Columns van Pietje de Grondwerker in boekvorm

Pietje de Grondwerker 2024

Het is alweer ruim een jaar geleden dat Pieter van den Elzen, alias Pietje de Grondwerker is overleden. Sinds de start van De Neije Krant in december 2012 schreef hij om de week een column in zijn eigen Zeelands dialect. In november 2016 verscheen er een boek met de tot toen toe geschreven en in De Neije Krant gepubliceerde columns van Pietje. De opbrengst daarvan was bestemd voor de realisatie van de Acaciahof, waarbij Marietje en Pieter van den Elzen nauw betrokken waren.

De ruim 160 columns die Pietje de Grondwerker sinds de verschijning van zijn eerste boek schreef, worden nu ook gebundeld in boekvorm. Marietje en de kinderen stelden deze columns aan De Neije Krant beschikbaar. De opbrengst van dit 2e boek gaat naar Stichting huis aan huiskrant, uitgever van De Neije Krant. Dit boek wordt mede mogelijk gemaakt dankzij een bijdrage van Stichting Toon Heesakkers en Leroy Laclé van BrandingConcepts uit Mill, die de vormgeving zal verzorgen.

Uiteraard zal er een officieel moment komen waarop dit 2e boek van Pietje de Grondwerker gepresenteerd zal worden. Tevens is vanaf dat moment ook nog het 1e boek te koop, waarvan nog enkele exemplaren beschikbaar zijn.