Bijenkasten, Wolter Kroes, Late Night Music en de Kuilen in Het 12uurtje

Wolter-Kroes-Viva-Hollandia-2021

Het L.O.M.-radioprogramma Het 12uurtje heeft elke zondag tussen 12.00 uur en 14.00 uur een verrassende inhoud. Het gaat niet alleen over actuele ontwikkelingen in de eigen gemeente, maar ook kijken de programmamakers Tom Raaijmakers en Corné Kremers over de gemeentegrens. Dit doen zij samen met de redactie van De Neije Krant en inmill.nl, want de redactionele inhoud van Het 12uurtje is een gezamenlijke invulling.

  • Op de Acaciahof in Mill staat een bijzondere bijenkast. In de kast huizen een koningin met haar volk honingbijen die resistent zijn tegen de Varroamijt. Arista Bee Research uit Beers heeft deze kast geplaatst. In Het 12uurtje is een gesprek met BartJan Fernhout over deze bijenkast.
  • Viva Hollandia is een van de bekendste voetballiedjes. Wolter Kroes bracht dit in 2008 uit. Voor het EK voetbal wat over 3 weken begint heeft hij een nieuwe versie opgenomen samen met StukTV. In Het 12uurtje bellen de programmamakers met Wolter om over dit nummer en het EK voetbal te praten.
  • Op zondagavond 6 juni start er om 22.00 uur een nieuw radioprogramma bij de Lokale Omroep Mill. Sandra Nieuwenhuijsen uit Wilbertoord presenteert dan voor het eerst Late Night Music. Een programma met knuffelrock en gedichten. In Het 12uurtje geeft ze een toelichting op dit radioprogramma.
  • Natuurgebied de Kuilen is de laatste tijd vaak in het nieuws. Er zijn plannen voor een camping maar buurtbewoners zijn daar minder fan van. Als Stichting Natuurgebied de Kuilen hebben deze omwonenden nu zelf een groot stuk grond gekocht. Over het hoe, wat en waarom is een gesprek met Marlin van Hal, een van de initiatiefnemers van deze stichting en actie Red de Kuilen.

Verder is er weer Pim Pam Pret waarmee luisteraars een gedichtenbundel van Jan Volleberg kunnen winnen, bellen Tom en Corné met de winnaar van De Neije Krant prijsvraag en is het weer ElvisTime. Zie voor meer informatie, het terug luisteren van interviews of om wereldwijd live mee te luisteren www.het12uurtje.nl