A.K.M. KERSTKNUTSEL(MID)DAG 13 DECEMBER

Op zondag 13 December hadden we de jaarlijkse kerstknutselmiddag op het programma staan. Door de alom bekende coronamaatregelen konden we helaas niet met z’n allen tegelijk in “De Wilg” knutselen. Daarom hebben we besloten om de groep op te splitsen. ’s Morgens van 10.00-12.00 uur mochten de kinderen van groep 3-4 en 5 komen knutselen.

Ze konden kerststukjes maken op een boomschijf, figuurzagen (en dit evt. verven), een ster en/of cd beplakken met glitters en macaroni om er een mooie (kerstboom)hanger of een theelichtje van te maken en van ijslolly-stokjes konden rendieren, kerstbomen, sneeuwpopjes en sneeuwsterren gemaakt en versierd worden. Tussendoor was er warme chocomel of ranja en een lekker kerstkransje voor iedereen. Iedereen was zo druk met knutsels maken dat de ochtend voorbij vloog. Snel de spullen in de krat of doos leggen en de jas aan want de papa’s en mama’s stonden buiten al te wachten. Bij de deur kreeg iedereen nog een zakje kerstsnoepjes mee met een houten hanger eraan; voor thuis in de kerstboom!

Om 13.00 uur stonden te kinderen van groep 6-7 en 8 al te trappelen van ongeduld:…….er moest geknutseld worden; het liefst zo veel mogelijk…………. Voor deze kids hadden we ook nog wat glazen potjes met washi-tape, kunstsneeuw en verf neergezet zodat ze een windlichtje konden maken en ook was er de mogelijkheid om een “echt” kerstkunstwerkt te schilderen op canvas. Natuurlijk konden er ook (weer) kerststukjes gemaakt worden (op een boomschijf) en ook het figuurzagen was erg gewild. En ook hier werd flink geknutseld met zilveren en gouden macaroni en hééééél veel glitters!

Wij vonden het een zeer gezellige en geslaagde dag!

Namens het bestuur van de A.K.M. wensen wij jullie allemaal een goed en vooral gezond 2021!  Hopelijk zien we elkaar snel weer!

 

31 oktober 2020 de Halloween-filmavond

Op 1 november stond de jaarlijkse PLAYBACKSHOW op het programma, maar door alle maatregelen rondom het coronavirus kon deze helaas niet doorgaan.
We hebben toen een alternatief bedacht: de HALLOWEEN-FILMAVOND. We hebben de groep opgesplitst in 2 groepen. We hadden een vroege film: Coco (voor de jongste kinderen) en een late film: Strange Magic voor de oudste kinderen. Iedereen mocht verkleed komen als ze wilden.

We hebben dan ook vele mooie creaties gezien!
Iedereen werd bij de ingang van “De wilg” welkom geheten door twee “hekserige” dames en mochten dan door de Halloween poort de “bioscoop-zaal” in om daar een plekje te zoeken om hun kussen neer te leggen en er een ware “chillplek” van te maken. Toen iedereen een mooi plekje bemachtigd had, kon de film beginnen. Tussendoor mochten de kinderen chips, popcorn en ranja komen halen. Iedereen kreeg een eigen beker die ze aan het einde van de avond mee naar huis mochten nemen. Ook stonden er kaas en komkommer bij de catering-kraam, waarvan de kids konden smullen.

Nadat de film afgelopen was (en de oudste kinderen nog even hun energie kwijt konden op wat dansmoves), kon iedereen een pompoenerijntje (mandarijntje versierd als pompoen) en een dracula-gebitje komen halen…….de jas aan, het kussen pakken en toen was het al weer tijd om naar buiten te gaan, waar de papa’s of mama’s stonden te wachten.
Wij vonden het een zeer geslaagde avond!


Zondag 17 maart 2019 vond onze jaarlijkse knutsel-, sport en spelmiddag plaats.

Door het slechte weer kon het sportgedeelte buiten, helaas niet door gaan.

Binnen waren een aantal verschillende knutselwerkjes te maken zoals: een koe, een varken of een unicorn van ijslolliestikjes, een schaap, een vogelhuisje van een leeg melkpak, een broche, een mozaïek-knutsel en er kon een klompje geschilderd worden. Natuurlijk waren ook de strijkkralen weer van de partij en konden er klompen, tulpen, een fiets, een koe een varken of een eigen ontwerp uitgezagen worden.

In het tweede deel van de zaal stonden allerlei oud-hollandse spellen zoals blik gooien, kegelen, zaklopen en bliklopen.
We kunnen weer terug kijken op een zeer geslaagde middag! Mede dankzij de hulp van een aantal ouders.

Op 5 april staat onze disco-skeeler en skelteravond op het programma. Hopelijk zien we jullie f=dan ook weer allemaal!

De eerstvolgende activiteit die daarna op het programma staat, is het uitstapje voor groep 5-6-7 en 8 op vrijdag 14 juni.

 

 

 

 

 

 

 

 


Komende activiteiten

Onze eerstvolgende activiteiten zijn:

UITSTAPJE (11 juni) voor alle leden


FLESSENACTIE (28 juni) voor de leden van groep 5-6-7 en 8
 

Hierover komt binnenkort nog een mail/reminder. Binnenkort volgt er ook een brief, om je kind(eren) en jezelf op te geven voor de bouwweek, namens de bouwweekcommissie.


Spelmiddag 9 april

Op zondag 9 april, hadden we hetzelfde soort spel voor de kinderen van groep 3-4 en 5. Helaas was de opkomst niet zo heel erg groot (was te mooi weer), maar dat mocht de pret niet drukken. De kinderen begonnen super-enthousiast aan hun opdrachten en kwamen nog enthousiaster terug om ze goed te laten keuren.

Vlug wat ranja drinken en weer verder. Tussendoor werden we verrast door Gerlinde: ze had voor ieder van ons een heerlijk cupcakeje! BEDANKT!! Dat ging er wel in. Weer snel verder…. want iedereen wilde zoveel mogelijk opdrachten gedaan hebben.

Ondertussen moest er ook nog een liedje bedacht en geoefend worden. Om 15.45 uur gingen we weer terug naar de kiosk en mocht het liedje voor alle aanwezige papa’s/mama’s en broertjes/zusjes gezongen worden. Wat een talent is er toch in Wilbertoord!!!   

Foto-impressie klik hier     


Spelavond (7 april)

Voor de kinderen van groep 6-7 en 8 vond op vrijdag 7 april de spelavond plaats. Nadat iedereen gearriveerd was bij de kiosk, wandelden we met z’n allen naar de overdekte bank bij de Verbindingsweg. Van daaruit konden de groepjes naar hun opdrachten lopen.

Telkens als er een opdracht voltooid was, moest men deze aan de leiding laten zien (foto/film) en goed laten keuren. Daarna kreeg men de volgende opdracht toegewezen. De opdrachten varieerden van: Loop een Mars, tot ruil deze Mars in en Milky Way, tot: kruip door het zwarte gat, maak gebruik van de zwaartekracht en ga je mooiste ruimtepak aantrekken.

Als extra opdracht, moesten de kinderen een rap, liedje schrijven over de ruimte…….dat viel niet altijd mee! Deze rap/dit lied mocht aan het einde van de avond opgedragen worden in de kiosk voor alle ouders.

Allemaal nog een lekker zakje chips en toen moe maar voldaan naar huis.

Foto-impressie klik hier


Knutsel-, sport- en spelmiddag (19 maart)

Op zondag 19 maart kwamen zo’n 35 kinderen naar “De Wilg” om allerlei knutselwerkjes, die met het thema ruimte te maken hadden, te gaan maken. Er kon een eigen planeet gemaakt worden, een ufo met marsmannetje(s), een astronaut, een schilderij met ruimtewezens/aliens en er konden marsmannetjes/aliens gemaakt worden van eierhortjes.

Ook was er een ruimte-kijkdoos of een ruimtemobiel om te knutselen. De hama-kralen waren natuurlijk ook aanwezig. Hier kon men naar eigen fantasie iets maken of een van de vele ufo’s, astronauten, ruimtewagens, aliens etc. namaken. Degene die genoeg hadden van al het knutselen, konden een spelletje spelen zoals pim-pam-pet, 4 op een rij en kamelenrace.

Tussendoor kreeg iedereen ranja en een Mars of Milky Way. Dat ging er wel in, want van knutselen krijg je honger en dorst. Helaas was het niet zo’n mooi weer dus konden we in eerste instantie niet naar buiten om te sporten. Toen het droog werd en de zon een beetje door brak, zijn een aantal kinderen toch nog even lekker gaan voetballen buiten.

Foto-impressie Klik hier