Rudy van Lanen opnieuw de nr. 1 van Wilbertoord!

Op 22 en 23 maart is voor de vijftiende keer het WK Darts gehouden. Opnieuw streden meer dan 60 deelnemers om de prestigieuze titel Wilbertoords Kampioen Darts. De grote vraag was natuurlijk of, na verschillende winnaars in de vorige edities van het WK Darts, de titel naar iemand anders zou gaan. Dit bleek echter niet het geval. Net als vorig jaar werd dezelfde winnaar gekroond. Rudy van Lanen prolongeerde zijn titel als Wilbertoords Kampioen Darts!!!

WILBERTOORD – In gemeenschapshuis ‘De Wilg’ vond op vrijdag 22 en zaterdag 23 maart jl. de vijftiende editie van het WK Darts plaats. Meer dan zeventig enthousiaste deelnemers hadden zich deze keer aangemeld en streden om de felbegeerde titel “Wilbertoords Kampioen Darts 2019” en de daaraan verbonden geldprijs en wisselbeker.

Op de eerste avond van het toernooi werd het koppeltoernooi gehouden, in acht poules van vier werd er gestreden om een plek in de volgende ronde. De beste twee van elke poule stroomde door naar de Winnaars ronde, en de nummer drie en vier van de poule gingen naar de B-ronde.

Uiteindelijk wisten Roy van Lieshout en Mike van Boxtel de titel van het koppeltoernooi op naam te schrijven! Zij verdiende hiermee een beker, en een knip-bon, gesponsord door Mooi van Hier
Kevin Jacops en Koen van Berlicum verloren de finale, en werden hiermee tweede in het koppeltoernooi. Zij verdiende een beker en zes consumpties gesponsord door Borduurstudio Anja.
Het koppel Dennis Venbrux en George Vloet, en het koppel Noud van Melis en Thomas Hendriks verloren hun halve finale, en verdiende daarmee de beker voor de 3/4e plaats plus twee consumpties gesponsord door Hahebo Kantoor en Magazijn en Emons Timmerwerken.
De winnaar van de B-ronde waren Mark Selten en Sergio Donker Zij verdiende hiermee vier consumpties aangeboden door Stichting Darts Wilbertoord.

Op zaterdagavond was het tijd voor het enkel toernooi. Met zeven poules en twee jeugd poules kon de avond van start.
Stichting Darts Wilbertoord heeft voor deze vijftiende jubileum editie iets speciaals geregeld! Samen met een heuse Mastercaller was niemand minder als Co Stompé te gast op deze avond! Nadat de winnaar van onze Facebook actie, Bas Broeren een leg tegen Co had gegooid, werd door middel van verkochten lootjes, waarvan de opbrengst naar Fonds Gehandicapten Sport gaat, bepaald wie er nog meer tegen Co mocht gooien.
Aan het eind van zijn bezoek werd er een wedstrijdshirt, gesigneerd door Co Stompé, per opbod geveild. De totale opbrengst voor Fonds Gehandicapten Sport komt hiermee op €150,-

Na de poule fase volgde het dodelijke knock-outsysteem waarbij iedere pijl telt.
Dit jaar werd ook weer gekeken wie de beste dartsvrouw van Wilbertoord was. Dat was tijdens deze editie: Hilda Venbrux! Zij verdiende hiermee een beker, en een geldbedrag gesponsord door Iwan Hendriks Boomkwekerij. Naast de winnaar bij de dames werd er ook gekeken wie de beste darter tot en met zeventien jaar is. In de finale wist Jur van Dijk te winnen van Ties v.d. Cruijsen. Jur verdiende met zijn eerste plaats een beker en een geldbedrag gesponsord door A. Janssen Betonbedrijf. Ties verdiende een beker en een geldbedrag, aangeboden door Stichting Darts Wilbertoord.

In dit WK zijn er een aantal 180-ers gegooid. Degene die dat gelukt is, verdiende 3 consumpties De hoogste uitgooi van het toernooi komt op naam van Rudy van Lanen, hij verdiende hiermee 10 consumpties (beide prijzen zijn gesponsord door Café/Zaal Amanshof)
Nadien was het tijd om de prijzen bij de heren te verdelen. Roy van Lieshout en Rudy van Lanen wisten beiden hun halve finale te winnen (tegen Stefan Gijsbers en Nick van Lieshout) en waren daarmee degenen die op het mooiste finalebord van de regio mochten gaan strijden om de titel.

Stefan en Nick wonnen als verliezend halve finalist beide een beker en een geldbedrag, gesponsord door MvB Metselwerken, en Makelaardij Nooijen.
De B-ronde wisten bij de jeugd Jens Lucassen, en bij de heren Maries Jilissen op hun naam te schrijven. Zij wonnen een dartbord zodat ze thuis kunnen oefenen!

Daarna was het tijd voor de loterij waarbij er weer mooie prijzen te winnen waren! Gerdie Derks wist uiteindelijk met de hoofdprijs, gesponsord door Siebers Woonstoffen aan de haal te gaan!
Toen was het tijd voor het moment waar velen op wachten: De finale! Zowel Roy als Rudy kwamen op met eigen muziek en het publiek ging helemaal los! Beide spelers hadden al eens het toernooi gewonnen dus het beloofde een spannende finale te worden…

In de finale (best of 7 legs) bleek Rudy te sterk, en wist hij er opnieuw vandoor te gaan met de felbegeerde wisselbeker, welke is gesponsord door hoofdsponsor Lucassen Grondwerken! Rudy ontving verder een beker voor de 1ste plaats en een geldbedrag, gesponsord door Th v.d. Linden Bouwbedrijf. Roy ontving een beker voor de 2de plaats en eveneens een geldbedrag, gesponsord door Johan Selten automobielbedrijf.

Tijdens de prijsuitreiking werd duidelijk dat Jos Broeren en Jorn Teunissen de Aanmoedigingsprijs in de wacht hebben gesleept. Zij verdiende vijf consumpties, en een medaille. Gesponsord door Cool Expert

Stichting Darts Wilbertoord is van mening dat ook deze jubileum editie van het WK Darts een succes genoemd mag worden. Dit succes is mede te danken aan de vele sponsoren, de vrijwilligers, het geweldige publiek en de sportieve deelnemers, waar we al vele jaren op kunnen vertrouwen. Stichting Darts Wilbertoord wil dan ook iedereen die een steentje heeft bijgedragen aan het succes van het WK Darts 2019 hartelijk bedanken! Graag tot volgend jaar!