Laatste nieuws uit Wilbertoord

Heeft u nieuws, weetjes aankondigen m.b.t. de regio Wilbertoord?
Stuur dit even door naar: info@wilbertoordonline.nl

scrol naar onderen voor meer nieuws

 

“Misschien heb ik wel meer uren gemaakt als vrijwilliger dan als werknemer”

“De indrukwekkende lijst vrijwilligerstaken van Peter en Wilma Cornelissen”

Bestonden er verschillende rangen in vrijwilligerswerk dan hebben Peter en Wilma allen doorlopen. Niet voor niets ontving het stel een lintje voor hun verdiensten. De lijst aan taken die zij door de jaren heen vervulden, lijkt bijna oneindig: jeugdleider, penningmeester, bestuurslid, fotograaf, typegeit, bladenmaker en webbeheerder.

Het is een kleine greep uit hun vrijwilligersoeuvre.

Lees het hele interview in het blad “Jij maakt het verschil” van Soiom of klik hier

 

De gehele uitgave van het blad klik hier


Meet & Greet Brabantse Babs Bea met een B&B – Wilbertoord 27 juni @ 13:0017:00

 
 
 
Gratis
 

Nu er vrijwel geen events mogelijk zijn op trouwgebied organiseert trouwambtenaar Bea een persoonlijke meet & greet bij haar thuis. Daar runt zij samen met haar man Henk ook een gemoedelijke B&B.
Meld je aan! Dan kun je deze zondagmiddag al je vragen stellen én persoonlijk kennis maken met Brabantse Babs Bea.

Naast officieel trouwambtenaar is zij ook spreekster bij bruiloften, huwelijksjubilea, uitvaarten, verjaardagen en mijlpalen. Ze hanteert een uniek concept met de optie voor een overnachting in hun B&B Bij het Struinpad in Wilbertoord. Keigaaf!

 

Meer info klik hier


Kerststal in de  St.Joseph kerk te Wilbertoord

De kerststal in de kerk van Wilbertoord staat weer te pronken.

De versiergroep van onze kerk heeft er weer een mooi geheel van gemaakt. Het is nu wel jammer dat de kinder-kerstviering met Kerstmis niet door kan gaan wegens corona.

De bisschop heeft alle kerstavonddiensten in de kerken afgelast.

Klik op foto voor ware grootte


Bingo in het “Willy’s Venster” van december

NOG 4 PRIJZEN à € 25,00 liggen te wachten op degene die BINGO roept. We missen nog de prijs in:

 • 2 x kern van Wilbertoord (bezorger Riek Hermens)
 • 1 x Katwijksebaan e.o. (bezorger May Aben)
 • 1 x Noordstraat, Amansweg e.o. (bezorger Arnold v Beek)

Speel even mee beste mensen…..!!!


DWSH’18 wisselt van voorzitter

Eind september en begin oktober waren bij DWSH’18 de algemene ledenvergaderingen. In verband met de corona-perikelen deze keer verdeeld over twee avonden op beide sportparken. Zo waren de leden toch in de mogelijkheid om het wel en wee van de fusieclub te volgen.

Tijdens deze twee avonden met een mooie opkomst in deze rare tijden werden enkele belangrijke mededelingen gedaan. De belangrijkste waren de wisselingen in het bestuur.

In de voorbereidingen op het nieuwe seizoen hadden voorzitter Kevin Jacops en bestuurslid Anke Duffhues aangegeven het bestuur te verlaten. Gelukkig is er snel voor opvolging gezorgd.

De taken van Anke, kantinezaken, worden overgenomen door François van de Weem. Francois is een bekende uit de vereniging. Hij was onder andere keeper bij een van de recreatieve elftallen en scheidsrechter van de MO17. Dit jaar hanteert hij bij de vrouwenelftallen nog steeds de fluit.

Udo Kuijpers zal de rol van Kevin als voorzitter overnemen. Ook Udo is al enkele jaren actief in onze vereniging. Voorheen bij De Willy’s en tegenwoordig bij een van de jeugdelftallen als trainer en coach.

Wij willen Kevin en Anke ontzettend bedanken voor hun inzet voor DWSH’18 en we wensen Udo en François veel succes in hun nieuwe rol.

Tevens werden Peter Cornelissen, Marti Bongers en Jolanda Schreven-van Daal herkozen en zullen zij zich blijven inzetten als bestuursleden van DWSH’18.


Open Nederlands Kampioenschap in de 500CC klasse Kay Ebben uit Wilbertoord

 

Op het zware zandcircuit van Westerbork werd vandaag, zondag 11 oktober,  de laatste wedstrijd van het Open Nederlands Kampioenschap verreden. Het was spannend want in alle klassen was de strijd nog niet beslist.

In de 500 klasse was uiteindelijk Kay Ebben die na een zeer sterke wedstrijd de eerste manche wist te winnen en tevens hiermee de titel pakte. Lars Griekspoor eindigde op een tweede plaats voor Freek van der Vlist.

 

 

 


KellyDance start met danslessen en fitnessgroepstrainingen in Mill

Info inmill.nl

Voor Kelly van Deursen (1997) uit Wilbertoord is dans een belangrijk en zeer groot onderdeel van haar leven. Sinds deze week heeft zij een eigen dans- en sportschool aan de Houtzagerijstraat 15 in Mill waar zij danslessen en fitnessgroepstrainingen geeft voor alle leeftijden.
“Met KellyDance geef ik verschillende danslessen en verzorg ik fitnessgroepslessen.

We doen daarbij geen fitness met apparaten,” vertelt de enthousiaste jonge onderneemster uit Wilbertoord. “De danslessen zijn ook voor kinderen, al vanaf twee jaar kunnen ze hier terecht. Voor deze kleinere kinderen hebben we een les met de naam ‘Beste maatjes’ en deze volgen ze samen met papa, mama of bijvoorbeeld opa of oma. De les wordt gegeven door een dans- en muziekdocent en bestaat uit dans- en muziekopdrachten, instrumenten en liedjes. Dit soort lessen dragen bij aan de ontwikkeling van de motoriek, muzikaliteit, creativiteit en het ritmegevoel.” Maar ook veel andere soorten dans die kinderen en jongeren aanspreken zijn bij KellyDance te volgen.

Daarnaast kunnen ook volwassenen bij Kelly aan de slag. “Voor mensen die bijvoorbeeld vroeger ooit gedanst hebben en het op een wat rustigere manier op willen pakken, hebben we Dans Balans op het rooster staan. Deze les wordt aangepast aan de groep die ik voor mijn neus heb staan. Elke les is weer anders. Hebben mensen bijvoorbeeld last van hun knieën of rug, dan wordt daar in de les rekening mee gehouden.” Daarnaast zijn er ook lessen te volgen die in de categorie fitnesstrainingen vallen zoals Zumba, Jumping fitness op trampolines en piloxing. Dit laatste is boxen, pilatus en ballet in één les.

Al op haar derde begon Kelly zelf met klassiek ballet. “Ik heb altijd iets met dansen willen doen, maar wat dat ‘iets’ was, wist ik niet. Op mijn veertiende heb ik een maatschappelijke stage gedaan en daarbij heb ik dansles gegeven. Vanaf dat moment wist ik dat ik dansles wilde geven aan kinderen en volwassenen.” In 2015 is ze afgestudeerd als uitvoerend danseres aan de MBO-HBO Fasttrack dans opleiding in Arnhem. Daarna heeft ze een vervolg opleiding gedaan en is ze in 2019 afgestudeerd aan de Bachelor Docent Dans ArtEZ in Arnhem. Dit betekent dat ze zowel dansdocent als danser, choreograaf en ondernemer op HBO-niveau is. Ook is Kelly gecertificeerd als Zumba, Jumping, Jumping kids- en Piloxing barre Fitness-instructrice. Als dansdocente vindt Kelly het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt tijdens haar lessen. “Gezondheid en werken binnen ieders eigen mogelijkheden staan centraal, zodat iedereen het plezier van bewegen en dans kan ervaren.”

In 2016 is ze begonnen met haar eigen onderneming KellyDance, een ‘rijdende dansschool’, waarmee ze vooral actief was in Gelderland, Noord-Brabant en Limburg. “Ik vond het tijd om een eigen plekje te hebben in plaats van rondjes te rijden door Nederland. Vandaar dat ik in Mill nu KellyDance ben gestart.” Aan de Houtzagerijstraat in Mill is een bedrijfsunit omgebouwd tot dans- en sportschool. “We hebben met de verbouwing nu mede door de maatregelen rond het coronavirus gezorgd dat de ventilatie op en top is en er een prima afzuiging is. We kenden alle RIVM-regels en hebben daar dus prima rekening mee kunnen houden.”

Kelly volgde diverse workshops in Londen en New York. In New York is ook de foto gemaakt bij dit artikel.

Meer weten over de dans- en fitnesslessen? Zie www.kellydance.nl.


BrabantHop van Giel Bongers uit Wilbertoord

Yes! BrabantHop presenteert met trots Het Brabants Hoppenbier!!

Een erg hoppig bier van onze eigen hop, gebrouwen door de Muifelbrouwerij

We proudly present: een gloednieuw bier Brabants Hoppenbier. Het is nog maar een klein brouwsel maar het begin is er.

Dit bier hebben we exclusief gebrouwen met de hop van BrabantHop van Giel Bongers uit Wilbertoord, op een steenworp afstand van Oss. 80 IBU en dat proeft u! Voorlopig alleen te koop bij BrabantHop maar we gaan snel een groot brouwsel maken.

 


Weekboeket voor Mientje en Harry Janssen in Wilbertoord

Op dinsdag 8 september waren Mientje en Harry Janssen uit Wilbertoord 65-jaar getrouwd. Door alle maatregelen rond het coronavirus zit een groot feest er helaas niet in. Maar de 6 kinderen, 14 kleinkinderen en 4 achterkleinkinderen wilden deze bijzondere huwelijksdag niet zomaar voorbij laten gaan.

Daarom kwam niet alleen de burgemeester op bezoek, maar vroegen zij ook het Weekboeket aan. Dit om ze ook via deze weg te feliciteren en in het zonnetje te zetten.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.

Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 


Bed & Breakfast Bij het Struinpad

Haal- en brengservice.
Ben je onze gast en kom je met het openbaar vervoer? We halen je of jullie natuurlijk even op of brengen je weer weg. Bijvoorbeeld vanaf het treinstation in Cuijk of vanaf het busstation in Uden.

Ook ideaal als je een wandelroute volgt.

Vervoer en overnachten in onze B&B is mogelijk tot 4 personen.
Heb je een activiteit of een feestje in onze woonomgeving Mill en Sint Hubert en logeer je in onze B&B? Ook dan is shuttleservice bespreekbaar. Of je leent een fiets. Neem vooraf de mogelijkheden met ons door.

Ook als je in onze B&B verblijft en te gast bent op een huwelijksfeest bij kasteel Tongelaar of Aldendriel bieden we breng- en haalservice.
Zijn jullie het bruidspaar? Kijk ook eens naar onze bijzondere arrangementen en informeer naar de mogelijkheden!

 

 

 

#ShuttleService
#gastvrij
#bedandbreakfast
#overnachtenbijtrouwambtenaarbea
#hiermoetjezijninbrabant


Nieuw logo voor basisschool De Klimop bij de start van het nieuwe schooljaar!

Het nieuwe schooljaar werd afgelopen maandag op basisschool De Klimop in Wilbertoord geopend met de onthulling van het nieuwe logo. In het afgelopen schooljaar werd er besloten om een nieuw modern logo te laten ontwerpen wat past bij het unitonderwijs op onze school.

In dit onderwijsconcept leren en spelen kinderen van verschillende leeftijden met elkaar. Deze opdracht werd uitgevoerd door de firma Lift 3 uit Cuijk. Zij maakten twee mooie concepten waaruit alle kinderen, ouders en teamleden konden kiezen. Het gekozen logo symboliseert prachtig de onderwijskundige visie van de school. Een spelend kind op een moderne wijze verwerkt in een kleurrijk blad en daaronder de naam van de school in de groene kleuren van een klimop.

Het logo werd onthuld door directeur Jos van Gerven samen met de jongste leerling: Romee van Bommel en de oudste leerling: Maud Rutten. Na de onthulling gingen de kinderen naar hun eigen unit voor de start van een nieuw, fijn en leerzaam schooljaar.

 

 

 


Goede Doelen Week Wilbertoord 2020

Vanwege het coronavirus hebben wij de Goede Doelen Week in Wilbertoord in mei 2020 moeten annuleren. Met de Goede Doelen organisaties uit de andere dorpen van onze gemeente zijn wij op zoek gegaan naar een nieuwe datum. In Mill, Langenboom en Wilbertoord is gekozen voor week 38.

De nieuwe collecteweek is van 14 tot en met 18 september.

Alle collectanten hebben inmiddels een brief ontvangen met wie en in welke wijk zij de enveloppen op gaan halen. Er zijn een paar collectanten afgevallen, maar we hebben ook weer nieuwe collectanten erbij. Hiervoor onze dank!
Collectant, kunt u alsnog geen enveloppen ophalen, dan graag een email naar wilmacornelissen@ziggo.nl of belletje naar, 478797 of 06-30530103
Tijdens het ophalen van de enveloppen en het verwerken ervan werken wij volgens de richtlijnen van het RIVM.

WEET U HET NOG?

Dit is één grootscheepse collecte in plaats van 14 afzonderlijke collectes. Alle landelijke collectes waarvoor in Wilbertoord werd gecollecteerd, zijn gebundeld. Het heet: de week van de goede doelen, en hiervoor is een vergunning verleend door de gemeente Mill en Sint Hubert.
U krijgt op maandag 7 september een brief waarop u in kunt vullen welk bedrag u aan welk goed doel wilt geven. U doet daarvoor anoniem een contant bedrag in de bijgeleverde blanco enveloppe, die door één of meerdere collectanten vervolgens weer wordt opgehaald. Deze collectanten zijn mensen uit Wilbertoord met een identiteitspasje. Het ophalen van de enveloppen gebeurt tussen 14 en 18 september !

ZORG ERVOOR DAT DE ENVELOP KLAAR LIGT VOOR ONS!

Mensen die in deze periode op vakantie gaan, kunnen de envelop met ingevulde lijst + het totaalbedrag ook vóór hun vakantie inleveren bij iemand van de kerngroep.
De kerngroep zorgt ervoor dat uw bijdrage op de juiste plaats komt, en dat hier verantwoord mee om wordt gegaan.
We denken dat dit een heel goed initiatief is, en we hopen dat we op uw massale steun mogen rekenen!

 


Brabanthop in Wilbertoord te zien bij Lokale Omroep Mill

 

Aan de Katwijksebaan in Wilbertoord teelt Giel Bongers verschillende soorten hop. Hiermee is hij redelijk uniek in Nederland. Zijn doel is om vooral de kleinere brouwerijen te voorzien van hop om er lekker speciaal bier van te brouwen.

Een cameraploeg van de Lokale Omroep Mill ging afgelopen week op bezoek bij Brabanthop in Wilbertoord en sprak er met Giel. Het Tv-item is vanaf vandaag (vrijdag) te zien bij de Lokale Omroep Mill, staat in de rubriek Video op inmill.nl en is ook via uitzending gemist te bekijken op www.lokaleomroepmill.nl

 

 

 


Tijn Daverveld uit Wilbertoord blijft langer bij PSV

Tijn Daverveld uit Wilbertoord heeft vorige week zijn contract bij PSV verlengd tot en met de zomer van 2022.
De 20-jarige verdediger is een vaste waarde bij Jong PSV en hoopt dit seizoen te kunnen doorstromen naar het eerste elftal. Afgelopen week werden de trainingen voor het nieuwe seizoen onder de nieuwe coach Roger Schmidt opgestart, waarbij ook Tijn deel uitmaakte van de selectie. In augustus vertrekt PSV voor een trainingskamp naar Duitsland waarna ook diverse oefenduels op het programma staan. Op 12 september start het nieuwe seizoen.

Vanaf 2008 PSV’er

Daverveld zit al vanaf het seizoen 2008-2009 bij de club en doorliep alle jeugdelftallen bij PSV en kwam daarbij ook uit in de UEFA Youth League. In 2019 maakte Tijn zijn debuut in het betaald voetbal. De verdediger speelde de hele wedstrijd tegen Jong Ajax (2-2) en maakte ook meteen een doelpunt. In januari 2020 nam Ernest Faber de beloftevolle verdediger mee op trainingskamp naar Qatar, waar hij zijn officieuze debuut maakte in de oefenwedstrijd tegen Club Brugge.

Positie en doelen

“’Het is voor mij belangrijk dat ik aankomend seizoen mijn wedstrijden ga spelen bij Jong PSV. Hopelijk kan ik aansluiten bij het eerste elftal. Ik zal mijn wedstrijden voornamelijk als centrale verdediger gaan spelen.’”

Bron en foto’s: PSV


 

Filmpje over basisscholen Wilbertoord en St.Hubert

Sinds enkele jaren halen de basisscholen van Wilbertoord en St. Hubert zeer goede resultaten met het unitonderwijs.
Om ook aan geïnteresseerden die niet direct zicht hebben op dit onderwijs uit te leggen hoe dat werkt is er een filmpje gemaakt.
Hierin wordt niet alleen het unitonderwijs besproken, maar de hele visie van deze scholen op het onderwijs en de plek van onze school in het dorp.

Klik hier voor promotie-filmpje


Weekboeket voor Monique en André van Dijk in Wilbertoord

Op 23 juni waren Monique en André van Dijk – Kremers uit Wilbertoord 25-jaar getrouwd. Helaas kon het bijbehorende feest in verband met de Coronamaatregelen niet doorgaan.

Gerrie en Piet Kremers – Veldpaus wilde deze bijzondere huwelijksdag niet zomaar voorbij laten gaan en vroegen voor Monique en André het Weekboeket aan. In de aanvraag schreven zij o.a.:

“Ze hebben het Weekboeket echt verdiend. Ze staan altijd voor iedereen klaar en ze waren ook voor ons een steun in het afgelopen jaar. Met het Weekboeket willen we ze bedanken en feliciteren.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 

 


Weekboeket voor Willemien en Theo Sengers in Wilbertoord

 

Info inmill.nl

Deze keer ging het Weekboeket naar Willemien en Theo Sengers in Wilbertoord. Op 20 maart was Theo jarig en op 29 maart Willemien. Op 22 april waren ze 50-jaar getrouwd. Door alle maatregelen rond het Coronavirus vierden zij alle 3 deze gelegenheden samen thuis.

Dat terwijl er voor hun 50e huwelijksdag een groot feest in de planning stond. Om hen een hart onder de riem te steken, ze nogmaals te feliciteren en ze in het zonnetje te zetten, vroegen kinderen en kleinkinderen het Weekboeket voor ze aan.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 


Vanaf 1 juni beperkte opening gemeenschapshuis De Wilg

Volgens richtlijnen van de Rijksoverheid kunnen dorps- en buurthuizen en ontmoetingscentra weer open vanaf 1 juni. De openstelling is voor maximaal 30 mensen, uitgaande van de basisregels van 1,5 meter afstand. De wilg in Wilbertoord volgt de richtlijnen zoals bepaald door het RIVM en de Rijksoverheid. Daarbij treffen wij aantal extra maatregelen om verspreiding van het virus tegen te gaan.

Wij hebben besloten om per 1 juni weer open te gaan

Om alles in veilig en gestructureerd te laten verlopen hebben we een Corona Protocol geschreven. Dat is op de website www.dewilgwilbertoord.nl te downloaden. In dit protocol zijn alle maatregelen en alle maximale bezoekersaantallen per ruimte te vinden.
Kort samengevat mogen er in de ontmoetingsruimte 8 personen maximaal aanwezig zijn. Per zaaldeel mogen maximaal 20 personen aanwezig zijn. De vergaderkamers verhuren we vooralsnog niet.

Toegang tot de Wilg is alleen mogelijk als alle vragen op de RIVM gezondheidscheck met “nee” zijn beantwoord. Ook de vragen van die check zijn te vinden op www.dewilgwilbertoord.nl

Vanaf maandag 25 mei 2020 zijn onze beheerders van maandag tot en met vrijdag tussen 12.00 en 14.00 uur aanwezig om vragen te beantwoorden en reserveringen aan te nemen.


Weekboeket voor Gerrit en Riek van Daal – Hermens in Wilbertoord

Op zondag 17 mei waren Gerrit en Riek van Daal – Hermens 65 jaar getrouwd. Riek woont op dit moment in de Schittering in Haps en Gerrit thuis in Wilbertoord. Gerrit ging elke dag op bezoek, maar door het Coronavirus kan dat nu niet. Hierdoor konden zij deze speciale huwelijksdag ook niet samen vieren. De kinderen Tiny en Marian vroegen het Weekboeket aan om ze toch extra in het zonnetje te zetten en ze te feliciteren.

Ook Seniorentoneelgroep 4 in 1 ondersteunt van harte de uitreiking van het weekboeket aan Riek en Gerrit van Daal. Gerrit is onze oud-voorzitter en ons oudste lid. Hij speelt zijn rollen nog met jeugdig elan. Helaas nu even niet, zoals hij helaas nu ook zijn Riek niet kan bezoeken. Wij wensen beiden veel geluk en ook veel sterkte.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl


Willy’s Venster mei

Brievenbus-brief:

Omdat er deze maanden niet veel kopij wordt aangeleverd is de redactie van ‘t Willy’s Venster op maandag 21 april gestart met een brievenbus-brief zodat heel Wilbertoord voor invulling kon zorgen.

Er werden 2 brieven uitgezet; de ene in een bruine envelop en de andere in een witte envelop. De redactie is gestart met een verhaaltje wat dagelijks aangevuld moest worden door degene die de envelop in zijn/haar brievenbus aantrof.

Op donderdag 30 april was de deadline en moesten de enveloppen met de verhalen ingeleverd worden.

Lees hier de verhaaltjes van de Wilbertoorders die wat geschreven hebben Klik hier

 

 

 


Bets v.d. Vorle benoemd als Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Elisabeth Maria van de Vorle-van Lith (roepnaam Bets), wonende te Wilbertoord, is bij Koninklijk Besluit benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.
Bets is reeds sinds 1970 actief als vrijwilliger. Zo zet zij zich al jarenlang in voor het Buurtschap Willibrordus Wilbertoord, de plaatselijke voetbalvereniging SV DWSH’18 (inmiddels gefuseerd met Voetbalvereniging De Willy’s), de parochie De Goede Herder en gemeenschapshuis De Wilg.

Daarnaast is zij collectant voor diverse landelijke goede doelen en brengt zij al 17 jaar maaltijden van tafeltje-dek-je rond. In de jaren ‘70 en ‘80 draaide ze wekelijks bardiensten bij het jeugdhonk VOEP te Wilbertoord.

Omdat de daadwerkelijke uitreiking van de versierselen op 24 april 2020 niet plaats kan vinden, zoekt de Kanselarij nog naar één moment later dit jaar waarop alle uitreikingen zullen plaatsvinden. Wanneer dit zal zijn, is onder andere afhankelijk van het verloop van het Coronavirus.

 


Weekboeket voor Gerrie en Piet Kremers

Info: inmill.nl

Deze keer ging het Weekboeket naar Gerrie en Piet Kremers in Wilbertoord. Sandra vroeg het namens de rest van de hele familie Kremers aan. In de aanvraag schreef zij o.a.: “Op 25 april is Gerrie jarig en op 20 april zijn ze 59 jaar getrouwd. Volgend jaar dus 60 jaar. Piet en Gerrie kijken ontzettend uit naar het feest dat hopelijk volgend jaar gaat plaatsvinden, maar in deze Corona tijd is niets meer vanzelfsprekend of zeker.

Ze houden zich zo goed aan de voorschriften van afstand houden, thuisblijven, geen bezoek ontvangen en gaan zelf ook nergens op bezoek, dat valt voor Piet en Gerrie echt niet mee, want het zijn mensen die graag buurten en een praatje maken met iedereen, en je bent er altijd welkom voor een bekske koffie en een kuukske. Ook hun zoon Marco, die nu in Singapore in quarantaine zit, kan dus ook niet op de verjaardag van Gerrie komen. Daarom vinden wij dat ze wel een mooi boeket verdiend hebben.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl


Twaalfde editie BIG Challenge verzet naar 2021

Info: inmill.nl
De jubileumeditie van Alpe d’HuZes is verplaatst naar 2021. Het nieuws dat Alpe d’HuZes dit jaar vanwege de coronacrisis niet doorgaat, kwam ook voor de organisatie van BIG Challenge niet meer als een verrassing. BIG Challenge, farmers against cancer, behoort al jarenlang tot de grootste teams bij Alpe d’HuZes.

In onze gemeente waren dit jaar een groot aantal enthousiaste deelnemers: Pieter Egelmeers, Angelique van Loon, Jolande van de Wiel, Marloes van Berlicum en Heleen van de Wiel waren druk met trainen en sponsoracties om zoveel mogelijk geld op te halen voor de strijd tegen kanker.

„De stuurgroep heeft samen met de vaste vrijwilligers alles in gang gezet om de huidige editie door te zetten naar 2021. We blijven met elkaar in contact en gaan voor ons doel om zoveel mogelijk geld op te halen in de strijd tegen kanker”, zegt Antoine van Loon die al jarenlang vaste vrijwilliger en deelnemer van BIG Challenge is.

Ruim 10 miljoen euro

Dit jaar heeft BIG Challenge het grootste aantal deelnemers in haar historie. In totaal hebben 333 deelnemers zich aangemeld voor de Alpe d’HuZes of Alpe d’HuZus. Samen hebben zij al € 864.101 ingezameld. Hiermee passeert het totale sponsorbedrag dat BIG Challenge heeft bijgedragen de 10 miljoen euro. De afgelopen 11 edities hebben in totaal al ruim 1.700 mensen met BIG Challenge aan Alpe d’HuZes deelgenomen. BIG Challenge is al jaren de op twee na belangrijkste fondsenwerver voor KWF Kankerbestrijding.

Acties lopen door

„Als mensen uit de agri & foodsector zijn de deelnemers ook realistisch en gewend om met tegenslagen om te gaan. Opgeven is geen optie dus we gaan volgend jaar aan de bak”, zegt Pieter Egelmeers. Ook de recreatietak van zijn bedrijf ’t Wisbroek, heeft te maken met annuleringen en verschuivingen van boekingen. „Nu hebben we meer tijd om sponsorgeld in te zamelen en te trainen en hopen dat het normale leven weer zo snel mogelijk opgepakt kan worden”, aldus Pieter. Binnen Alpe d’HuZes is afgesproken dat alle actiepagina’s en ontvangen bedragen voor volgend jaar blijven staan.

Gooise vrouwen bingo

Ook de Gooise vrouwen bingo die Heleen, Jolande en Marloes, organiseerden kon niet doorgaan. „We gaan deze ludieke avond nog zeker houden en geven die zo snel mogelijk door aan diegenen die zich al opgegeven hadden”, zegt Jolande. Mensen die hier meer over willen weten kunnen contact opnemen via teamcarin@gmail.com.
Angelique van Loon, die nu als verpleegkundige druk aan het werk is in het Maasziekenhuis doet volgend jaar ook zeker mee. „Er zijn nu belangrijkere zaken als BIG Challenge. We hopen dat zoveel mogelijk mensen deze periode goed doorkomen en dan kunnen wij volgend jaar gaan knallen met onze acties waar hopelijk iedereen aan mee gaat doen.”

 


Goede Doelen Week geannuleerd in mei

 

Ook Wilbertoord heeft besloten om de voorbereidingen voor de Goede Doelen Week, van 11 tot en met 16 mei, stop te zetten i.v.m. het coronavirus. Wij hopen in het najaar met de andere dorpen van de gemeente Mill en Sint Hubert tot een gezamenlijke Goede Doelen Week te kunnen komen.

Wellicht kunnen wij hiervoor nog voor de zomervakantie een collecteweek prikken.

Maar voor nu geldt voor iedereen, blijf gezond!


Annulering Gooische Vrouwen Bingo Wilbertoord

 

Gezien de ontwikkelingen van het Corona virus en de berichtgeving vanuit de RIVM zijn we genoodzaakt om het evenement uit te stellen. Wij wachten de berichten vanuit de overheid af en prikken een nieuwe datum als de adviezen positief zijn.

We gaan er dan met alle bingo-deelnemers een topavond van maken met superleuke prijzen, stiletto race, vinylplaten dj en ons gezellige presentatie duo!

Hopelijk kunnen we snel een nieuwe datum prikken waar jullie bij aanwezig kunnen zijn!

 

Groetjes team Carin: Jolande, Heleen en Marloes


 

Sofie Wijsman van “De Klimop” uit Wilbertoord wint Lokale Voorleeswedstrijd

Sofie Wijsman wint de lokale voorleeswedstrijd in de Gemeente Mill & Sint Hubert. Deze voorleeswedstrijd werd gehouden op donderdag 6 februari 2020 in Myllesweerd.
Er werd gestreden door 5 basisscholen uit de Gemeente Mill & Sint Hubert  t.w.:

 • De Kameleon met Bente Claasen
 • De Klimop met Sofie Wijsman
 • De Lens met Luca van Katwijk
 • ‘t Stekske met Jurriaan Zwart
 • De Schare met Yente Wakker

 

De jury bestond dit jaar uit Mevr. E. Meinders, Burgemeester A. Walraven en de Hr. R. Schipperheijn. Ook de jeugd Wethouders Amber van den Elzen en Koen Aben zaten in de jury.

Na dat alle kandidaten hadden voorgelezen werd de uitslag bekend gemaakt en mocht Sofie Wijsman van “De Klimop” uit Wilbertoord de beker en een check voor de school in ontvangst nemen en mag Sofie meedoen aan de provinciale finale

Foto-sessie Klik hier


Camping Boszicht in Wilbertoord wint opnieuw Gouden Zoover Award

Afgelopen week zijn op de vakantiebeurs in Utrecht weer de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping Boszicht uit Wilbertoord won hier net als in 2017 opnieuw een Gouden Zoover Award. Dit met een waarderingscijfer van maar liefst een 9,6.

Hoge waardering

Gedurende het hele jaar zijn er heel wat reviews geschreven door vakantiegangers die hun ervaringen graag delen om anderen te helpen bij het vinden van de perfecte vakantie. De consument beoordeelde Camping Boszicht met een gemiddeld waarderingscijfer 9.6, drie jaar geleden was dat een 9 en daar was men toen ook al erg blij mee. “We zijn heel erg blij met deze nog hogere waardering van onze gasten,” vertellen Riet en John van Grinsven. “We doen het werk met veel plezier en werken er hard aan om goede service en kwaliteit te leveren zodat onze gasten (en de kids) optimaal kunnen genieten en dan is het natuurlijk geweldig om te lezen dat zij dit ook zo ervaren.”

Over de Zoover Awards

De Zoover Awards zijn jaarlijks terugkerende publieksprijzen en geven erkenning aan de best gewaardeerde accommodaties in Nederland en Europa. Doordat gasten simpelweg een review schrijven over de ervaring tijdens het verblijf kan de accommodatiehouder kans maken op een Award. Alle reviews over het volledige afgelopen jaar worden meegenomen.

Over Camping Boszicht

Camping Boszicht heeft vooral een naam opgebouwd bij de rustzoeker, de 50-plusser EN de gezinnen met kinderen. De wat oudere generatie geniet vooral van de prachtige fiets- en wandelomgeving, het comfortabele sanitair (met familiedouche), de mooie ruime kampeerveldjes en de prettige sfeer.
Voor de gezinnen met kinderen heeft Boszicht als kleine camping ontzettend veel te bieden. Naast de speeltuin, een trampoline, een voetbalveld, een pingpongtafel en de vele (lig)fietsen, skelters, driewielers en tractoren zijn de dierenweide en de dagelijks georganiseerde activiteiten voor de kinderen zeer gewaardeerde extra’s en zorgen voor een onvergetelijk verblijf.


Foto van de maand januari-Senioren Hobby Centrum van Els Habets


Iedere maand krijgen de deelnemers van de hobbygroep fotografie een opdracht om van een bepaald item een foto te maken.

Tijdens de bijeenkomst worden de ingeleverde foto’s bekeken en beslissen de deelnemers welke foto “Foto van de maand” word. Deze maand, januari, was de opdracht “Winter” maar dat valt niet mee als het maar geen winter wilt worden.

Maar toch is het gelukt een leuke foto te maken die het seizoen winter laat zien.

De gezamenlijke keuze is gevallen op de foto van de koolmeesjes die zich te goed doen aan het aangeboden voedsel gemaakt door Els Habets.

Voor meer info ga naar www.seniorenhobbycentrum.nl

Voor ware grootte foto klik op foto

 

 


Voortaan Pinnen in De Wilg

Sinds 1 januari 2020 is het mogelijk om in De Wilg met uw pinpas te betalen.
We hebben een pinautomaat die het ook mogelijk maakt om contactloos te betalen.
In het verleden hebben we een proef gedraaid met pinbetalingen. Hieruit bleek dat de wens om met pin te betalen duidelijk aanwezig was. Maar dat door slechte ontvangst van wifi en telefoonsignaal het pinnen regelmatig niet mogelijk was.

Diverse technische aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat we deze stap nu succesvol hebben kunnen zetten.

 


 

39e Winterwandeling van s.v. DWSH’18 in Wilbertoord op 2e Kerstdag

Op 26 december (2e Kerstdag) hebben we voor de wandelaars/sters een prachtige wandelroute uitgezet in de bossen van Wilbertoord.
Deze wandeltocht wordt georganiseerd door s.v. DWSH’18 en is ongeveer 8 km lang.
De wandeltocht is voor JONG en OUD en de wandelaars/sters kunnen inschrijven en starten tussen 13.30 uur en 14.00 uur in de kantine van s.v. DWSH’18 aan de Verbindingsweg 40 in Wilbertoord. Om aan deze wandeling een feestelijk tintje te geven, worden alle wandelaars(sters) onderweg getrakteerd op erwtensoep, koffie of thee, glühwein en warme chocolademelk uit de bekende evenementenwagen van Wilbertoord.

Inschrijven en starten in de kantine van s.v. DWSH’18 aan de Verbindingsweg 40 in Wilbertoord tussen 13.30 uur en 14.00 uur.

Kosten voor deze mooie Winterwandeling zijn :

 • Voor volwassenen € 2,50 per persoon.
 • 12 t/m 15 jaar        € 2,00 per persoon.
 • 0 t/m 11 jaar          € 1,00 per persoon

 

Voor diegene die voor deze wandeltocht een medaille als herinnering wil hebben is het inschrijfgeld € 1,00 meer.
Bij inschrijving krijgt iedere deelnemer/ster een consumptiebon waar men in de kantine of onderweg een heerlijke kop erwtensoep of een consumptie voor kan nuttigen.
Als iedereen binnen is worden er ook dit jaar verschillende prijzen in verloot onder alle deelnemers/sters.

Wij wensen alle deelnemers/sters die deze dag meelopen aan deze 39e WINTER-WANDELING veel wandelplezier toe.

Tot 2e KERSTDAG 26 DECEMBER.

Voor inlichtingen : Peter Cornelissen Telefoon: 06-13461544 – 0485-478797


Jong PSV’er Tijn Daverveld: de trots van Wilbertoord

Tijn Daverveld © BSR Agency

Reserve-aanvoerder Tijn Daverveld van Jong PSV is na elf jaar opleiding in Eindhoven dicht bij het einddoel. Hij hoopt langer te kunnen blijven bij PSV.
Natuurlijk is Tijn Daverveld de trots van het twaalfhonderd zielen tellende Wilbertoord, in de landelijke omgeving tussen Uden en Boxmeer. De 19-jarige verdediger van Jong PSV toont direct zijn bescheidenheid, als je hem dat voorhoudt. ,,Ik ben daar niet beroemd hoor, want in Wilbertoord kennen we elkaar allemaal”, zegt hij . ,,Dat is het mooie aan een dorp, maar ik ben inmiddels ook gewend aan Eindhoven. Mijn vriendin woont hier in de buurt en af en toe ga ik nog naar mijn ouders.”

Kneepjes

De verdediger heeft dit seizoen meestal een basisplek bij de PSV-beloften en kan veel leren van oud-topspelers zoals Ernest Faber, André Ooijer en Wilfred Bouma. ,,Na elf jaar in de opleiding heb ik natuurlijk een bepaalde basis, maar nu begint het eigenlijk pas echt. Dat soort mannen leren je de kneepjes van het vak en de slimmigheidjes, bijvoorbeeld bij spelhervattingen en hoe je staat. Of hoe je je tegenstander het moeilijk kunt maken. Het is mooi om het allemaal mee te maken, ook de wedstrijden met Jong PSV in grotere stadions in de eerste divisie. Je ziet soms hoe de tegenstander sterker wordt van het eigen publiek. Daar moeten wij ons goed tegen wapenen. Zelf raak ik er niet van in de war.”
Halverwege vorig seizoen kwam Daverveld over vanuit PSV onder 19 en kon hij op ontdekkingsreis bij een goed draaiend Jong PSV. Het team hoorde toen bij de top van de Keuken Kampioen Divisie, maar heeft het dit seizoen lastiger. ,,We hebben veel spelers zien wegvallen, om meerdere redenen. Ook waren er de nodige blessures van ploeggenoten die we er heel goed bij hadden kunnen hebben. Voor mijn gevoel hebben we nu de goede lijn te pakken gekregen. De laatste wedstrijden geven vertrouwen.”

Afdwingen

Jong PSV kan vanavond bij winst op hekkensluiter FC Dordrecht de staartzone in de eerste divisie achterlaten. Daverveld hoopt met goede prestaties een nieuw contract af te dwingen bij PSV of – als dat niet zou kunnen – ergens anders. ,,Ik heb het hier altijd heel goed naar mijn zin gehad en ben dankbaar voor alles wat ik gekregen heb. Mijn doel is nog altijd om bij PSV te slagen, maar dat geldt voor elke speler. Het mooie aan de opleiding hier is dat je ook elders prof kunt worden, als dat toch niet lukt.”

Rik Elfrink 13-12-19, 18:16 Bron: ED


Weekboeket voor Janus en Tonnie Janssen in Wilbertoord

 

Deze keer werden Janus en Tonnie Janssen uit Wilbertoord verrast met het Weekboeket. Op 27 november waren zij 50 jaar getrouwd.

Het werd aangevraagd door Richard, Miranda, Neeltje en Jipp Janssen. Zij wilden hiermee Janus en Tonnie extra feliciteren met hun 50-jarig huwelijk, in het zonnetje zetten en ze bedanken voor alles wat zij voor hen doen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl


Intocht Sinterklaas 


2019 was een Topjaar voor kampioen Kay Ebben uit Wilbertoord

Al diverse jaren is de 23-jarige Kay Ebben uit Wilbertoord een motorcrosser die een sterke indruk maakt in de diverse competities.
Vorig jaar werd hij tweede in de eindstand van het ONK MX 2 waarin hij dit jaar weer actief was.

Dit jaar ging hij rijden in het Galvin MX team met KTM, een ander motormerk, maar in het begin van het seizoen was zijn conditie nog niet helemaal top. Nadat ontdekt werd dat ijzergebrek de oorzaak was van zijn lichamelijke tekortkoming werd dit probleem opgelost. En sinds die tijd ging het redelijk crescendo. Op 24 maart werd hij op circuit De Kuilen in Langenboom tweede in de eerste ONK Motocross Solo van dit seizoen. Steeds pakte Kay de nodige punten en vooral in de tweede helft van het seizoen werd hij steeds sterker. In de twee laatste wedstrijden voor de finale in St. Isidorushoeve, in Lierop en Westerbork, eindigde hij weer net als in Mill op het podium.

Kay ging op 13 oktober als leider in de tussenstand naar de laatste wedstrijd met een voorsprong van zes punten naar St. Isidorushoeve. Daar lukte het hem om als tweede en derde te eindigen in de manches waarmee hij Nederlands Kampioen MX 2 2019 was! In de Dutch Masters moest hij vanwege een blessure de wedstrijd in Oss laten schieten en moest genoegen nemen met plaats 30 in de eindstand. Nog een belangrijke prestatie werd geleverd in de FIM EMX 250 in de zware zandbak van Lommel. Hij eindigde in beide manches in de punten en werd 14e in het dagklassement waarmee een lang gekoesterde wens in vervulling ging.

Een week nadat Kay kampioen werd reed hij ook nog een dijk van een wedstrijd in de Strandcross van Vlissingen. Hij haalde daar de tweede podiumplaats in de 250cc achter zijn teamgenoot Joshua van der Linden en werd door Jeffrey Herlings gehuldigd.

Voor 2020 heeft Ebben het vizier gericht op de Koningsklasse, de MX 1. Ongetwijfeld gaan we nog meer van deze sportman horen!

 


Weekboeket voor Jan Gieben in Wilbertoord

Jan Gieben uit Wilbertoord kreeg deze keer het Weekboeket. Aanvragers hiervoor waren diverse ouders en grootouders uit Wilbertoord. Zij vroegen het Weekboeket voor Jan aan, omdat er vele ouders en grootouders er met hun kinderen en kleinkinderen altijd erg welkom zijn op zijn boerderij.

De kinderen kunnen er rondlopen bij de koeien, kleine kalfjes aaien en knuffelen, spelen in het hooi of mee kijken tijdens het melken. Ook is er een speeltuin waar ze heerlijk kunnen spelen op de trampoline, schommel, glijbaan en de zandbak. Het is elke keer een feest voor de kinderen als ze naar Boer Jan mogen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.


 

 

Het begin is gemaakt van het rooien van de eiken bomen aan de Wethouder Lindersstraat in Wilbertoord.

Nu gaan er 20 bomen om en de andere zullen de komende jaren aan de beurt komen. Hier is een bomenplan van waar een team van mensen uit Wilbertoord en de gemeente de afgelopen jaren aan hebben gewerkt.

Ook zal de komende jaren de Wethouder Lindersstraat opgeknapt worden en zullen nieuwe bomen geplant worden.

 


 

Jong en oud(er) welkom voor muziekles bij de Heigalmers in Wilbertoord

In samenwerking met basisschool De Klimop en De Heigalmers is er afgelopen schooljaar voor de eerste keer een muziekles georganiseerd voor de jeugd.
Dit is toch een klein succes geworden, maar liefst 10 kinderen hebben de muziekles gevolgd en met succes afgesloten middels een echt muziek diploma. De les werd gegeven door de dirigent van de Heigalmers. Er zijn zelfs al twee leerlingen aan het lessen op de trompet. Op donderdag 27 juni hebben ze een concert gegeven voor de ouders en zo hebben ze kunnen laten horen wat ze allemaal geleerd hebben.

Wij stonden ervan te kijken wat ze in een klein jaartje allemaal geleerd hebben. Het concert werd afgesloten met een nummer dat ze samen met De Heigalmers speelden. Na de diploma-uitreiking kregen ze de mogelijkheid om op de instrumenten van De Heigalmers te spelen.

Volgend schooljaar hebben ze de mogelijkheid om verder te gaan met een ander instrument, van de 10 kinderen hebben er al 5 aangegeven dat ze verder gaan.
Wij hebben inmiddels instrumenten aangeschaft zodat ze volgend schooljaar aan de slag kunnen.
Volgend schooljaar gaan we weer met nieuwe blokfluitlessen starten, dat zal in de tweede week na de vakantie gebeuren. De eerste aanmeldingen zijn alweer binnen. Blokfluiten en boeken stellen wij ter beschikking en de lessen worden weer gegeven door onze dirigent. Meer informatie krijgen de kinderen mee na het concert op school. Misschien kunnen we ze later zelfs bij De Heigalmers verwelkomen en kunnen we nog lang muziek maken met onze club!

Mochten er mensen zijn die het ook leuk zouden vinden om muziek te gaan maken bij De Heigalmers, dan is er de mogelijkheid om deel te nemen bij de muziekles voor 30+ waarvoor de eerste aanmeldingen ook al binnen zijn. Heb je muziek gemaakt en denk je; dat lijkt me leuk om weer te gaan doen of kan je geen noot lezen maar lijkt het je leuk om muziek te gaan maken, geef je dan op of kom eens langs bij de repetitie op donderdagen vanaf 20.30 uur in de Wilg. Met onze dirigent kan je dan overleggen wat de mogelijkheden zijn.

Voor meer informatie: Jo van Gemert jovangemert@ziggo.nl of Wil Jacobs (dirigent) WMBJacobs@home.nl.

De Heigalmers… keigezellig!


IN MEMORIAM JO VAN DAAL

Vanmorgen bereikte ons het slechte nieuws dat één van onze ERELEDEN redelijk onverwacht is overleden; namelijk Jo van Daal, één van de vier broers die lang lid waren (en nog zijn) van onze club. Jo is 84 jaar oud geworden, een leeftijd die hij gisteren mocht bereiken. Slechts 10 dagen woonde hij met zijn Grada in Wanroij en werden de gevolgen van een reeds langer zittend aneurysma hem fataal.

Jo werd op 12 jarige leeftijd lid van De Willy’s. Samen met broers Henk, Gerrit en Bert speelde hij in diverse elftallen. Jo stond bekend als de hardste (maar wel fair) van de vier. In 1960 wordt hij hoofdleider bij de jeugd, iets wat hij met heel veel plezier deed zoals hij onlangs nog aangaf in het interview voor het afscheidsboek van De Willy’s. In 1965 maakt Jo deel uit van een sterke ploeg die kampioen wordt en promoveert naar de 1e klasse van de afdeling Noord Brabant. Drie jaar later wordt dat team nogmaals kampioen en promoveert zo naar de 4e klasse KNVB, een ongekende prestatie.

In dat zelfde jaar wordt het eerste jeugdbestuur opgericht, waar Jo als hoofdleider automatisch deel van gaat uitmaken en zelfs voorzitter wordt, een taak die hij 18 jaar lang zal vervullen. Op 35 jarige leeftijd stopt hij als actief speler maar blijft hij bij de jeugd betrokken en is apetrots als in 1975 het kampioenschap wordt behaald met de A-junioren. Bij de veteranen voetballen zit er voor Jo niet in, op zaterdagavond was hij immers als koster actief in de kerk.

Naast het trainen van de A-jeugd, wat hij tot 1979 blijft doen en volgens hem de mooiste herinnering aan De Willy’s, was Jo ook actief scheidsrechter bij de jeugd, en als we de verhalen mogen geloven had hij dan toch wel een beetje een wit-blauwe bril op. Daarnaast was hij in de jaren 80 kantinemedewerker en omroeper bij wedstrijden van het eerste van 87 tot 94. Een echte clubman dus. Vanwege zijn verdiensten voor de club werd hij meermaals gehuldigd. In 1998 ontving hij de Zilveren Speld van de KNVB en op de jaarvergadering in 2008 kreeg Jo de hoogst mogelijke onderscheiding binnen De Willy’s, namelijk de titel “ERELID”.

Nadat hij stopte met zijn taken als vrijwilliger bleef hij een trouwe supporter. Uiteraard toen zoon Rene bij De Willy’s speelde maar ook tot het laatst toe was Jo er eigenlijk altijd bij, zowel bij thuis- als bij uitwedstrijden van het eerste elftal. En Jo was een fanatieke supporter en liet van zich horen. Vaak samen met “onze” Gerrit of Henk, en enkele jaren terug ook nog Bert. Nu, één jaar na de fusie, zullen we Jo moeten gaan missen.

Op zondagavond 14 juli 19:00 uur is er in de kerk in Wilbertoord een avondwake, en op maandag 15 juli 11:30 uur een afscheidsdienst in de kerk en daarna volgt de crematie in het crematorium te Uden, Belgenlaan 11 om 14:00 uur.

Wij hopen veel leden te mogen begroeten op zondag dan wel maandag om afscheid te nemen van ons erelid Jo van Daal.

Wij wensen Grada, kinderen en kleinkinderen veel sterkte toe de komende tijd.

Bestuur DWSH’18


 

Henk, Jan, Johan en Tim vertrekken voor Go for Africa

Ook onze dorpsgenoten Johan (Selten), Toon (Meulepas) en ex-dorpsgenoten Tim (Selten) en Jan (Selten) stappen op zondag 10 februari met een tweedehandsje in een onvergetelijk en leerzaam avontuur. Klokslag 12:00 uur vertrekken zij dan vanuit Bakel met een konvooi van 30 auto’s (± 60 personen vanuit Zuid Nederland) richting Gambia om de reis van hun leven te maken en vervolgens hun auto aan een bush hospitaal, school, of dokter te schenken.

Lees het hele interview Klik hier


Eerste uren ijsbaan op het plein in Wilbertoord


Grootste legpuzzel van Nederland in Wilbertoord: 6,80 meter bij 1,93 meter

Veertigduizenddriehonderdentwintig stukjes vormen tezamen een prachtig geheel van 10 Disney-afbeeldingen.
Chris Vloet uit Wilbertoord heeft er zeven en een halve maand over gedaan en in totaal 750 uren aan gewerkt. Allemaal stukjes van zo’n 2cm bij 2cm en samen ongeveer zeven meter bij twee meter groot dus. Waarom doe je zoiets?

“Puur hobby” zegt Chris.

Al voor hij getrouwd was met Els was het zijn hobby om legpuzzels in elkaar te zetten. Chris verteld dat er zelfs kampioenschappen in zijn. Daar heeft Chris niet aan meegedaan. Hij heeft het nooit gedaan om bekendheid te krijgen of prestatiegericht bezig te willen zijn. Hobby is het voor hem en dat blijft het. Hij had al vaker puzzels van vijfduizend stukjes en er zelfs één van negenduizend gelegd. Chris maakte vorig jaar de ‘sprong’ naar deze puzzel van 40320 stukjes.

Een heel gepuzzel. “Ik zou deze puzzel niet nog een keer willen maken”, zegt hij erover.
Is dit de grootste legpuzzel die er is? Na enig zoeken op internet blijkt dat zijn puzzel van 40320 stuks tot voor kort zelfs de allergrootste van de wereld was. In Nederland zijn er weinig van gemaakt. Ook in Ameide (provincie Utrecht) is er een van deze grootte. In België, weet Chris te vertellen, is er één gelegd die ze met vijf man hebben gemaakt.” Inmiddels is het mogelijk om een puzzel te bestellen die nog ietsje groter is, van zo’n 42000 stukjes. Of die al ergens gelegd is niet bekend.

Er gaat natuurlijk veel tijd in zitten.

Chris (64 jaar) kreeg enkele jaren terug meer tijd voor zijn hobby omdat hij met zijn werk moest stoppen. Vanwege problemen met de longen. Hij gaat daarvoor twee keer per week naar de fysiotherapie in Mill. Een andere vraag is: “Waar leg je een puzzel van dergelijke afmetingen?” De voormalig lasser van beroep heeft een speciale ‘tafel’ van 7 bij 2 meter gemaakt om de extreem grote puzzel op te kunnen leggen. Een hele organisatie vooraf. Maar het resultaat mag er zijn.

Wat doet hij ermee? De komende maanden blijft hij in elk geval nog waar hij nu is. Het is misschien op termijn leuk voor een school of een ander gebouw


Weekboeket voor Dien Daverveld in Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Dien Daverveld in Wilbertoord. Marianne Selten uit Wanroij vroeg het voor haar aan. In de aanvraag schreef Marianne o.a.: “Het Weekboeket wil ik als waardering aanvragen omdat Dien van de zonnebloem uit geregeld naar mensen op bezoek gaat, maar ook uit eigen initiatief bij ouderen op bezoek gaat.

Daarnaast haalt ze ouderen met haar kleine peugeotje op om dan bij andere op de koffie te gaan, gratis rijdt ze daar naar toe. Ook gaat ze bij zieken wat vaker op bezoek. Ze staat klaar voor iedereen om te helpen en anderen op te beuren.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen?

Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill.

Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl

 

 

 


3 Talenten uit Wilbertoord

Zaterdag 15 december traden 3 talenten uit Wilbertoord op bij het 30 Jaar L.O.M. feestavond met Bigband  Expats in Myllesweerd.

Het was een geweldige muzikale avond.

Jan Volleberg

Ria van Gemert 2e van rechts

Anne – Marie Jans

 


 

Weekboeket voor Jo van Daal uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Jo van Daal in Wilbertoord. Bestuur van de locatie Wilbertoord vroegen het Weekboeket voor hem aan.

In de aanvraag schreven zij: “Jo is al ruim 70 jaar in dienst van de Locatie St. Joseph in Wilbertoord. De eerste 10 jaren als misdienaar en nu inmiddels 60 jaar als koster. Jo is en was elke week bij alle kerkdiensten aanwezig; een man waar de parochie op kan ‘bouwen’. Ook was hij jarenlang het aanspreekpunt voor de begraafplaats van de St. Joseph Parochie. Helaas laat zijn gezondheid hem nu in de steek waardoor hij onlangs zijn functie neer heeft moeten leggen. De operatie die hij zou moeten ondergaan is geannuleerd omdat deze te risicovol is.”

Via het ‘Weekboeket’ willen alle parochianen van Wilbertoord en met name de beheercommissie van de Locatie Wilbertoord Jo heel veel sterkte toewensen.

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens.

Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.

 


 

Radio uitzending op 7 september over 50 jarig jubileum KBO Wilbertoord.

In het informatie programma van de SWOM bij de LOM van vrijdag, 7 september heeft Martin Nabuurs een gesprek over het 50 jarig jubileum van KBO Wilbertoord.

Deze KBO bestaat sinds 10 september 1968 en heeft thans 191 leden. Op zaterdag, 15 september is er een receptie voor verenigingen e.d. in zaal Amanshof van 13.00 uur – 14.30 uur.

De uitzending van vrijdag, 7 september begint om 11.00 uur en wordt herhaald om 17.00 uur.

Bovendien kan deze beluisterd worden via uitzending gemist bij de LOM of een hele week daarna via www.swomill.nl

 

 

 


 

Opmerkelijke prestatie dressuuramazone Sharon van der Velden

Hoewel de kenners wel wisten wat zij in haar mars had, verbaasde Sharon van der Velden afgelopen weekend vriend en vijand door op de Brabantse kampioenschappen te Stevensbeek brutaalweg een vierde plaats op te eisen. In een sterk veld, bestaande uit 32 deelnemers, afkomstig uit alle delen van Brabant reed de 14-jarige scholiere uit Landhorst in de klasse M1 een proef op de toppen van haar kunnen.

Daarmee kwalificeerde ze zich voor het eerst in haar nog jonge dressuurloopbaan voor de Nationale kampioenschappen (Hippiade), die in augustus worden verreden in Ermelo. Daarbij kan ze op steun rekenen van haar huidige trainer Stijn Bruisten met wie ze na haar overstap naar de Rij- en ponyvereniging Rutger van Herpenruiters begin dit jaar intensief samenwerkt.

Stijn, die naast het lesgeven een eigen dressuur en africhtingsstal runt in Volkel, mocht zich namelijk kronen tot Brabants kampioen in de Klasse Z2 en kwalificeerde zich daarmee uiteraard ook voor de Hippiade. Alvorens Sharon zich in september vol overgave op haar examenjaar van het VMBO zal storten, kan ze de komende weken nog heel wat uurtjes op haar pony Sil doorbrengen om de puntjes op de i te zetten.

Naast haar debuut op het NK, zal zij ook aan de start verschijnen op het Hippisch Event Boekel, dat op 1 en 2 september wordt georganiseerd door haar eigen vereniging en plaatsvindt aan de Statenweg te Boekel.


Jan Volleberg uit Wilbertoord komt met eigen gedichtenbundel

Van Achtbaan tot Zoogdier. Dat is de titel van de vorige week verschenen gedichtenbundel van Jan Volleberg (36 jaar) uit Wilbertoord.
“Dit was een van de projecten die ik had liggen en waarvan ik vond dat ik deze maar eens af moest maken.” Het boek met 50 leuke, grappige en goed bedachte gedichten is bij Jan te koop voor 12,50 euro. “Dat is 25 cent per gedichtje, dat is denk ik wel te doen.”

Humor

Humor en optreden voor publiek loopt als een rode draad door het leven van de in Wilbertoord geboren en getogen Jan Volleberg. “Ik was een jaar of 10 en toen opperde mijn vader dat ik mooi mee kon doen aan de jeugdpronkzitting in Wilbertoord. Op verjaardagen vertelde ik toen al veel moppen. Samen met mijn vader heb ik een buut geschreven en zo stond ik als 10-jarige in de buutton.” Dit deed hij een paar jaar achtereen.
“Na een paar jaar zat ik samen met Femke (zijn partner) op de pronkzitting in Wilbertoord en ik zei: dat kan ik ook.” Na een jaar stond hij daadwerkelijk op de zitting. “Ik weet nog dat ik na het eerste optreden van het podium kwam en dacht: dit doe ik nooit meer. Maar direct na de pronkzitting was ik al teksten en liedjes aan het schrijven voor het jaar daarna. Het is een bijzonder gevoel om op een podium te staan en publiek te vermaken.”

Optreden

Na een aantal jaren alleen op het podium gestaan te hebben doet hij dit nu sinds enkele jaren samen met Tom Raaijmakers. Samen met Tom verzorgde Jan ook 2 uitverkochte oudejaarsconferences eind vorig jaar in Theater Myllesweerd. “We hebben ook her en der op andere pronkzittingen en carnavalsavonden opgetreden. Dat willen we komend carnavalsseizoen ook gaan doen. Maar ook willen we wellicht deelnemen aan een cabaretfestival.” Jan is eigenlijk constant bezig met het schrijven van teksten voor cabaret, liedjes en hij werkt zelfs aan een toneelvoorstelling. Ook bedenkt Jan wekelijks de tekst voor Millie en Hubert in De Neije Krant.

Gedichten

Hij maakte ook een hele tijd wekelijks een column voor het radioprogramma van Herman van Gaal bij de Lokale Omroep Mill. “Die column las ik voor op de radio en sloot ik af met een gedichtje. Maar ook buiten die uitzending om schreef ik gedichten. Op een gegeven moment was er een jubileum van onze buurtvereniging en mocht iedereen een optreden doen. Ik heb daar wat gedichtjes voorgelezen en dat sloeg goed aan. Ik ben deze gedichtjes dus blijven bedenken en schrijven.”

Bundel

Jan koos 50 gedichten om in een bundel uit te brengen. “Ik heb Tom Verstegen gevraagd ze te controleren op foutjes en Ellen de Groot ontwierp de cover. Ik hoop dat anderen er net zoveel plezier aan beleven bij het lezen als ik bij het schrijven. De bedoeling van deze gedichtjes is om even te kunnen lachen.” De gedichten staan vol met woordgrappen en kwinkslagen.

Bestel

Wilt u een exemplaar van deze gedichtenbundel bestellen? Neem dan contact op met:

Jan Volleberg
Tel: 06 – 82 08 37 14
E-mail: jan_magic@hotmail.com


Weekboeket voor Sandra Jacobs en Rob Hendriks uit Wilbertoord

Deze keer ging het Weekboeket naar Sandra Jacobs en Rob Hendriks in Wilbertoord. Hun vriendengroep NDGT vroeg het voor ze aan.
In de aanvraag schreven zij: “Ze hebben 7 juni de alpe d’huzes gefietst. Sandra heeft 2 keer de berg getrotseerd en Rob 6(!) keer. En dit alles na een heftige tijd doordat ze onlangs hun (schoon)moeder af hebben moeten geven. Op deze manier willen we zeggen dat we trots op ze zijn en ontzettend veel respect hebben.”

Elke week laten we ergens in de gemeente Mill en Sint Hubert een Weekboeket bezorgen. U kunt (mee) bepalen bij wie. Wie wilt u waarom wel eens met een prachtige bos bloemen verrassen? Stuur uw aanvraag in via de website www.weekboeket.nl of stuur een briefje naar Weekboeket, Beatrixstraat 13 5451 ZB Mill. Vergeet niet het adres en telefoonnummer van uw kandidaat te vermelden en uw eigen gegevens. Zie voor meer informatie www.weekboeket.nl.


Koninklijke Onderscheiding uitgereikt aan Martien Nabuurs

Dinsdag 15 mei kreeg Martien Nabuurs zijn onderscheiding onder grote belangstelling, hij werd,

Benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


Koninklijke onderscheiding voor Martien Nabuurs

UITNODIGING
Als blijk van waardering voor het vele goede werk wat Martin Nabuurs als vrijwilliger verricht mag hij tijdens de lintjesregen in Mill een Koninklijke onderscheiding in ontvangst nemen.
Zoals jullie wellicht weten was Martin op de dag van de lintjesregen op vakantie.

Daarom zal hij op dinsdag 15 mei alsnog de koninklijke onderscheiding officieel door de burgemeester uitgereikt krijgen. Dit zal plaatsvinden in de loods van Jan Selten, Wethouder Lindersstraat 66 B in Wilbertoord.

Graag willen we je de gelegenheid geven om Martin te komen feliciteren tijdens een kleine receptie van 18.30 tot 19.30 uur.

Tonia, Anja & Rick, Harm – Giel Hans & Oesha Alysha – Jaylan – Shivani

Heel graag tot dan.


 

 

Stukje uit maandblad PVG ECHO uit Helmond

 


Peeltuffers-kunst-bar geopend

Afgelopen zondag, tijdens de familiedag van de Peeltuffers, is de ‘Peeltuffers-bar’ door het oudste en jongste lid van de vereniging, geopend.
Een project wat gemaakt is door 5 ‘creatievelingen’ van de Peeltuffers, speciaal als onderdeel van de kunstroute.
Deze speciaal ontworpen bar is gemaakt van allemaal recycle materiaal van de boerderij. Wat dan ook toepasselijk is voor de Peeltuffers uit Wilbertoord, een vereniging, met als gezamenlijke hobby, het verzamelen van oude tractoren en landbouwmachines.

Af en toe komen de oude tractoren van stal, voor een tourrit door de landelijke omgeving in het mooie Brabant.
Vele mensen kennen de Peeltuffers waarschijnlijk wel van Wilbertoord Pakt Uut. Het evenement wat in de verre omtrek bekend staat. Dit wordt één keer in de twee jaar georganiseerd.
De basis van de ‘Peeltuffers-bar’ bestaat uit een voer silo, die op kop is geplaatst. Ook het hout wat gebruikt is bij deze bar, is aan zijn tweede leven begonnen. Afkomstig van een oude stal, dient het nu als tafelblad.

De bar staat ook symbolisch voor de gezelligheid van deze vereniging.
De Peeltuffers willen dit dan ook graag uitstralen, tijdens evenementen die georganiseerd worden in Wilbertoord.
WPU, is een evenement wat de Peeltuffers alleen kunnen organiseren, als ze hulp krijgen van vele vrijwilligers – verenigingen. Dat lukt elke keer weer!!! Om trots op te zijn!!!

Daarom willen de Peeltuffers, als dankbaarheid, aan andere verenigingen uit Wilbertoord de Peeltuffers-bar uitlenen… als ze ook een gezellig evenement willen organiseren met een echte, unieke bar!!!
Kom gerust een kijkje nemen bij de Peeltuffers-bar, tijdens de kunstroute. Je kunt deze vinden aan de Katwijksebaan in Wilbertoord.

Tijdens de opening van de kunstroute, komend weekend, zal de bar ook bemand zijn. Onder het genot van een speciaal biertje van Brouwerij de Blauwe Knoop, kunt u het kunstwerk van de Peeltuffers bekijken.


Koninklijke Onderscheiding in Mill telefonisch uitgereikt aan Martien Nabuurs

In de gemeente Mill en Sint Hubert ontving Martin Nabuurs donderdag 26 april een Koninklijke Onderscheiding.

Hij was wegens vakantie niet aanwezig, maar burgemeester Walraven gaf hem een belletje. Dinsdag 15 mei krijgt Nabuurs zijn onderscheiding alsnog.

Benoeming tot Lid in de Orde van Oranje Nassau bij de Algemene Gelegenheid

Verdiensten:

1981 – heden: vrijwilliger Carnavalsvereniging De Klotstekers
Martin Nabuurs is sinds 1981 lid van de Carnavalsvereniging en verantwoordelijk voor het geluid tijdens de diverse activiteiten zoals ter voorbereiding en tijdens de pronkzittingen voor de jeugd en de volwassenen. Tevens zorgt hij voor het samenvoegen/mixen van geluidsfragmenten, voor bandparodie, dansgardes en acts van dorpscabaretiers. Hij stelt muziekfragmenten samen voor deelnemers aan het schlagersliedjesbal.Als dj is hij actief betrokken bij de organisatie van de 1e seniorenbrunch tijdens de Carnaval.

1988 – heden: vrijwilliger Lokale Omroep Mill
Sinds 1988 actief als vrijwilliger voor de Lokale Omroep; Martin heeft zijn eigen programma “SwingMill’; een muziekprogramma voor ouderen met tips en mededelingen.
Ook verzorgt hij sinds 2012 het informatieblok van Stg. Welzijn Ouderen Mill waar iedere week een andere gast aansluit over onderwerpen die te maken hebben met ouderen.
De LOM is tot vrijwilligersgroep van het jaar van de gemeente Mill en Sint Hubert gekozen tijdens de Nieuwjaarsontmoeting in 2017.

2007 – heden:vrijwilliger (geluidsman) Toneelvereniging
Sinds 10 jaren verzorgt Nabuurs het licht en geluid bij de Toneelvereniging Vier in Een.Elk jaar worden twee toneelstukken ingestudeerd en gepresenteerd aan de leden van de KBO’s, en bewoners van instellingen voor ouderen in de regio. Hij perfectioneert de geluidseffecten en zoekt de juiste muziek bij de verschillende scenes.

1978 – heden: vrijwilliger Jeugdvereniging /Activiteitencommissie kindermiddag

Van 1972 tot 1978 was Nabuurs diskjockey en bestuurslid van de Jeugdvereniging Wilbertoord.Thans AKM (Aktiviteitencommissie kindermiddagen)Nabuurs is actief bij het organiseren van activiteiten voor de kinderen in Wilbertoord zoals intocht Sinterklaas, Kerstknutsel, Bosavond, playbackshow, bouwweek etc.

Tot slot is Nabuurs sinds 1997 actief voor diverse verenigingen en buurtschappen:
Hij heeft jarenlang de Carnavals-schlager gemaakt voor Buurtschap De Binding. Ook heeft hij een Klotje (symbool tijdens Carnaval) gemaakt voor de Buurtschap en inmiddels heeft bijna elk huis in Wilbertoord een klotje aan het huis hangen tijdens het Carnavalsseizoen.
Hij verzorgt voor de Dorpsquiz het geluid, de muziek en hij is vrijwilliger bij de Hulpdienst (klussendienst) in Wilbertoord.


 

Afscheid Helma Kuppen – Schimmel

Op 9 april 2018 vond de jaarlijkse ledenvergadering van Vereniging Wilbertoord plaats. Tijdens deze ledenvergadering werd onder andere afscheid genomen van Helma Kuppen – Schimmel als bestuurslid. Over een onafgebroken periode van 29 jaar is Helma bestuurslid geweest van Vereniging Wilbertoord. Gedurende deze bestuursperiode heeft Helma verschillende rollen binnen het bestuur gehad en is zij betrokken geweest bij vele initiatieven (o.a. realisatie sporthal, fietspad, dorpenderby, boekenkast, vrijwilliger Zorg en Welzijn, convenant Dorps- en wijkraden, opschoondag).

Wij zijn Helma zeer dankbaar voor alle werkzaamheden die zij voor het dorp heeft uitgevoerd de afgelopen jaren. Helma was altijd betrokken, behulpzaam, zorgzaam voor anderen en bij voorkeur op de achtergrond aanwezig. “Gaan jullie maar met de gemeente en andere organisaties praten en met je hoofd in de krant en laat mij maar lekker op de achtergrond mijn taken uitvoeren”, gaf ze regelmatig aan.

Dit typeert haar als persoon: bescheiden en een echte doener. Wij gaan Helma’s inbreng en aanwezigheid zeker missen. Wij zijn echter ook blij dat ze een aantal werkzaamheden wil blijven voortzetten. Dit betreft het bezoeken van nieuwe bewoners in ons dorp en het actueel houden van de Wist u datjes.

Voor al haar werkzaamheden en de vrijwillige inzet voor de gemeenschap is tijdens de vergadering het voorstel gedaan Helma te benoemen tot ERE-LID van Vereniging Wilbertoord. De vergadering stemde hiermee unaniem in, en beloonde haar met een staande ovatie. Een gebaar en een titel die ze verdient vond het bestuur.

Wij feliciteren Helma nogmaals met haar benoeming tot ERE-LID en wensen haar samen met haar man Piet nog vele fijne jaren in ons dorp in goede gezondheid. Helma: bedankt voor alles, je bent een kanjer!