Wilbertoordse dorpsquiz

De 4e dorpsquiz was ook een groot succes met 21 teams. Hieronder de uitslagen en een foto-impressie van de dag, avond en de prijsuitreiking.

Alle teams bedankt en de organisatie gaat zich weer voorbereiden op de:  5e dorpsquiz “KwisUtWel” die gehouden worden in 2021

Uitslagenboek 2019 Klik hier

Totale uitslag Teams 2019  Klik hier

Foto-impressie Dorpsquiz 2019 Klik hier

Koningsdag tijdens KWISUTWEL 2019 in Wilbertoord

De winnaars van Kwisutwel 2019 zijn bekend. Vrijdagavond 1 november werden tijdens de prijsuitreiking/feestavond de prijswinnaars bekend gemaakt en team 5 Kwistutnie (219,8 punten) ging met 2 punten verschil met de nummer 2 met de 1e prijs naar huis. Tweede werden de winnaars van 2017 – team 11 Bukkum 2.0 (217,6 punten) ; zij werden op de voet gevolgd door team 14 – Tis-Wa (217 punten) die de 3e prijs in ontvangst mocht nemen. Voor het allerlaatste team 9 Wilbertoord Zuid (131,3 punten) had de organisatie een hele leuke poedelprijs.

KWISUTWEL werd gehouden op zaterdag 26 oktober en de organisatie mocht hiervoor 21 teams noteren. Zaterdagmiddag startte de Wilbertoordse dorpsquiz met een opwarmronde waarvoor de teams klokslag 12:00 uur werden gevraagd om een koningspaar (Willem-Alexander en Maxima) te sturen naar sportpark de Binding. Koningsdag in het Wilbertoordse was compleet toen Maarten de Groot verkleed als koning de Kwisutwel-troonrede voorlas (hier werden natuurlijk ’s avonds vragen over gesteld).

De rubrieken

De dorpsquiz uit Wilbertoord bestond dit jaar uit 12 rubrieken waarvoor het internet afgestruind moest worden of men zette hiervoor een hulplijn in, maar ook moesten de teams de straat op om de juiste coördinaten te zoeken.
De geheime opdracht werd in groepjes van 5 uitgevoerd en de teams belandden in gemeenschapshuis de Wilg in een heuse escape-room. Ook werd gevraagd om het oudste product uit de voorraadkast in te leveren en vóór het inleveren van het kwisboek waren verschillende teams nog even wezen shoppen: volle boodschappentassen werden ingeleverd….maar 1 waxinelichtje was voldoende geweest.

De joker

Elk team mocht 1 keer de joker inzetten op de rubrieken die daarvoor in aanmerking kwamen. Helaas waren enkele teams deze vergeten in te zetten; er was zelfs een team bij die mét jokerinzet zeker 1e zouden zijn geworden, nu verdiende dit team een 12e plaats.

Stokje overdragen

Nadat enkele personen 4 keer Kwisutwel mee georganiseerd hadden besloten Bart, Lambert, Martin, Peter en Wilma om het stokje over te dragen. Jeannette en Saskia hadden gezorgd voor een leuk bedankje voor het 5-tal.
De organisatie van KWISUTWEL kan spreken van een geslaagde en gezellige dorpsquiz en hoewel de organisatie nieuwe aanwas zoekt staat al vast dat de volgende quizavond in Wilbertoord in 2021 zal zijn.