Blikjes en eierdozen gezocht voor Natuurfeest Tongelaar

scouting-knutselen-natuurfeest-tongelaar 2023

Op de eerste zondag van de herfstvakantie (15 oktober 2023) kunnen 600 kinderen weer genieten van een dag vol natuur-knutselen, koken en buiten spelen op Kasteel Tongelaar. Voor dit leuke buitenfeest zijn nog veel materialen en handjes nodig. De organisatie vraagt om jullie hulp!

Kleine blikken

Zo worden er kleine blikjes gevraagd voor het maken van houtskool in het vuur en om insectenhotels mee te knutselen. Alleen kleine blikjes in het formaat knakworst/tomatenblokjes/kokosmelk.

Eierdozen en oude blouses

De herfst speurdozen voor de kleinste bezoekers worden gemaakt van gebruikte eierdozen. Die komen ze nog heel veel tekort. Oude overhemden zijn ook welkom. Die worden gebruikt als schildersschorten.

Helpen

Natuurfeest Tongelaar is mogelijk dankzij de hulp van een groot team vrijwilligers. Zij zetten zich een hele zondagmiddag in om 600 kinderen een topdag in de natuur te bezorgen. Lijkt het je het leuk om te komen helpen bij het knutselen of Kooktheater? Of bij het opbouwen en aankleden? Heb je zelf een leuk idee of aanvulling op het programma? Stuur dan een berichtje naar mail@ingeborgvriends.nl.

Inzamelpunt

Wil je helpen met sparen van blikjes, eierdozen of blouses?

Inleveren kan op het kasteel (elke woensdag en zondag) of op Gruttostraat 3 in Mill.

Dankjewel namens de organisatie!

Praktische info

Natuurfeest Tongelaar wordt georganiseerd door vrijwilligers van Brabants Landschap, Kasteel Tongelaar, OntdekMill, Stichting Een Goei Leven, IVN Cuijk, IVN Grave, Scouting Mill en Scouting Grave. Tickets zijn verkrijgbaar via de website: www.natuurfeesttongelaar.nl