Laatste nieuws Zorg & Welzijn Wilbertoord

Scrol naar onderen voor alle nieuws artikelen

 

 

’t Verzetje in Wilbertoord verrast hun gasten met Paasontbijtje

Op zaterdag 3 april heeft de kerngroep van Zorg & Welzijn ‘t Verzetje de gasten van de dinsdag- en donderdagochtend verrast met een heerlijk Paasontbijtje. Omdat de deuren van ‘t Verzetje al geruime tijd gesloten zijn, konden de gasten tijdens de uitreiking van de pakketjes weer even hun verhaaltjes kwijt.

De kerngroep wenste alle gasten hele fijne Paasdagen en hoopt dat ze elkaar snel weer kunnen ontmoeten, een kaartje kunnen leggen of een spelletje kunnen doen.

Scrol naar onder voor alle foto’s


’t Verzetje start met BINGO in Wilbertoord

Vanaf half maart 2020 heeft Zorg &Welzijn ’t Verzetje in Wilbertoord i.v.m. corona haar deuren van ’t Verzetje niet open mogen zetten. Hoewel enkele zorgcoöperaties in de omgeving reeds opgestart waren, heeft ’t Verzetje ervoor gekozen om pas op te starten na de vakantieperiode en wel per dinsdag 1 september 2020.

’t Verzetje hoopt dan weer vele gasten te mogen begroeten en omdat we elkaar een tijdje niet meer gezien hebben beginnen we met koffie/thee en iets lekkers.
’t Verzetje hanteert de maatregelen van het RIVM en werkt volgens het protocol van gemeenschapshuis De Wilg. De 1,5 m regel is het streven van ’t Verzetje en is 100% uitvoerbaar omdat ’t Verzetje op de dinsdagochtend de beschikbaarheid heeft over de ontmoetingsruimte (voor 8 personen) met een uitwijkmogelijkheid naar zaal 1 (20 personen).

Rond de klok van 9:30 uur (na de koffie van de gymclub) start ’t Verzetje dan op dinsdag 1 september met een heuse BINGO, die bedoeld is voor alle Wilbertoordse gasten. In overleg met haar gasten besluit ’t Verzetje welke activiteiten er de weken daarna uitvoerbaar zijn.

U kunt nog steeds inschrijven voor de workshop ‘insectenhotel maken’ van donderdag 10 september, van 10:00-12:00 uur. U kunt hiervoor uw naam noteren op de deur in ’t Verzetje of u geeft het door bij Els Habets, tel: 478338 of bij Tiny van Lith, tel: 478535.

De kerngroep van ’t Verzetje heeft er weer heel veel zin in en hoopt velen te mogen begroeten op dinsdag 1 september in gemeenschapshuis De Wilg tussen 9:30 uur en 11:30 uur.


’t Verzetje puzzelt met 70+ers uit Wilbertoord

Vanaf half maart, toen ‘t coronavirus uitbrak, is ’t Verzetje in Wilbertoord gesloten voor haar gasten. De kerngroep van Zorg & Welzijn ’t Verzetje vindt het nog niet verantwoord om in de ontmoetingsruimte van gemeenschapshuis de Wilg met ± 12 personen te kaarten, sjoelen, spelletjes doen of te biljarten. Zoveel mensen kunnen ze op 1,5 meter afstand in deze ruimte niet plaatsen. Ze willen ook zeker niet dat er ook maar 1 persoon besmet zou raken.

Dus blijft t Verzetje nog tot 1 september gesloten totdat de regels van het RIVM verder versoepelen en er een passende oplossing is gevonden die weinig risico bevat.
Half maart verraste ’t Verzetje alle Wilbertoordse mensen van 75 jaar en ouder met een prachtig bosje bloemen en in de week voor Pasen ontving deze doelgroep van ’t Verzetje in samenwerking met Gerlinde Bakt een heerlijke paasverrassing.
Omdat ’t Verzetje nu de vakantieperiode in gaat heeft de kerngroep in de tweede week van juli nog een keer alle Wilbertoordse mensen van 70 jaar en ouder (1 per adres) verrast. Dit keer met een leuk puzzelboekje; hopelijk komt de doelgroep de vakantie hier op een aangename manier mee door.

Tekst bij het puzzelboekje:

Wetende wat het coronavirus met ons doet
gaan wij de vakantieperiode tegemoet.
Rutte kondigde versoepelingen aan
maar die 1,5 meter moet eerst van de baan.

Nog even geen kaarten of spelletjes doen,
maar per 1 september (onder voorbehoud) zetten wij het licht op groen.
Voor jullie nu iets om je te vermaken, een klein gebaar,
ga er maar voor zitten en strepen maar.

Wij wensen jullie een hele fijne, zonnige vakantie toe
en zien jullie graag straks zonder corona gedoe.

Mocht de kerngroep van ‘t Verzetje Wilbertoordse mensen van 70+ vergeten zijn, geef dit dan even door bij Tiny van Lith, tel: 0485-478535
Mensen blijf gezond en hopelijk zien we velen van u, ook mensen die voorheen nog niet naar ’t Verzetje gingen, op dinsdag 1 september in ’t Verzetje te Wilbertoord tussen 9:30 uur en 11:30 uur.


Nog geen activiteiten voor ‘t Verzetje van Zorg & Welzijn

Afgelopen week zijn de regels m.b.t. ‘t coronavirus wat versoepeld. Maar dit geldt nog niet voor onze bezoekers van ‘t Verzetje.
Helaas kunnen we niet kaarten en spelletjes doen op 1,5 meter afstand, dat is de realiteit.

En we willen ook zeker niet dat er ook maar 1 persoon besmet zou raken. Dus we blijven nog een poosje gesloten tot dat het weer mag van het kabinet en zij/wij een passende oplossing kunnen vinden die geen risico bevat. Wij hopen dat U begrip hiervoor kunt opbrengen.

Het is wel jammer dat, terwijl er zoveel behoefte aan is en zoveel mensen zich eenzaam voelen, wij als ‘t Verzetje jullie daar nu niet in tegemoet kunnen komen.  Maar, hebben jullie ideeën? Die kan je altijd bij ons indienen en dan gaan navragen of dit haalbaar is met de huidige regels van het RIVM.

Mensen blijf gezond en veel sterkte in deze moeilijke tijd.

We hopen jullie snel weer te zien!


Leuk presentje van Zorg & Welzijn en Gerlinde Bakt

Gerlinde en Z&W ‘t Verzetje wensen de ouderen van Wilbertoord een Vrolijk Pasen….
Mark, Els, Yvon, Kim, Wim, Jacqueline, Helma, Monique, Fleur, Harrie, Ingrid, Peter en Wilma bezorgden een leuk presentje bij alle inwoners van Wilbertoord boven 75 jaar.

Vrolijk Pasen, pas op elkaar en stay safe


Bloemetje voor alle mensen boven 75 in Wilbertoord

Zaterdag 21 maart hebben alle mensen van 75 jaar en ouder een leuk bosje bloemen gekregen namens Zorg & Welzijn ‘t Verzetje uit Wilbertoord.


Annulering activiteiten in ’t Verzetje Wilbertoord

In verband met het Coronavirus worden her en der activiteiten geannuleerd.

Zo ook in Wilbertoord.

Zorg& Welzijn ‘t Verzetje cancelt, naar aanleiding van het advies van het RIVM, voorlopig alle activiteiten van ’t Verzetje tot nader order. Zorg & Welzijn ’t Verzetje wil geen gezondheidsrisico’s lopen voor deelnemers en bezoekers.

Wij berichten jullie zodra het bestuur via RIVM-GGD signalen krijgt dat er weer activiteiten kunnen gaan plaats vinden.

 


Dinsdag 18 februari gezellig snert en worstenbroodje eten

Op dinsdagmorgen werd er weer gekaart, spelletjes gespeeld en gebuurd. Er waren deze morgen 29 mensen gekomen om weer gezellig bij elkaar te zijn om van alles te doen en ook werd er voor het eerst door enkele liefhebbers gebiljart.

Op het einde werd iedereen getrakteerd op een heerlijke kop erwtensoep met roggebrood met spek en ook voor iedereen een heerlijk worstenbroodje.

De erwtensoep was gemaakt door Wilma en Fransis en iedereen heeft ervan genoten. Dit is zeker iets voor een herhaling.

 

Foto-sessie van deze morgen Klik hier


Donderdag 13 februari Carnavalskransen maken

 

Donderdagmorgen 13 februari was er weer een gezellige morgen in Gemeenschapshuis De Wilg bij “‘t Verzetje”.

Er waren met ongeveer 12 mensen bij elkaar om dit keer creatief bezig te zijn en met z’n alle onder leiding van Els Habets mooie Carnavalskransen te maken.

Het was een mooie en gezellige morgen en de gemaakte “Carnavalskransen” zullen zeker een mooi plaatsje krijgen bij de makers tijdens carnaval.

Voor een foto-sessie van deze morgen klik hier


Dinsdag 18 februari in ‘t Verzetje lekker gezellig doen!

Omdat het bijna carnaval is gaan we op dinsdag 18 februari in ‘t Verzetje lekker gezellig doen! Vanaf 9:30 uur kan iedereen zijn/haar spelletje doen en dit kan zijn: kaarten, sjoelen, een gezellig bord- of tafelspel maar er mag in ‘t Verzetje ook gebiljart worden.

Op dinsdag 18 februari gaan onze gasten om 11:30 uur niet meteen naar huis, want dan staat er voor iedere gast erwtensoep en een heerlijk worstenbroodje klaar. Jullie partners komen toch ook gezellig mee? Dit alles wordt u aangeboden door ‘t Verzetje.

Opgave hiervoor op de deur in ‘t Verzetje of bij Wilma Cornelissen, tel: 0485-478797 of 06-30530103.


Eenvoudig mozaïeken op do. 09 januari 2020

 

Oorkonde voor Dementie Vriendelijke organisatie in Wilbertoord

Maandag 14 oktober jl. heeft de organisatie van het Wilbertoordse “Het Verzetje” een oorkonde en sticker ontvangen van Alzheimer Nederland afdeling Land van Cuijk en Gennep.
Zij hebben de eer om zich “Dementie Vriendelijk” te noemen door de training te volgen en de tips en handvaten in de praktijk te brengen. Gefeliciteerd!

Wilt u meer weten over de training die voor vrijwilligers gratis is en u in ons eigen dorp kunt volgen? Dan kunt u contact opnemen met een van de leden van de Dementie Vriendelijke Gemeente werkgroep of met René Schipperheijn tel. 06 51 78 99 51of Henk Ermers 06 41 36 67 51.

De training kan zowel overdag als in de avonduren gevolgd worden, mits voldoende aanmeldingen.


Nieuwe duo-fiets voor Zorg & Welzijn

 

 

Vandaag hebben we de duo-fiets voor Zorg & Welzijn opgehaald.

Tijdens onze proefrit nog een paar dorpsgenoten mee laten genieten.

Deze duo-fiets kan voortaan iedereen lenen, binnenkort meer hierover.

 

 

 


Grote belangstelling informatie ochtend Zorg & Welzijn in de Wilg

Donderdag 11 oktober was er een informatie ochtend van Zorg & Welzijn waar  3 dames te gast waren van het Sociaal Kernteam van de Gemeente Mill & Sint Hubert. Het drietal kwam alle 25 gasten vertellen over hun werkzaamheden en wat zij voor hen zouden kunnen betekenen.

Deze dames waren:

  • Dylian van de Steeg, W.M.O. consulente
  • Kyara Gijsberts, Wijkverpleegkundige
  • Catheleine Verstraten, W.W.Z. coördinator

 

Onder grote belangstelling werd het een zeer interessante ochtend waar veel vragen beantwoord werden.


Zorg & Welzijn ontvangt € 5000,= voor Duofiets

Op 4 juli vond de uitreiking plaats van de Leefbaarheidsbijdrage 2018 in de tuinkamer van Myllesweerd.

Het was spannend voor de verenigingen die hadden ingeschreven. Van de 19 projecten werden er 16 gehonoreerd met een zeer mooi bedrag.

Voor Zorg & Welzijn uit Wilbertoord was ingeschreven voor een Duofiets en die kunnen ze nu aanschaffen omdat de bijdrage € 5000,= bedraagt.

Een mooi initiatief zodat er straks voor de wat minder mobiele ouderen een fietstochtje gemaakt kan worden door de mooie omgeving van Wilbertoord.


Naam ontmoetingsruimte voor Zorg & Welzijn onthuld

 

 

Op dinsdagochtend 10 april werd de naam voor de ontmoetingsruimte van Zorg & Welzijn in de Wilg onthuld door de bedenker ervan, dhr. Piet Kremers.

De gasten kunnen voortaan elke dinsdag tussen 9:30 en 11:30 uur en 1e donderdag van de maand bij ‘t Verzetje’ terecht om een spelletje te doen, te kaarten of gewoon gezellig met elkaar te buurten.

 

Foto-impressie klik hier


Zorg & Welzijn Wilbertoord ontvangt cheque  € 3000,= van ING

In oktober 2017 heeft Zorg & Welzijn Wilbertoord zich ingeschreven voor een bijdrage voor het ING donatie fonds. Begin januari 2018 werd bekend dat Zorg & Welzijn Wilbertoord, die onder de vlag van Vereniging Wilbertoord draaien, genomineerd was voor het donatie fonds ‘helpnederlandvooruit’.

Daarna volgde een stemronde van 22 januari tot en met 11 februari en met man en macht werd er gestemd op de enige genomineerde vereniging in het Land van Cuijk. Halverwege de stemronde kreeg de vereniging een tussenstand van het ING donatie fonds; Zorg & Welzijn stond op de 2e plaats.

Op zaterdag 10 maart mochten 4 personen van de kerngroep Zorg & Welzijn Wilbertoord de cheque in ontvangst gaan nemen op het kantoor van de ING te Oss. Uit het donatie fonds van ING ‘helpnederlandvooruit’ heeft Zorg & Welzijn, op een 2e plaats, het mooie bedrag van € 3.000 mogen ontvangen. Onze dank gaat uit naar de ING, maar ook naar iedereen die gestemd heeft op Zorg & Welzijn Wilbertoord.

Op zaterdag 10 maart mochten 4 personen van de kerngroep Zorg & Welzijn Wilbertoord de cheque in ontvangst gaan nemen op het kantoor van de ING te Oss.
Uit het donatie fonds van ING ‘helpnederlandvooruit’ heeft Zorg & Welzijn, op een 2e plaats, het mooie bedrag van 3.000 euro mogen ontvangen.

Onze dank gaat uit naar ING, maar ook bedanken wij iedereen die gestemd heeft op Zorg & Welzijn Wilbertoord.


Vogelhuisjes schilderen bij Zorg & Welzijn Wilbertoord

Op donderdag 1 februari organiseerde de kerngroep van Zorg & Welzijn in Wilbertoord een workshop ‘vogelhuisjes’ schilderen. De aanwezige gasten mochten na het schilderen hun vogelhuisje mee naar huis nemen en de vogels in Wilbertoord kunnen de komende maanden hun keus maken uit de kleurrijke creaties.

Het was weer een gezellige knutselochtend. Voor volgende maand, donderdag 1 maart, staat een sjoelcompetitie op het programma.

U kunt zich hiervoor inschrijven in de ontmoetingsruimte van de Wilg in Wilbertoord.