Bord Boert Bewust onthuld bij De Tienmorgen

land-van-cuijk-boert-bewust Tienmorgen 2021

Afgelopen zaterdag heeft Erik Jansen, namens het Regionaal Bureau voor Toerisme Land van Cuijk, het bord ‘Boert Bewust’ onthuld bij camping De Tienmorgen in Beers. Hij was daarvoor uitgenodigd door het bestuur van Land van Cuijk Boert Bewust.


In zijn korte speech ging Erik in op de positieve ontwikkeling van toerisme en recreatie in het Land van Cuijk. Hij refereerde daarbij onder meer aan het artikel dat afgelopen vrijdag in De Gelderlander (https://www.gelderlander.nl/cuijk/toerisme-in-land-van-cuijk-ondanks-of-beter-dankzij-corona-groeit-het-toerisme-in-land-van-cuijk~aa5a1b1b/)


Erik benadrukte verder het belang van een goede samenwerking in het Land van Cuijk, ook over de grenzen van de eigen sector heen. Land van Cuijk Boert Bewust is daar een goed voorbeeld van, betoogde hij. De organisatie, waar vooral agrarische ondernemers bij zijn aangesloten, heeft in het afgelopen jaar tal van activiteiten georganiseerd die ook aantrekkelijk waren voor toeristen en recreanten.

Zo heeft een varkenshouder afgelopen zomer meer dan 300 belangstellenden per maand ontvangen die een kijkje wilden komen nemen in zijn zichtstal.


Van de onthulling van het bord zijn ook opnames gemaakt door WijkTV De Valuwe. De beelden zijn te vinden op https://www.youtube.com/watch?v=cirWDnc9zow