De ‘Veilig weer naar school’- week

brabant gaat voor nul verkeersslachtoffers

Deze week is het de ‘veilig weer naar school’- week. Tijdens deze week staat de ‘MONO’-campagne centraal. MONO rijden, dat is ongestoord onderweg zijn. Zonder afleiding van je mobiele telefoon. Op de fiets en ook in de auto. De campagne gaat over met één ding tegelijk bezig zijn in het verkeer. Want als je rijdt of fietst, hoef je maar op één ding te letten: de weg.

Het doel van de MONO-campagne is het terugdringen van het aantal verkeersdoden en gewonden veroorzaakt door het gebruik van de mobiele telefoon in het verkeer. De campagne is een herinnering om samen met je kind in gesprek te gaan over verkeersveiligheid.

Wist je dat?

  • Uit eerder onderzoek bleek dat 7 op de 10 Nederlanders berichten of meldingen ontvangen op hun mobiel als ze onderweg zijn. Twee derde leest die berichten tijdens het rijden;
  • 51% van de jongeren tussen 12 en 17 jaar geeft aan hier geen risico in te zien;
  • Uit onderzoek dat Interpolis en Motivaction hielden onder 880 scholieren bleek dat 64% van de scholieren – ondanks het telefoonverbod – nog steeds een telefoon gebruikt op de fiets;
  • Scholieren denken dat veilig fietsen en het gebruik van een telefoon prima samengaan, maar dat is niet het geval. Omdat zij de bestuurders van de toekomst zijn, is het belangrijk om hun gedrag te veranderen.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid en de Veilig weer naar school weekveiligweernaarschoolweek.nl