Campagne schouwen trottoirs en voetpaden begonnen: “Geef iedereen ruimte!”.

platformgehandicaptenmill

Vanaf 4 juni is Platform Toegankelijk Mill begonnen met de campagne van het schouwen van trottoirs en voetpaden op belemmeringen. En het platform doet dat niet alleen. Met nadruk vraagt het platform aan iedereen om mee te doen. Tot 24 juni kan iedere burger het formulier invullen met gegevens over wat zij van hun trottoirs vinden in hun eigen regio en welke belemmeringen zij tegenkomen. En ook alle dorpen in onze regio doen mee, dus Wilbertoord, Sint Hubert, Langenboom en Mill.

bedoeling

De bedoeling is dat gedurende deze drie weken burgers, dorpsraden, buurtverenigingen en andere verenigingen in hun eigen wijk de toestand van de trottoirs en voetpaden in beeld brengen. Uitgangspunt van het Platform Toegankelijk Mill is, dat iedereen die mee doet, zijn of haar ervaringen en opmerkingen kan aanleveren en zich meer bewust wordt van het belang van toegankelijke trottoirs en voetpaden. Samen sta je sterker en kun je meer bereiken.

prijs

Als u het formulier ingevuld met naam en telefoonnummer inlevert, kunt u een prijs winnen. De prijzen worden door diverse organisaties ter beschikking gesteld.

In de Neije krant van 2 juni en 16 juni zal een poster met formulier paginagroot verschijnen. U heeft dan het formulier ter beschikking dat u kunt invullen. De poster met formulier zal tevens op zoveel mogelijk plekken in de dorpen worden neergelegd. Het platform maakt vervolgens een rapportage met aanbevelingen van de uitkomsten.

podcasts

Inmiddels zijn er vijf podcasts over dit onderwerp opgenomen met vijf personen en verwerkt tot een verkort schriftelijk bericht. Wekelijks plaatst de Neije krant de berichten. De podcasts zijn via alle podcastproviders of postcast-apps te beluisteren. Tevens kunnen ze beluisterd worden via de podcastpagina op www.inmill.nl De moeite van het luisteren zeker waard!

aangeboden

Op maandagavond 10 juli om 19.30 uur zal in Myllesweerd de rapportage met de aanbevelingen worden gepresenteerd en besproken. Als het u interesseert: de bijeenkomst is gratis toegankelijk en u krijgt een kopje koffie of thee. Die avond zullen ook de prijzen worden verloot. De rapportage met aanbevelingen zullen op een later tijdstip aan de politiek verantwoordelijke in de gemeente Land van Cuijk worden aangeboden.

informatie

Wilt u meer informatie over deze campagne dan graag contact opnemen met Guus Fonteijn, voorzitter van Platform Toegankelijk Mill, tel. 0622552427, guus.fonteijn@wiseup.nl