20 jaar Eightball Boppers – zondag 10 maart jubileumfeest in Sint Anthonis

Eightball Boppers 2024

De rockabilly band the Eightball Boppers uit Sint Anthonis, Ledeacker, Rijkevoort en Mill is sinds 1 januari 2004 operationeel. De leden van deze band zijn echter al sinds begin jaren 80 actief in de muziekscene. Maar als Eightball Boppers staan ze dit jaar dus precies 20 jaar samen op het podium en dat wil men niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Vandaar dat er op zondag 10 maart een jubileumfeest gehouden zal worden vanaf 15.00 uur in Oelbroeck in Sint Anthonis. Die middag staan er diverse verrassingen en speciale zaken op het programma. Reserveer dit dus alvast in je agenda om niets te missen. De toegang is helemaal gratis.

Eightball Boppers bestaat uit Willy Cornelissen uit Rijkevoort, Bert Damink uit Sint Anthonis, Martijn Willems uit Ledeacker en Henk Honing uit Mill. De vier rockers speelden al op diverse grote binnen- en buitenlandse festivals waaronder o.a. in Jackson/Tennessee in de USA, Avignon in Frankrijk en de Gentse feesten in België. Maar de laatste jaren staan ze ook frequent in Duitsland en uiteraard op veel evenementen door heel Nederland. Omdat de heren zowel versterkt als akoestisch optredens verzorgen, worden ze niet alleen op festivals gevraagd, maar ook op beurzen en natuurlijk gezellige muzikale avonden in de meest uiteenlopende kroegen.  

De Eightball Boppers zijn vanaf hun start steeds verder geëvolueerd naar de rockabilly stijl in de trant van Johnny Burnette, Gene Vincent, Johnny Horton, Carl Perkins en Eddie Cochran, terwijl ook het Paladins en Stray Cats repertoire niet vergeten wordt. Daarnaast hebben the Eightball Boppers een groot aantal eigen nummers op het repertoire staan en dat natuurlijk geheel in diezelfde stijl van de vijftiger jaren. De favoriete thema’s zijn dan uiteraard drank, vrouwen, auto’s, macho’s en ego’s. Maar ook afwijkende onderwerpen zoals een krokodillendokter, een tandarts of Mabel Wisse-Smit.

In de laatste 20 jaar heeft men veel nummers opgenomen die verschenen zijn op CD, dit in zowel eigen beheer als via bekende labels. Ook zijn er DVD’s gemaakt. Bekijk voor een overzicht hiervan en om meer te horen en zien van Eightball Boppers de site www.8bb.nl