Zaterdag 2 april in Theater Myllesweerd: Mens erger je niet (zo vaak)

Mens erger je niet 2 april Myllesweerd

We zouden het zo leuk met elkaar kunnen hebben, maar in het dagelijks leven ergeren we ons regelmatig mateloos aan elkaar. Die kronkel belicht en becommentarieert Milo Berlijn in zijn schurende theatershow Mens erger je. “Ik noem een éénbaansweg met uitwijkvakken een vriendelijkheidsweg.” Deze show is zaterdag 2 april om 20.15 uur te zien in Theater Myllesweerd in Mill. Tickets kosten 19,50 euro inclusief consumptie.

Net even te lang in de rij staan, een onattente ober, een scherpe inhaalmanoeuvre van een medeweggebruiker. Het zijn situaties waarin het chagrijn bij de Nederlander al snel zichtbaar wordt. Als scherp observator maakt Milo Berlijn dit soort voorbeelden dagelijks mee. En zijn vraag is steeds dezelfde: waarom? Waarom dat korte lontje, waarom het ongeduld?

Geen pesterij

Die vraag heeft Milo, specialist in aardigheid, nu naar het theater gebracht. Met rake anekdotes neemt hij zijn publiek mee langs de grootste bronnen van irritatie: horeca, vakantie, verkeer en getreuzel. Hilarisch? Reken maar. Schuurt het? Absoluut. Juist omdat het zo herkenbaar is. Deze voorstelling richt zich op grootste gemene deler, ons aller gedrag. Milo gaat de confrontatie aan met de zaal, ontregelt, prikkelt én biedt oplossingen.

Want waarom zou je je ergeren, wanneer je ook aardig kunt zijn en daar de waardering voor krijgt. Milo Berlijn: “Hoe fijn is het als je in de auto even kunt uitwijken voor een tegenligger in zo’n apart vak. Een sympathiek handgebaar, een sympathiek handgebaar terug. Een kortstondig gevoel van verbinding. En weer doorrijden. Ik noem dat soort eenbaanswegen geen pesterij van een asfaltschuwe gemeente, maar ‘vriendelijkheidswegen’.”

Fijne avond

Oftewel, wijs een voorbijganger op een losse veter, durf bij iemand in de lift de kraag van zijn jasje recht te doen (ook al is het een vreemde). Op zulke momenten ontstaat er iets moois en ontwapenends in het menselijk contact. Een theatershow als ‘levensles’? Dat gaat Milo wat ver. “Ik ben al blij als mensen bij het verlaten van het theater elkaar een fijne avond wensen.”

Milo Berlijn speelt de theatershow Mens erger je niet op 2 april 2022  in Cultureel centrum Myllesweerd aan de Kerkstraat 3 in Mill. Entreekaarten zijn verkrijgbaar aan de balie of digitaal via www.myllesweerd.nl