Bewaarnummer D’n Booi januari 2021 klik hier

Nieuws van de SWOM

Scrol naar onderen voor al het nieuws

 

Bewaar d’n Booi januari 2021

Hierbij doen wij u de digitale versie van het bewaarnummer van d’n Booi januari 2021  “Activiteiten 2021 ” toekomen met daarin de activiteiten 2021 van de gezamenlijke 50 Plus organisaties nl,  SWOM, het Senioren Hobby Centrum en de KBO’s van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

 

 

Een bewaarnummer dus, een naslagwerk. Klik hier voor bewaarnummer. Maak er zeker een goed gebruik van.


Alleenstaanden opgelet! Tijd voor een feestje……..

Op vrijdagavond, 31 januari 2020 is het weer tijd voor een gezellig feestje voor alleenstaanden met een heerlijk diner, gezellige muziek, dansen, verloting van mooie prijzen en lekkere hapjes. Entreekosten inclusief driegangendiner: € 15,– p.p. Muzikale omlijsting van de avond door Ad Goossens.

Komt u ook?

Vrijdagavond, 31 januari. Locatie Café Royal, Kerkstraat 37 in Mill. Aanvang 18.00 uur, zaal open 17.00 uur.

Opgeven en kaarten kopen
U kunt zich vanaf maandagochtend 13 januari tot en met vrijdagochtend 24 januari, iedere werkdag tussen 9.00 uur en 11.00 uur opgeven en de toegangskaarten ophalen in het kantoor van de SWOM in Myllesweerd, te Mill. Telefoon 0485-455470.

In Wilbertoord kunt u zich vanaf maandagochtend 13 januari tot en met vrijdagochtend 24 januari opgeven en de toegangskaarten ophalen bij Tiny Hermens, Willemsweg 7, tel. 0485-478403.

Als u dieetwensen heeft, dit graag bij aanmelding opgeven. Als u vervoer nodig heeft, kunt u dit aanvragen op maandag, woensdag en vrijdag van 09.00 tot 10.00 uur, tel. 0485-455470.

Meer informatie Guus Fonteijn: tel. 06 – 2255 2427 https://www.50plusmill.nl

 


Bewaar d’n Booi januari 2020

Hierbij doen wij u de digitale versie van het bewaarnummer van d’n Booi januari  “Samen Actief” toekomen met daarin de activiteiten 2020 van de gezamenlijke 50 Plus organisaties nl,  SWOM, het Senioren Hobby Centrum en de KBO’s van Mill, Langenboom, Sint Hubert en Wilbertoord.

Een bewaarnummer dus, een naslagwerk. Klik hier voor bewaarnummer. Maak er zeker een goed gebruik van.

 


Rolstoelwandeling langs de oevers van het Peelkanaal sfeervol

Entertainment programma interactief en boeiend.

Op donderdag, 13 juni vond de rolstoelwandeling van de SWOM plaats. De opening deed burgemeester Antoine Walraven. De wandeling voerde ons sfeervol langs de oevers van het Peelkanaal in Mill. Er was een welverdiende tussenstop bij de Snipweg, waar de accordeonisten Anca Veldpaus, Riky Reintjes en Door Hartjens vrolijke muziek speelden en vrijwilligers lekkere hapjes en drankjes serveerden. De wandeling eindigde bij het City Resort (v.h. Fitland) waar onder het genot van weer veel lekkere drankjes en hapjes een volle zaal met deelnemers en vrijwilligers een mooi entertainment programma voorgeschoteld kregen.

Koor

Arlette van Hout en Gonny Selten vermaakten het publiek met gitaar en zang. Vervolgens bewoog iedereen enthousiast mee met Gerty Jansen van “Dansend in Balans”. En liefst 35 leden van het smartlappenkoor “Pure Sangh” uit Boxmeer sloot onder leiding van dirigente Arlette van Hout vrolijk de middag af.

Totaal

Totaal waren er 250 personen aanwezig. Dit jaar waren er 92 deelnemers, 78 met rolstoel en duwer. 12 Mensen met een scootmobiel en 2 personen die hun best hebben gedaan om mee te lopen. Een lange stoet met ervaren vrijwilligers voor de zorg en de veiligheid. De hele middag zat de stemming er goed in, wat ook een gevolg was van het mooie weer. De werkgroep, bestaande uit Guus Fonteijn, Elly Meijnders en Anco Bloemendal mag tevreden terugkijken.

 


Speciale d’n Booi uitgegeven over “Zo lang mogelijk wonen in de gemeente Mill en Sint Hubert”

 

 

 

Dezer dagen ontvangen alle inwoners van 60 jaar en ouder het blad d’n Booi weer in de bus. Het blad is dit keer een initiatief van het Lokaal Beraad Ouderenbeleid van onze gemeente. Medewerking werd verkregen van de Werkgroep Wonen van de SWOM.

Bewaarexemplaar

Het is een bewaarexemplaar waarin zo goed mogelijk informatie wordt gegeven. Hier boven kun je deze bekijken of downloaden. Het is de bedoeling dat de lezer voor de eigen situatie kan bepalen wat hij of zij of moet doen om zo lang mogelijk thuis te blijven wonen in onze mooie gemeente. Want dat wil iedereen toch graag. Uiteraard kon het geen dik boekwerk worden wat niemand gaat lezen, dus de redactie heeft flink moeten kiezen. Er wordt informatie gegeven over de typen woningen voor senioren. Voor verschillende vormen van wonen worden tips gegeven hoe u langer thuis kunt wonen. Mantelzorg en Domotica (elektronische hulpmiddelen) worden eveneens belicht. Tenslotte wordt aandacht besteed aan de veiligheid in en om het huis en wordt uitgelegd welke subsidies er zijn in onze gemeente.

Bewust

“Met deze d’n Booi willen wij u ook op een eerdere leeftijd dan 60+ ervan bewust maken dat u tijdig maatregelen moet treffen om lang thuis te kunnen blijven wonen. Het lijkt ver weg, maar het is toch echt dichtbij”, aldus de redactie.

 


Rolstoelwandeling 13 juni langs de oevers van het Peelkanaal

Op donderdag, 13 juni vanaf 12.30 uur vindt de rolstoelwandeling van de SWOM plaats. De wandeling voert ons langs de oevers van het Peelkanaal in Mill. De wandeling eindigt bij het City Resort (v.h. Fitland) waar wij onder het genot van drankjes en hapjes een mooi entertainment programma krijgen. De eigen bijdrage is voor de deelnemers € 8,– p.p., te betalen bij aanmelding. De begeleiders en duwers hoeven geen bijdrage te betalen.

Duwer

Als het kan moeten de deelnemers dit jaar zelf voor een duwer zorgen. Als dat niet mogelijk is, zal de SWOM hiervoor zorgen.

Opgeven voor de Zonnebloem relaties bij Corry Toonen, tel. 0485-452807 of bij de eigen contactpersoon.

Deelnemers uit Mill en Sint Hubert kunnen zich opgeven vanaf 23 mei t/m 7 juni iedere werkdag tussen 09.00 en 11.00 uur in het kantoor van de SWOM in Myllesweerd, telefoon 0485-455470. Per email guus.fonteijn@wiseup.nl of sutopia1welzijn@gmail.com, tel. 0485-455313.

Deelnemers uit Wilbertoord kunnen zich opgeven vanaf 23 mei t/m 7 juni bij Tiny Hermens, Willemsstraat7, tel. 0485-478403.

En deelnemers uit Langenboom kunnen zich opgeven bij Annet van Lith, tel. 0486-431393.

Zie ook de website van de SWOM www.swomill.nl


Biljarttoernooi in Café Royal wordt door burgemeester geopend

 

 

 

Op 28 en 29 mei vindt het 50+ gemeentelijk biljarttoernooi van de SWOM in Café Royal in Mill plaats.

Opening woensdag 29 mei om 10.00 uur door burgemeester Antoine Walraven.

Op dinsdag, 28 mei wordt er gebiljart van 19.30 – 23.00 uur, op woensdag, 29 mei van 08.30 – 17.00 uur. Publiek is welkom.

Prijsuitreiking om 17.00 uur door voorzitter SWOM Rob Vloet.

Zie ook www.swomill.nl


Gemeentelijke korenmiddag met volksdans

Op vrijdag, 17 mei vanaf 13.00 uur vindt er in de Wilg in Wilbertoord een korenmiddag met volksdans plaats. In 2017 waren er ook optredens met een dergelijke combinatie maar nu is er een nieuw repertoire ingestudeerd.

De koren worden afgewisseld door gastoptredens van de SWOM Volksdansgroep Wilbertoord/Wanroy. Alles bij elkaar een kleur- en klankrijk schouwspel.

U bent van harte uitgenodigd deze middag in de Wilg bij te wonen.

 

Toegang gratis.


Stichting Welzijn Ouderen Mill organiseert wervingsavond voor 55 plussers op 1 mei.

Deze bijeenkomst wordt gehouden op woensdag 1 mei om 19.30 uur in Myllesweerd.
SWOM heeft een vrijwilligersgroep van wel 240 personen. Een 50 tal mensen coördineert velerlei activiteiten. SWOM is steeds op zoek naar jonge, dynamische senioren die hieraan een steentje willen bijdragen.

Deze enthousiaste groep vrijwilligers zet zich in voor het welzijn van alle senioren binnen de gemeente Mill en Sint Hubert. Zij organiseren activiteiten en verlenen diensten om senioren langer thuis te laten genieten. Het SWOM bestuur organiseert ieder jaar voor de vrijwilligers een gezellige avond.

Op deze bijeenkomst zal wethouder van Daal spreken evenals voorzitter Rob Vloet. Het is een informatieve en vrijblijvende bijeenkomst. Actieve en betrokken vrijwilligers informeren iedere gast op alle terreinen van de activiteiten en diensten van de SWOM.

SWOM nodigt je uit eens een kijkje te komen nemen op deze informatieve avond en ontdek wat je eventueel zelf zou kunnen bijdragen aan een betere leefomgeving voor jezelf en voor andere 55-plussers! Meer informatie kun je vinden op onze website: www.swomill.nl


Radio uitzending op 5 april over het Alzheimer café in Aldenhorst

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 5 april heeft Elly Meijnders een gesprek met Francine van der Duijn en de nieuwe ouderenverpleegkundigen Koos Wolfert en Monique Riem. Het gesprek gaat over de Alzheimer informatieavond op 15 april in de Aldenhorst met als onderwerp “Ergotherapie bij dementie: zo lang mogelijk thuis blijven wonen”.

De uitzending van vrijdag, 5 april begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur. Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl
Onderwerpen voor deze informatieve radio uitzendingen kunnen door iedereen worden ingebracht bij Arnold van Oorschot, arnoldvanoorschot@planet.nl, tel. 0486-424221 of bij Elly Meijnders, sutopia1welzijn@gmail.com, tel. 0485-455313.

Zij zijn beiden lid van de werkgroep Infoblok van de SWOM die deze uitzendingen verzorgt.

 

 


Kaartmiddag SWOM 27 maart druk bezet

De eerste kaartmiddag georganiseerd door de SWOM in Myllesweerd van 2019 is met 40 kaarters uit de gemeente Mill en St.Hubert en omstreken druk bezet geweest. Onder het genot van gezellig samen zijn begonnen deze kaarters aan jokeren en rikken met of zonder joker. Na 2 rondes te hebben gekaart hadden we tegen half 5 toch weer een eindstand.

Bij het jokeren werden :

1 Mieke Oudheusden uit Mill 145 +
2 Mannie Lammers uit Mill 100+
3 Marietje Lucassen uit Wilbertoord 61+

Bij het Rikken: door loting kwamen de volgende winnaars voor de dag

1 Adriaan Hurkmans uit Wilbertoord 130+
2 Jan van Dijk uit Mill 130+
3 Jo van Doorn uit Mill 120+

De mooie prijzen werden door de organisatie uitgereikt. De SWOM bedankt de organisatie en enkele vrijwilligers door hun inzet voor weer een geslaagde kaartmiddag.


Inschrijven voor Alleenstaanden avond van 5 april

De avond voor alleenstaanden van de SWOM wordt dit jaar georganiseerd op vrijdag, 5 april in Café Royal in Mill. Zaal open om 17.00 uur, aanvang 18.00 uur. De eigen bijdrage voor deze avond is € 15,– per persoon. Hiervoor krijgt u een driegangen diner, een consumptiebon bij binnenkomst en tijdens de avond een warm en koud hapje. Dit bedrag graag betalen bij opgave.

Opgeven

U kunt zich opgeven op dinsdagochtend, 26 maart van 9.30 tot 11.30 uur in de plaza van Myllesweerd in Mill en de Jachthoorn in Sint Hubert. In Wilbertoord kunt u zich tot en met 28 maart opgeven bij Tiny Hermens, Willemsweg 7, tel. 0485-478403. In Langenboom kunt u zich tot en met 28 maart opgeven bij Annie van Lith, tel. 0486-431393.

Opgeven bij SWOM

U kunt van 09.00 – 11.00 uur de kaarten ook ophalen bij de SWOM. Als u dieetwensen heeft, dit graag bij aanmelding opgeven.

Muziek

Onder muzikale begeleiding van Ad Goossens, afgewisseld met een loterij, wordt het weer een gezellige avond. Op de muziek van Ad kan volop gedanst worden. Leerlingen van de afdeling Zorg en Welzijn van het Merlet college bieden weer een helpende hand bij het opdienen van de maaltijd.

Vervoer

Indien u geen vervoer heeft, kunt u zich melden op maandag, woensdag en vrijdagmorgen van 09.00 – 10.00 uur bij de Ouderenhulpdienst van de SWOM, tel. 0485-455470. U wordt dan thuis opgehaald en weer teruggebracht.


Gemeentelijk koersbaltoernooi van de SWOM in de Jachthoorn op 3 april

Op woensdagmiddag, 3 april vindt in de Jachthoorn in Sint Hubert het gemeentelijk koersbaltoernooi van de SWOM plaats.

De zaal is vanaf 13.00 uur open voor inschrijving voor dit toernooi. Aanvang toernooi 13.30 uur.
kerkdorpen

De gemengde groepen uit de vier kerkdorpen strijden per groep tegen elkaar voor de groepsprijs. Tevens krijgen de eerste prijswinnaars een wisselbeker aangeboden. Supporters en publiek zijn van harte welkom.

De toegang is gratis.

Koersbal is een gezellige en sociale activiteit waar veel senioren aan deelnemen. Zie ook www.swomill.nl


Radio uitzending op 8 maart over brandveilig wonen

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 8 maart heeft Arnold van Oorschot een uitzending met als onderwerp “brandveilig wonen”. Als gast heeft hij in de studio Anneke Punt van de KBO Mill, die op 28 maart een thema avond over dit onderwerp heeft. Tevens zal de commandant van de Brandweer, de heer Frank van Berkel bij dit gesprek zijn.

De uitzending van vrijdag, 8 maart begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur. Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

 

Onderwerpen voor deze informatieve radio uitzendingen kunnen door iedereen worden ingebracht bij Arnold van Oorschot, arnoldvanoorschot@planet.nl, tel. 0486-424221 of bij Elly Meijnders, sutopia1welzijn@gmail.com, tel. 0485-455313. Zij zijn beiden lid van de werkgroep Infoblok van de SWOM die deze uitzendingen verzorgt.

 

 


Radio uitzending op 1 maart met professor Tinie Kardol over ouder worden

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 1 maart heeft Albert de Maeyer met professor Tinie Kardol een gesprek over ouder worden. Tinie Kardol heeft in 2012 en 2013 het behoefteonderzoek onder senioren van het Land van Cuijk begeleid.

Hij publiceert in internationale tijdschriften over kwetsbaarheid van ouderen.

In 2018 bracht hij het humoristische boekje “Oud worden is niet voor watjes” uit. Dit boekwerkje is in alle boekwinkels verkrijgbaar. Professor Kardol maakt deel uit van de Raad van Toezicht van het Nationaal Ouderenfonds.

De uitzending van vrijdag, 1 maart begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur. Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

Onderwerpen voor deze informatieve radio uitzendingen kunnen door iedereen worden ingebracht bij Arnold van Oorschot, arnoldvanoorschot@planet.nl, tel. 0486-424221 of bij Elly Meijnders, sutopia1welzijn@gmail.com, tel. 0485-455313. Zij zijn beiden lid van de werkgroep Infoblok van de SWOM die deze uitzendingen verzorgt.

 


Zelfstandige creatieve werkgroep leden met lef gezocht voor rolstoelwandeling

Foto Jan Maas : “De beloning is blije en dankbare deelnemers en begeleiders”.

De werkgroep organisatie jaarlijkse rolstoelwandeling van de SWOM is op zoek naar een of twee zelfstandige creatieve werkgroep leden met lef die samen met de huidige werkgroep leden de rolstoelwandeling op donderdag 13 juni 2019 gaan organiseren.

De rolstoelwandeling zal in 2019 ’s middags plaats vinden op de prachtige wandelpaden in de omgeving van het City Resort Hotel (voorheen Fitland) in Mill. Het entertainment zal in het City resort plaats vinden. Vorig jaar had de SWOM zo’n dik 250 vrijwilligers en deelnemers op de been en aan de rol.

Starten

De werkzaamheden starten in de tweede helft van februari en eindigen met een evaluatie in de week na 13 juni 2019. De werkgroep komt, indien nodig, 1 of twee keer per maand bij elkaar bij een van de werkgroep leden thuis. De werkgroep maakt een plan van aanpak voor de rolstoelwandeling.

Het is een gezamenlijke taak om er voor te zorgen dat de rolstoelwandeling een succes wordt. Het entertainment, de indeling van rolstoelgroepen, de werving van de vrijwilligers die nodig zijn en de communicatie zijn daarbij belangrijke taken die gezamenlijk moeten worden uitgevoerd.

 

Wat is de beloning?

  • Een inspirerende en plezierige periode waarin u de rolstoelwandeling mee helpt organiseren.
  • Blije en dankbare deelnemers en hun begeleiders aan het einde van de rolstoelwandeling.

Als u interesse hebt of vragen dan kunt u terecht bij: Guus Fonteijn coördinator rolstoelwandeling, Schoolstraat 49 Mill, telefoonnummer 0622552427 of per e-mail guus.fonteijn@wiseup.nl

U kunt zich ook aanmelden bij het kantoor van de SWOM op de eerste verdieping van Myllesweerd, op werkdagen van 09.00 – 11.00 uur, tel. 0485-455470. Zie www.swomill.nl


Nog op te richten koor voor mensen met dementie zoekt passende naam

Er is een koor in oprichting voor mensen met de diagnose dementie. Die kunnen met hun mantelzorger, buurvrouw, dochter, zoon, vriend, vriendin wekelijks komen zingen op donderdagmiddag. De startdatum is 14 maart 2019. De heel enthousiaste muziektherapeute, Leen Gelders van Poco à Poco gaat dit koor begeleiden.
Heeft u vroeger veel gezongen? Zingt u (nog) steeds heel graag? Meldt u dan vooral aan. U zult versteld staan hoe goed het zingen nog gaat. Daarnaast maakt u ook mooie nieuwe herinneringen met uw mantelzorger. U hoeft geen prachtige stem te hebben, u hoeft het alleen maar fijn te vinden om te zingen. We treden trouwens niet op voor publiek.

Naam

Wij zoeken een leuke of mooie naam voor het koor. Wilt u met ons mee verzinnen? De winnaar krijgt een mooi boeket bloemen van ons. Stuurt u uw idee naar Leen Gelders, mail info@pocoapoco.nl, Langenboomseweg 71b, 5451 JH Mill. Graag uw naam, postadres, mailadres en telefoonnummer erbij zetten.

Opgeven

Opgeven voor het koor kan eveneens bij Leen, tel. 06-40347888 of 0485-802663. De eerste repetitie zal zijn op donderdagmiddag, 14 maart van 14.30 – 16.00 uur. Locatie bij Leen Gelders aan huis op de Langenboomseweg 71b in Mill. De eigen bijdrage voor het koor zullen wij zo laag mogelijk houden.


Vier in Eén huldigt Gerrit van Daal.

 

 

Tijdens de zeer gezellige en goed verzorgde jaarlijkse feestavond van de Seniorentoneelgroep Vier in Eén werd Gerrit van Daal gehuldigd wegens zijn 20 jaar lidmaatschap.

 

Gerrit wordt binnenkort 88 jaar en speelt al sinds zijn 18e jaar toneel. De laatste 20 jaar dus bij Vier in Eén, waarvan hij 16 jaar voorzitter is geweest.

“Gerrit van Daal is door Vier in Eén gehuldigd, hij is 20 jaar lid van het toneelgezelschap”.

 

Rol

Hij speelt nog steeds vol overgave zijn rol, die hij al bij de eerste repetitie uit het hoofd kent. Gerrit is recht door zee en brengt zijn mening nog regelmatig naar voren. Vier in Eén hoopt hem nog lang in het midden te hebben.

 


Radio uitzending op 25 januari over koor mensen met dementie in oprichting.

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 25 januari heeft Cor van de Weem een gesprek met Sacha Lukassen van Pantein, met Leen Gelders van Pocoapoco en Elly Meijnders van de SWOM. Het gesprek zal gaan over de oprichting van een koor voor mensen met dementie in onze gemeente.

De uitzending van vrijdag, 25 januari begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur. Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

Onderwerpen voor deze informatieve radio uitzendingen kunnen door iedereen worden ingebracht bij Arnold van Oorschot, arnoldvanoorschot@planet.nl, tel. 0486-424221 of bij Elly Meijnders, sutopia1welzijn@gmail.com, tel. 0485-455313.

Zij zijn beiden lid van de werkgroep Infoblok van de SWOM die deze uitzendingen verzorgt.


 

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail

 
What do you want to do ?

New mail