Donderdagavond 11 april een Live Podcastcafé

podcast

Als Neije Krant doen we samen met het Ondernemers Collectief Mill regelmatig een Live Podcastcafé. Op zo’n avond praat Corné Kremers, redacteur van De Neije Krant en coördinator van het Ondernemers Collectief Mill met diverse gasten over actuele onderwerpen. Dit zowel op het gebied van ondernemerszaken als actuele ontwikkelingen rond wonen, werken en recreëren.

Donderdagavond 11 april staat om 20.00 uur in Grandcafé ’t Lagerhuis het volgende Live Podcastcafé op het programma. We verwelkomen u graag met een gratis kopje koffie of thee in ’t Lagerhuis.

Op deze avond zijn er gesprekken over:

  • Als alles volgens plan verloopt zal op 1 augustus 2026 de regionale VMBO-school Peelrand in Mill de deuren gaan openen. Wat op dit moment de status is van dit plan, waarom het belangrijk is dat ouders vrijblijvend een ouderverklaring afgeven en welke hobbels er nog genomen moeten worden voor alles definitief door kan gaan, dat hoort u in het Live Podcastcafé. Want dan schuiven Lidia van Boxtel en Bart Hermanussen van de werkgroep Behoud VMBO-onderwijs voor Mill en omgeving aan.
  • Hoe is het om in Mill een nieuwe onderneming te starten en hoe maak je van de winkel van je ouders na de overname je eigen zaak? Die vragen zullen worden beantwoord door Marianne van Hal van Kempen en Peter Versantvoort. Marianne is dit jaar precies 30 jaar actief in de winkel die eerst van haar ouders was en nu als Buitengewoon Kado bekend is. Peter Versantvoort is eigenaar van Jumbo Mill en is sinds het vertrek van Jan Linders op de markt in Mill te vinden.
  • De commandostructuur van de luchtmacht veranderde op 1 juli 2022. Johan van Deventer is sinds dat moment officieel commandant van de ‘Air Combat Command’. Daar vallen de vliegbases van Leeuwarden en Volkel en de commandopost van Nieuw-Milligen onder. In het Live Podcastcafé zal coomodore van Deventer vertellen over hetgeen men op de vliegbasis Volkel zoal doet en welke toekomstplannen er zoal zijn.
  • Op 1 januari 2022 ging de gemeente Land van Cuijk en de nieuwe gemeenteraad van start. In maart 2026 zijn er weer gemeenteraadsverkiezingen en nu zijn we dus precies halverwege de huidige zittingsperiode. Met wethouder Mark Janssen zal Corné Kremers zowel terug- als naar voren kijken, maar ook worden actuele ontwikkelingen besproken zoals o.a. de status van uitbreiding Myllesweerd, verhuizing Hobby Centrum en toekomst van het voormalige gemeentehuis in Mill.

Wilt u hierbij aanwezig zijn? Aanmelden kan via redactie@deneijekrant.nl en de toegang is gratis.

Interviews zijn later terug te beluisteren via De Neije Krant Podcast. Dit kan via alle podcastproviders, apps en via de rubriek Podcast op inmill.nl