Donderdagavond 26 oktober worden enkele interviews live gedaan waarbij iedereen van harte welkom is. Alle live interviews van deze avond zijn later terug te beluisteren via De Neije Krant Podcast. Deze is te vinden via alle bekende podcastkanalen en apps. Ook in de rubriek Podcast op www.inmill.nl worden deze en zijn al vele andere gesprekken gepubliceerd.