20 jaar kienen in ’t Lagerhuis – extra prijzen woensdagavond 4 oktober

Lagerhuis 2023

In 1975 begon men met wekelijkse kienavonden bij café van de Vorle aan de Hoogstraat in Mill. De opbrengst van deze avonden ging naar diverse clubs en verenigingen. Anno 2023 bestaan deze wekelijkse kienavonden nog steeds en worden alweer 20 jaar gehouden bij Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Woensdagavond 4 oktober is er een speciale kienavond bij ’t Lagerhuis om dit 20-jarig bestaan van deze wekelijkse kienavonden te vieren.

Programma:

De zaal gaat woensdag 4 oktober om 18.30 uur open en er is voor alle deelnemers koffie met wat lekkers. Het kienen start om 19.45 uur en duurt tot 22.30 uur.

De hoofdprijs is 500 euro en tevens is er een verdubbeling van de geldprijzen van 1 rijtje en volle kaart. Kortom, het belooft een leuke, spannende en gezellige kienavond te worden.

Terugblik

Diverse clubs en verenigingen verleenden tijdens de kienavonden sinds 1975 hun medewerking. Daarvoor in ruil ontving men een leuke financiele bijdrage voor hun clubkas. Dit waren o.a. CCM de Zandhazen, carnavalsvereniging de Bossekar, Oranjeboombuurt, BV Den Oeral, de Konijnenhoudervereniging, Bijenhoudervereniging en HSV Het Kanaal.

Nadat café van de Vorle in 1996 overging naar een andere horecaondernemer en het café ’t Ploegske werd, bleef het kienen daar nog wekelijks plaatsvinden. In 2000 veranderde het café weer van eigenaar en werd het café de Kleine Jan. Toen deze in 2003 de deuren sloot verhuisde het kienen op 1 oktober 2003 naar ’t Lagerhuis, nu dus alweer 20 jaar geleden.  

Belangrijke taken tijdens de kienavonden zijn uiteraard het verkopen van de kaarten en het omroepen van de nummers. De kaartverkoop werd sinds 1975 gedaan door o.a. Irma v.d. Bungelaar, Stef Adriaans, Annie Kerstens, Thea v.d. Broek, Wilma Manders en Marianne Roijendijk. Omroepen van de nummers deden o.a. Tiny Grim, Toon Kerstens en Martien Dorussen. Martien Dorussen doet dit overigens al sinds 1983 en dat is dus ondertussen alweer 40 jaar. Irma v.d. Bungelaar is actief bij het kienen sinds de start en is dus al 48 jaar hierbij betrokken. Twan veld helpt namens de Kienclub al 20 jaar mee in de Horeca.

Gezien deze wekelijkse kienavonden nog altijd veel belangstellenden blijft trekken, zal het 50-jarig bestaan van deze kienavonden in Mill in januari 2025 groots gevierd gaan worden. Maar nu eerst staat 20-jaar Kienen bij ‘t Lagerhuis op de agenda. Iedereen is van harte welkom woensdagavond bij Grand Café Zalen ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill. Deuren open 18.30 uur en aanvang is 19.45 uur.