Bouwweek 2020

In 2020 helaas geen bouwweek  i.v.m. de regels omtrent het coronavirus.

Hopelijk is er in 2021 weer gewoon een  bouwweek!


Bouwweek 2016

   
Van 23 tot 26 augustus was er weer eens een echt CIRCUS neergestreken in het kleine Wilbertoord. Een grote tent versierde dit jaar het bouwweek terrein achter de Wilg voor Circus AKM. Alle kinderen van groep 3 tot en met 8 van de basisschool waren dan ook uitgelopen om dit mee te maken.

De 85 kinderen begonnen dit jaar op dinsdag aan de bouwweek ipv de maandag. Alle kinderen begonnen met het zingen van een liedje wat een dagelijks terug kerend ritueel bleek te worden en naar mate de week vorderde kenden de kinderen het lied steeds beter. Hierna kon er begonnen worden met het bouwen van de hutten voor alle circusartiesten maar natuurlijk werd er ook nagedacht over de dieren van het circus. Aan het einde van de eerst dag waren er dan ook al duidelijk verschillende hutten gebouwd. Voor het eerst dit jaar hadden we onderbouw (groep 3-4-5) en bovenbouw (groep 6-7-8) verdeeld.

De tweede dag was het tijd om de hutten te versieren en ze echt mooi te maken. De onderbouw was ’s ochtends aan de slag gegaan met de verf en de kwasten en hebben er heel kleurrijke hutten van gemaakt. ’s Middags was het voor de bovenbouw lastig om net zo’n mooie hutten te maken als de jongere kinderen. Dit kwam doordat het eigenlijk te heet was om te schilderen en er door velen liever met water gekliederd werd, maar ook wel omdat de jongens en meisjes ’s ochtends alle mooie kleuren verf al voor een groot deel op hadden gemaakt. Toch was het resultaat er en zagen alle hutten er prachtig uit aan het einde van de tweede dag.

De andere helft van de dag waren de kinderen in de bossen onderbouw voor de middag en na de middag de onderbouw. Hier was het rennen en zoeken naar 2 dezelfde plaatjes want immers was alles in de tent nog maar 50%. Onze leiding kon zich uitsloven door de kinderen te tikken en te zorgen dat ze niet in de tent konden komen. De kinderen die dit wel lukten werken beloont met een kaartje waarvan ze vervolgen een match moeten weten te vinden in de rest van de bossen.

De donderdag begonnen we ’s morgens vroeg al met 28 graden wat in de loop van de dag op liep naar de 34 graden. Er is dan maar 1 oplossing en dat is water, water en nog eens water. Na het lied gezongen te hebben zijn we met zijn alle vertrokken naar het grasveldje achter schildersbedrijf Selten. Waar de kinderen getracteerd werden ov verschillende waterspellen. Zo moeten ze fietsen als echte circusartiesten maar dan wel met een nat pak. Er moest ‘dierenpoep’ geschept worden uit een grote waterbak met schuim erop. Als echte trapeze artiesten werd er naar de overkant geslingerd maar gelukkig was er een groot luchtkussen wat de val brak en je ook weer een nat pak bezorgde. Berder werd er met sponzen gegooid en om het snelst buik geschoven. Daarnaast werd er natuurlijk ook nog met water gesproeid, gegooid, gespetterd en gekliederd.

Na even thuis bijgekomen te zijn mochten de hutten getoond worden aan alle ouders, vrienden en familie. De kijkavond was goed bezocht maar kon helaas niet langer duren dan 21.00 uur want er was voor de bovenbouw nog een avondprogramma waarbij we natuurlijk niet alle ouders bij wilden hebben. Al was het zo dat sommige van de kinderen denk ik graag de hand van hun vader of moeder vast hadden gehouden tijdens de spooktocht. Na de spannende tocht door de bossen hebben we nog lekker broodjes gebakken bij een kampvuurtje waarna alle kinderen gezamenlijk in de grote tent gingen slapen. Alles lag gezellig kriskras door elkaar maar om 2.30 uur waren ook de ‘ik blijf de hele nacht wakker’ kinderen in een diepe slaap.

De vrijdag ochtend begon vroeg voor de overnachters, zij werden al op tijd uit de tent getrokken want dit was de dag van het grote optreden. Na een goed ontbijt kwamen de jongere kinderen om 9.00 uur met een aantal sterke ouders die geholpen hebben met het afbreken van de hutten en het opbreken van het kamp. Want die avond zou de grote voorstelling zijn en moest het veld er netjes bij liggen. Na wat getouwtrek was er om 12.00 voor iedereen een lekker frietje en kon er ‘s middags nog wat met water gespeeld worden en er werd geschminkt en getekend. Om 14.00 uur zat het er op en kon iedereen naar huis om zich klaar te maken voor het optreden van ’s avonds.
Om 19.00 uur puilde de tent uit en hebben alle ouders, familie en bekenden kunnen genieten van de in een week ingestudeerde circusacts van onze kinderen. Hoogte punt van de avond was wel de waarzegger die voorspelde dat spreekstalmeester Mark een taart in zijn gezicht zou krijgen, en wat ook daadwerkelijk gebeurde.

Na alle acrobatiek, clownsacts en dierentemmers was het tijd om de afgebroken hutten in de fik te steken. Het vuur brandde uitbundig en de brandweer had zijn handen vol aan het nat houden van de tent. Gelukkig hadden ze goede hulp van Jolanda die hielp met het nat houden.

Wij kijken als commissie terug op een geslaagde bouwweek welke mede dankzij de inzet van veel ouders en vrijwilligers heeft kunnen lopen als het is gelopen.