Nieuws uit de omgeving in het kort

 

Camping Boszicht in Wilbertoord wint opnieuw Gouden Zoover Award

Afgelopen week zijn op de vakantiebeurs in Utrecht weer de Zoover Awards voor accommodaties uitgereikt. Camping Boszicht uit Wilbertoord won hier net als in 2017 opnieuw een Gouden Zoover Award. Dit met een waarderingscijfer van maar liefst een 9,6.
Hoge waardering

 

 


Mantelzorg overkomt je, maar hoe blijf je zelf in balans?

Op woensdagochtend 19 februari 2020 start de ondersteuningscursus ‘De Zorg de baas’ in Boxmeer.
Deze wordt gegeven door Centrum Mantelzorg Land van Cuijk in samenwerking met MEE.
De cursus is bedoeld voor mantelzorgers uit het Land van Cuijk die langdurig zorgen voor een kind, partner, ouder of vriend(in).

Voor meer informatie en aanmelding (tot 11 februari), kun je terecht bij Centrum Mantelzorg Land van Cuijk. Telefoon: 0485-846739 of e-mail: info@mantelzorglvc.nl.

 


Voortaan Pinnen in De Wilg

Sinds 1 januari 2020 is het mogelijk om in De Wilg met uw pinpas te betalen. We hebben een pinautomaat die het ook mogelijk maakt om contactloos te betalen.

In het verleden hebben we een proef gedraaid met pinbetalingen. Hieruit bleek dat de wens om met pin te betalen duidelijk aanwezig was.

Maar dat door slechte ontvangst van wifi en telefoonsignaal het pinnen regelmatig niet mogelijk was. Diverse technische aanpassingen hebben ervoor gezorgd dat we deze stap nu succesvol hebben kunnen zetten.


Informatieavond Volksraadpleging Mill en Sint Hubert – extra informatiepagina’s in De Neije Krant

Dinsdagavond 21 januari organiseert de gemeente Mill en Sint Hubert vanaf 19.30 uur in Myllesweerd een informatieavond rond de volksraadpleging van donderdag 23 januari. Die dag mogen inwoners van de gemeente Mill en Sint Hubert namelijk een keuze maken om al dan niet aan te sluiten bij de gemeente Land van Cuijk. Tijdens de informatieavond zal uitgebreid het hoe en waarom worden toegelicht, krijgen partijen de kans hun standpunt toe te lichten en is er volop ruimte om vragen te stellen.

 

 


De Boerenbruiloft commissie heeft een tweede tip gegeven!

Wie wordt het Boerenpaar van de Klotstèkers?

Tijdens één van de pronkzitting avonden zullen we het weten!

 

 

 

 


Zeer geslaagde, humoristische en muzikale Neije Krant Oudejaarsconference ook op Tv te zien

Voor de tweede keer verzorgden Jan Volleberg en Tom Raaijmakers een Neije Krant Oudejaarsconference. Net als eind 2017 was er ook op 28 en 29 december 2019 weer veel publieke belangstelling. Jan en Tom stelden de bezoekers niet teleur en brachten een fantastische show waarin aandacht was voor lokale en regionale gebeurtenissen. Maar ook schroomden zij niet om internationale zaken te bespreken. Dit alles met humor en af en toe een serieuze ondertoon.

Tv

Deze Oudejaarsconference zal in zijn geheel worden uitgezonden bij de Lokale Omroep Mill. Dit op vrijdag 10, zaterdag 11 en zondag 12 januari, aanvang van de uitzending is elke dag om 20.00 uur.

Check voor frequenties bij alle providers www.lokaleomroepmill.nl
Ook bij Omroep Land van Cuijk is deze Neije Krant Oudejaarsconference te zien, daar in 2 delen. Zie voor frequenties en uitzendtijden de site www.omroeplvc.nl


Uitnodiging Nieuwjaarsontmoeting gemeente Mill en Sint Hubert

Het gemeentebestuur van Mill en Sint Hubert nodigt u van harte uit voor de Nieuwjaarsontmoeting. Deze wordt gehouden op donderdag 2 januari 2020 van
19:00 tot 21:00 uur in Cultureel Centrum Myllesweerd.

Om 19.15 uur wordt de Nieuwjaarstoespraak uitgesproken door de burgemeester. Na een muzikaal intermezzo worden de vrijwilliger en sporter van het jaar bekend gemaakt.
Aansluitend is er voldoende gelegenheid om nieuwjaarswensen uit te wisselen. Dit onder het genot van een hapje en een drankje en sfeervolle achtergrondmuziek.

Het gemeentebestuur hoopt opnieuw veel inwoners, ondernemers en afgevaardigden van verenigingen en instellingen te mogen verwelkomen.

Bent u niet in de gelegenheid om deze Nieuwjaarsontmoeting te bezoeken? Dan wenst het gemeentebestuur u via deze weg alle goeds voor 2020!


Survivalrun Brabants Oerparcours in Mill – inschrijven vanaf 1 januari 2020

Op zondag 29 maart 2020 is er in de Groespeel in Mill opnieuw een survivalrun onder de naam Brabants Oerparcours.

Een werkgroep namens Stichting Beweegtuin Mill en Stichting Ontdek Mill organiseren deze. Deze survivalrun is een laagdrempelige editie, waardoor kinderen vanaf 10 jaar, onder begeleiding van een volwassene deel kunnen nemen.

Vanaf 14 jaar is individueel deelnemen mogelijk. Inschrijven kan vanaf 1 januari 2020 klokslag 12.00 uur.

Inschrijfkosten bedragen 15,- euro per persoon en hiervoor ontvangt men tevens een Oerparcours-shirt.

 

 

 


Koren van de SWOM zongen in “de Koffiepot” in Wanroy en “de Horst” in Mill

 

De koren van de SWOM zingen graag af en toe eens buitenshuis. Zo verruilde “Jong van Hart” uit Mill met plezier de repetitie ochtend op maandag voor een optreden bij Dagbesteding “De Koffiepot” in Wanroy.

Uit volle borst werden door koorleden voor en met de gasten nieuwe en bekende kerstliedjes gezongen.

En Zanglust zong kerstliedjes bij de Zorgboerderij “de Horst”, ook daar genoten de gasten.

 

 


Pronkzittingen 2020 Wilbertoord

 

Net zoals voorgaande jaren, zullen vele artiesten van eigen bodem hun talenten laten zien tijdens de pronkzittingsavonden in het Klottenriek. Een avond vol dans, muziek en veel, heel veel lachwekkende momenten. De pronkzittingen vinden plaats op 24 (seniorenzitting) 25 en 31 januari en op zaterdag 1 februari in Gemeenschapshuis de Wilg in Wilbertoord. Aanvang voor de seniorenzitting is om 18.45uur, voor de overige datums is de aanvang 19.45uur.

 

 


Bekendmaking Millenaar van het jaar op Première pronkzitting vrijdag 31 januari 2020

 

Stichting Carnaval Mill concentreert dit seizoen 3 pronkzittingen in 1 weekend. Dat op vrijdagavond 31 januari, zaterdagavond 1 februari en zondagmiddag 2 februari. De zittingen hebben ieder een eigen naam maar bevatten alle 3 hetzelfde volledige programma. De Première zitting op vrijdag 31 januari en de Gala zitting op 1 februari start om 20.00 uur. De Finale zitting op zondag 2 februari start om 15.00 uur. Dat alles in de Theaterzaal van Myllesweerd aan de Kerkstraat in Mill.

 

 

 

 


Grandcafé ’t Lagerhuis aan de Beerseweg in Mill start 2020 met diverse muzikale avonden. Als eerste is dat een Nieuwjaarsparty op zaterdag 11 januari. Dan hoort en ziet u er vanaf 21.00 uur coverband Recall. Toegang is gratis, deuren open vanaf 20.30 uur en tussen 21.00 uur en 22.00 uur is er voor alle bezoekers een gratis drankje en hapje. Maar ook 17, 18 en 19 januari is er een heus feestweekend. Dat met o.a. kaartverkoop buutavonden, Hollandse-avond, Sjieke Bazen, DJ Benzel, NiXMoet en veel meer.