Zorgtraining voor mantelzorgers

Cursus mantelzorg 2023

De samenwerkende verpleging, verzorging & thuiszorgorganisaties in Noordoost-Brabant bieden de komende maanden gratis trainingen voor mantelzorgers aan. Hierin leren mantelzorgers hoe zij persoonlijke verzorging aan iemand kunnen bieden. De training van twee dagdelen start op diverse momenten in augustus en september 2024 en wordt gegeven in Boxmeer. Kijk voor meer informatie en aanmelding op www.thuiszorgpantein.nl/nieuws

Wanneer iemand beperkingen heeft of om andere redenen niet goed kan meewerken, is het niet altijd eenvoudig om iemand hierbij te helpen. Zeker niet als u ook nog op uw eigen (fysieke) belasting wilt of moet letten. Daarom is goede training wel zo handig en verstandig. Onder de deskundige leiding van een ervaren trainer oefent u met verschillende handelingen, zoals wassen en aankleden, mondzorg, bed verschonen met zorgvrager erin, toiletgang en verplaatsen van bed naar stoel, rolstoel en rollator. Daarnaast maakt u kennis met andere mantelzorgers en is er voldoende gelegenheid om ervaringen en tips uit te wisselen.

Voor wie is de training bedoeld?

Deze training is bedoeld voor iedereen die te maken heeft met zorgvragers/naasten die ondersteuning nodig hebben bij hun persoonlijke zorg. Er is geen speciale vooropleiding nodig voor deze cursus. Na afloop van de cursus ontvangt u een bewijs van deelname. Aan deze cursus zijn geen kosten verbonden.

Samenwerking

De samenwerking verpleging, verzorging en thuiszorgorganisaties wordt gevormd door: Pantein, Sint Anna, ’t Heem, Vughterstede, Van Neynsel, Sint Jozefoord, Sant√© Partners, Zorggroep Elde Maasduinen, Laverhof, Brabant Zorg, Vivent en Annenborch.